Χάλκινο στο Παγκόσμιο τζούντο στην Ιαπωνία για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που γίνεται στην Ιαπωνία. Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια έκανε την πιο μεγάλη επιτυχία της και μία από τις μεγαλύτερες του ελληνικού αθλητισμού. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής είχε απολογισμό πέντε νίκες σε έξι αγώνες και τώρα βλέπει με άλλο μάτι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
«Δεν θα μπορούσα να είμαι δυσαρεστημένη από το χάλκινο μετάλλιο. Εδώ βογγάμε για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε μια θέση στο βάθρο, οπότε αν ήμουν και στεναχωρημένη, τότε θα ήμουν παράλογη», δηλώνει η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στη σελίδα της Eλληνικής ομοσπονδίας τζούντο.


«Η πέμπτη θέση ανήκει στο παρελθόν. Τον ξορκίσαμε τον δαίμονα και μάλιστα στη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια μοναδική στιγμή για μένα αλλά και για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου. Με τον προπονητή μου, τον Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, είχαμε μια καλή συνεργασία και με κράτησε ήρεμη καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και σήμερα. Δεν με άγχωσε καθόλου και πίστεψε σε μένα. Λειτουργήσαμε λες και παίζαμε σε ένα μικρό τουρνουά και όχι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό βοήθησε σημαντικά ώστε να μην αγχωθώ. Ένα κομμάτι αυτό του μεταλλίου ανήκει σε αυτόν τον άνθρωπο», λέει η αθλήτρια του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων.
Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1983 στα Γιάννενα και ανήκει στο σύλλογο Νικηφόρος Ανατολής. Οι μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας της ήρθαν το 2003 και το 2005 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, όπου κατέκτησε την 1η θέση.
Οι διακρίσεις της Ιουλιέτας:
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Ευρωπαϊκό U23 2005 (Κίεβο), Ευρωπαϊκό U23 2003 (Ερεβάν).
5η ΘΕΣΗ: Παγκόσμιο U20 2002 (Τζε Γιου), Ευρωπαϊκό γυναικών 2004 (Βουκουρέστι), Ευρωπαϊκό γυναικών 2008 (Λισαβόνα), Ευρωπαϊκό U20 2002 (Ρότερνταμ), Ευρωπαϊκό γυναικών 2009 (Τιφλίδα).
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2216:2010-09-11-13-13-52&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: