Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας στην εκδήλωση των Special Olympics



Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η τελετή άφιξης της «Φλόγας της Ελπίδας», για τους παγκόσμιους αγώνες των Special Olympics που θα γίνουν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Γ. Πιτούλης παρευρέθη στην εκδήλωση και απεύθυνε χαιρετισμό.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Κυρίες και Κύριοι
Σας καλωσορίζω στην ακριτική Ηγουμενίτσα!
Στην ακριτική Θεσπρωτία!
Εύχομαι δε καλή επιτυχία στους Special Olympics.
Μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αυτόν τον χώρο το 2004, για το καλωσόρισμα της Ολυμπιακής Φλόγας, σήμερα σε εφάμιλλη εκδήλωση καλωσορίζουμε την φλόγα των Special Olympics.
Kαλωσορίζουμε τη φλόγα της ελπίδας, που μεταδίδει την προσδοκία για ένα καλύτερο κόσμο και φωτίζει την Ελλάδα και την οικουμένη με τις πανανθρώπινες αξίες.
Καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε τους 7000 αθλητές και αθλήτριες από 180 χώρες που θα συμμετέχουν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στην Ολυμπιάδα στην Αθήνα.
Στην Αθήνα που μετά την λάμψη των Ολυμπιακών του 2004 εφτά χρόνια μετά θα ζήσει ξανά πρωτόγνωρες συγκινήσεις.
Το βασικό μήνυμα των Special Olympics επίκαιρο όσο ποτέ, μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τα διαφορετικά άτομα αλλά και όλους εμάς.
Η δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά και αυτούς που εντάσσονται, και ήταν στόχος της ιδρύτριας του παγκόσμιου κινήματος της κυρίας Uniche Kennedy Shriver (Γιούνις Κένεντυ Σράιβερ) στη σημερινή Ελλάδα βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συμμετέχοντες, όχι μόνο στην ιδιαίτερη αυτή μερίδα των συνανθρώπων μας αλλά και σε όλους εμάς.
Γιατί αυτή την εποχή πρέπει να προσπαθήσουμε διπλά.
Γιατί ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά πρέπει να εκφρασθούν ακόμα πιο πολύ.
Γιατί τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία σήμερα λόγω της κρίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εμποδίσουν, στην δύσκολη προσπάθεια ένταξης αυτών των συνανθρώπων μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα, καρδιά - ψυχή και μετά χρήματα .
Ας θυμηθούμε τα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη που είπε «στενοχωριόμουν που δεν είχα παπούτσια και ήμουν ξυπόλητος μέχρι που είδα κάποιον που είχε κομμένο το πόδι», δίνοντας μια υπόσχεση ότι θα αγκαλιάσουμε την προσπάθεια των αθλητών και της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics.
Παίρνοντας και δίνοντας δύναμη στους συνανθρώπους μας, θα προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, για να τα καταφέρουμε σαν κοινωνία και σαν έθνος.
Για να τα καταφέρουμε σαν Έλληνες.
Για να βγούμε όλοι μαζί ΝΙΚΗΤΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: