Η κατάσκοπος που τραγουδούσε

Είχε τραγουδήσει ακόμη και για τον Αδόλφο Χίτλερ έχοντας κρυμμένα στα εσώρουχά της έγγραφα, η γυναίκα μύθος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Μάργκερι Μποθ, που βρέθηκε κρατούμενη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Βρέθηκε φωτογραφία της
Μια φωτογραφία της κατασκόπου και τραγουδίστριας Μάργκερι Μπόθ που τραγούδησε μέχρι και στον Αδόλφο Χιλτερ, αναμένεται να πουληθεί περίπου 100 λίρες.
Η Μάργκερι ήταν διάσημη τραγουδιστά της Όπερας του Βερολίνου πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η νεαρή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου τραγουδούσε στους Βρετανούς αιχμαλώτους και μετέφερε μυστικές πληροφορίες των Γερμανών στους συμμάχους.


Η φωτογραφία που είναι τραβηγμένη στο στρατόπεδο Stalag IIId D PoW στο Βερολίνο, θα δημοπρατηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Δείχνει τη τραγουδιστά μπροστά από ένα δένδρο και στο πίσω της μέρος γράψει τη φράση "Καλή τύχη, Margery Booth" έχοντας τη σφραγίδα του στρατοπέδου.
Η τραγουδίστρια έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα του Κόβεν Γκάρντεν στο Λονδίνο το 1936. Στην συνέχεια παντρεύτηκε το Έγκον Στροθ και πήγε στη Γερμανία όπου εργάστηκε στην όπερα του Βερολίνου.
Η ηρωική δραστηριότητα της Μάργκερι δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά σίγουρα είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της αντίστασης.
Όσο βρισκόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης γνώρισε Βρετανούς αιχμαλώτους και συμφώνησε να τους βοηθήσει να πάρουν πληροφορίες για το στρατόπεδο.
Μια φορά τραγούδησε παρουσία του Φίρερ, ενώ είχε κρυμμένες μυστικές πληροφορίες στα εσώρουχά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: