Κέντρο μεταναστών το εργοστάσιο Αργυρού;

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Αφορμή για την συνεδρίαση που σκοπό έχει να ακουστούν και οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας είναι το ενδιαφέρον που αποτυπώνεται ώστε να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο το εργοστάσιο Αργυρού.
Το εργοστάσιο ανακύκλωσης είχε εγκαινιαστεί το 2013. Δύο χρόνια αργότερα, το 2015 κατέβασε ρολά.
Έκτοτε είναι κλειστό.

Το 2016 ήταν η πρώτη φορά που είχε μπει στα πλάνα για μεταφορά προσφύγων. Σε κείνο το στάδιο δεν χρησιμοποιήθηκε. Φαίνεται όμως ότι τώρα και κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που έχουν δημιουργηθεί εξετάζεται και πάλι από τα συναρμόδια υπουργεία ως μία πιθανή λύση.
Οι συζητήσεις που γίνονται και βρίσκονται σε φιλολογικό στάδιο είναι αυτές που κινητοποίησαν τη Δημοτική Αρχή η οποία καλεί εκτάκτως στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θεωρείται κατεπείγουσα για τον εξής λόγο: Οι εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι πανελλήνια ραγδαίες , η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών ,διότι σχεδιάζεται η μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στον δήμο μας και επίσης θα πρέπει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: