Υπερήφανος βουλευτής…

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών απαντά ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης στις ευθείες βολές που δέχθηκε για παρεμβάσεις του κατά την συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η δική του παρέμβαση για λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην Ηγουμενίτσα οδήγησε άλλωστε στον κάλαθο των αχρήστων την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε εκπονήσει το πανεπιστήμιο.
Όπως προκύπτει ωστόσο από την μακροσκελή ανακοίνωση του Μάριου Κάτση, αισθάνεται περήφανος για την παρέμβασή του και πετάει το μπαλάκι για την κατάργηση του τμήματος διερμηνείας στη Σύγκλητο και το Πανεπιστήμιο.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο Αντιπρύτανης κ. Γεωργάτος ανέφερε ότι δεν ήταν ποτέ στα σχέδια του Πανεπιστημίου η ίδρυση ενός τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, αλλά ήταν προϊόν βουλευτικών πιέσεων! Αφού τον ευχαριστήσω που μου αναγνωρίζει ότι ως βουλευτής Θεσπρωτίας έκανα το καθήκον μου, σε αντίθεση με το συνάδελφο της ΝΔ που έβαλε πλάτη στην Υπουργό του και αποδέχτηκε το Πανεπιστήμιο να εκτείνεται σε 3 από τους 4 νομούς της Ηπείρου, θα ήθελα να αναρωτηθώ γιατί δεν εξέφρασε το ίδιο στη Βουλή όταν ψηφιζόταν η ίδρυση του τμήματος, αλλά έκανε λόγο για μια από τα κάτω διαδικασία με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης αναρωτιέμαι αν η πρόταση του τότε( ως μέλος της επιτροπής), αντί ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα να λειτουργήσει 2ετές τμήμα υδατοκαλλιέργειας μπορεί σήμερα να υλοποιηθεί. Το ερώτημα είναι ρητορικό αφού η κυβέρνηση ΝΔ ανέστειλε και την λειτουργία των 2ετών προγραμμάτων, αλλά για αυτό ούτε λόγος στη συνέντευξη».

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: