Μια σκέψη πάνω στον Σκοινοβάτη του Ζαν Ζενέ, στο Πολυθέαμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Η ομάδα Upopirates παρουσιάζει στο Θέατρο Πολυθέαμα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 την παράσταση « Μια σκέψη πάνω στον Σκοινοβάτη του Ζαν Ζενέ». Πρόκειται για μια απόπειρα δραματοποίησης του ομώνυμου έργου του Ζαν Ζενέ, μέσα από το πρίσμα του σημερινού καλλιτέχνη, ο οποίος προσπαθεί να εκφραστεί μέσα στο σκηνικό της πόλης.
Η αντιστικτική παρουσία του στις δεδομένες συνθήκες, η διαφορετικότητά του, η σύγκρουση με την κατεστημένη συνθήκη και ο δρόμος προς την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από τη μελέτη της πρόσληψης του κειμένου, της μουσικής συνοδείας, της κίνησης, του video, του φωτισμού. Και πώς μέσω πειραματισμού αποδόμησης όλων των παραπάνω στοιχείων, οδηγείται στη συνειδητοποίηση της μοναξιάς του.
Διάρκεια: 40 λεπτά.
Παράσταση: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, Θέατρο Πολυθέαμα Τηλέφωνα :2651003492- 6955416236
Διέυθυνση: Σικελιανού 3, στο κέντρο των Ιωαννίνων (όπισθεν Ατλάντικ), τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, 5 ευρώ ( φοιτητικό).
e-mail: politheatro@yahoo.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Χριστόφορος Λιοντάκης
Σκηνοθεσία: Εύη Σταματίου
Παίζουν: Μιλτιάδης Φιορέντζης, Σωτήρης Χούτος ( ηλεκτρική κιθάρα), Εύη Σταματίου ( φωνή)
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευπραξία Κόντσα
Βίντεο: Μιχάλης Φελάνης
Κοστούμια: Μενέλαος Καραντζάς
Φωτογραφία/ Τρέιλερ: Νίκος Βαξεβάνης- Σίλια Βλαστού
Video- art κειμένου: Αντρέας Γκουλιόττα- Βασίλης Μανθόπουλος
Αφίσα: Ελεονώρα Σταματίου ( γραφικά), Καλλιρρόη Λάμπρου ( σκίτσο) Trailer παράστασης:http://www.youtube.com/watch?v=F5iwmG4Rsw4
____________________________________________________________________
Βιογραφικά συντελεστών
Η Εύη Σταματίου γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος «Θεατρικών Σπουδών» του Παν/μίου Πατρών, της σχολής δραματικής τέχνης « Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη, και του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος « Κοινωνική Ψυχιατρική- Παιδοψυχιατρική» του τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Ιωαννίνων ( διπλωματική : Θεραπεία μέσω Τέχνης- Δραματοθεραπεία). Σπούδασε κλασσικό πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο ( Ανωτέρα Σχολή Πιάνου). Φοίτησε σε σχολές χορού με αντικείμενο σύγχρονο χορό, κλασσικό μπαλέτο, jazz, λατινοαμερικάνικους χορούς, κλακέτες, παραδοσιακούς χορούς. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και την υψίφωνο Ελένη Αναγνώστου. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής ( Thomas Rodovich, XIV Συνάντηση Αρχαίου Δράματος « Ξένος- Μέτοικος», Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών Στάθης Λιβαθινός, Ανδρέας Μανωλικάκης, 8η θερινή ακαδημία Εθνικού Θεάτρου), physical theatre ( Lilo Baur), κίνησης ( Nikolai Karpov), θεατρικού παιχνιδιού ( Λάκης Κουρετζής, Αννέτα Παπαθανασίου), δραματοθεραπείας ( Robert Landy). Μιλαέι άριστα αγγλικά ( Proficiency), ιταλικά ( Superiore), και γαλλικά ( Delf 2).
Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιώργο Νάκο ( Σιδεράδες του Μίλος Νίκολιτς, ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας 2010 και ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 2006), Σμαράγδα Χατζηδάκη ( Φαντασία πάνω στο όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, θέατρο Αργώ), Γιώργο Παντελεάκη ( Ευμενίδες Αισχύλου, θέατρο Δώρας Στράτου), ομάδα Blackdots ( Οι τυφλοί του Μαίτερλινγκ, θέατρο Τόπος Αλλού), ομάδα Playback Ψ ( σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, Ιστορίες με Ηχώ, θέατρο studio Μαυρομιχάλη), ομάδα Έρωτος έργα ( Η θεραπεία του Κυρίου Λαμπρινού, θέατρο Επί Κολωνώ), Δημήτρη Αδάμη ( Τα Χριστούγεννα του Πινόκιο, παιδική σκηνή Μαγικές Σβούρες), Γιάννη Αναστασάκη ( Οικογένεια Νώε των Ξένιας Καλογεροπούλου- Θωμά Μοσχόπουλου) ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) . Συμμετείχε σε ταινία του Βασίλη Δούβλη. Από το 2003 διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και έχει σκηνοθετήσει έργα για ερασιτεχνικές ομάδες, παιδικές ομάδες, ομάδες ατόμων με ψυχικές διαταραχές και ομάδες ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Ίδρυσε το 2010 την ομάδα Upopirates για την οποία σκηνοθέτησε την παράσταση « Μια σκέψη πάνω στο Σκοινοβάτη του Ζαν Ζενέ» ( Λιθογραφείον, Επί Κολωνώ)και το μονόλογο « Ο έξω κόσμος» του Α. Βαβλίδα για την ομάδα « Χωρίς βοηθητικές» ( Επί Κολωνώ). Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Γιώργου Μπακόλα για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Φιάκας το καλοκαίρι του 2010.
Για το ακαδημαικό έτος 2010- 2011 έγινε δεκτή στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου UEL σε μεταπτυχιακό με γνωστικό αντικείμενο « Σκηνοθεσία Θεάτρου».
Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης γεννήθηκε το 1980. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Συνέχισε τις σπουδές του στο School of Physical Theatre του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις : Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Στη σωφρονιστική αποικία του Φρανς Κάφκα [ομάδα Σημείο Μηδέν , σκηνοθ. Σάββας Στρούμπος] , Αίας η τρέλα-εκδοχή β' , Πέρσες του Αισχύλου , Τελευταία μάσκα-fallimento του Κώστα Λογαρά [θέατρο Άττις , σκηνοθ. Θεόδωρος Τερζόπουλος] , Απόπειρες του Μάρτιν Κριμπ [σκηνοθ. Αθανασία Καραγιαννοπούλου] , Η φωλιά [σκηνοθ. Ιζαμπέλλα Κογιεβίνα] , Της ροδιάς το δάκρυ [σκηνοθ. Τάσος Ράντζος] , Μην πυροβολείτε την τέχνη [σκηνοθ. Μαριλού Βαλεοντή] , Ο ύμνος στους θεούς ας πάει [σκηνοθ. Αθανασία Καραγιαννοπούλου] , Η τελευταία Μάρθα του Αλέξη Σταμάτη [ σκηνοθ. Δημήτρης Οικονόμου], Μια φορά κι ένα λεπτό [σκηνοθ. Μίμης Κουγιουμτζής]. Πρόσφατα συμμετείχε στο forum σύγχρονης δραματουργίας του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ με την Κασσάνδρα του Σέρχιο Μπλάνκο [σκηνοθ. Σάββας Στρούμπος]
Ο Σωτήρης Χούτος είναι προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ενώ κάνει σπουδές θεωρητικών μουσικής στο Ωδείο Ραϋμόνδη. Συμμετείχε στις απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Ανώτερων Θεωρητικών (Τμήμα Ειδικού Αρμονίας) και εκπόνησε το Πτυχίο Αρμονίας με το βαθμό: "Άριστα" (9,85). Παρακολουθεί μαθήματα πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα τα 10 τελευταία χρόνια παράλληλα με τις υπόλοιπες σπουδές και είναι μαθητής του Αχιλλέα Διαμαντή ( καθηγητή ηλεκτρικής κιθάρας, απόφοιτο
του τμήματος GIT του Musicians Institute (MI) της California), ενώ εργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας σε Ωδεία και ιδιαίτερα μαθήματα. Συνεργάζεται με ροκ σχήματα σε ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.Είναι μέλος της ορχήστρας μοντέρνας μουσικής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Πρόσφατη δραστηριότητα η συμμετοχή με ηλεκτρική κιθάρα στη θεατρική παράσταση "Μια σκέψη πάνω στο Σκοινοβάτη του Ζαν Ζενέ" της ομάδας Upopirates. Ολοκλήρωση της δημιουργίας ενός πρώτου προσωπικού δίσκου στον επόμενο χρόνο
Η Ευπραξία Κόντσα είναι απόφοιτος της Ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης ''αρχή'' της Νέλλης Καρρά ('08). Παρακολούθησε σεμινάρια: πάνω στο δράμα, στο Θέατρο Πόρτα ( Ξένια Καλογεροπούλου, Μοσχόπουλος, Στεφανίδου), Αυτοσχεδιασμού ( Bασίλης Μαυρογεωργίου), ουδέτερης μάσκας (Tάπα Σουντάνα, Νατάσσα Ζούκα), Contact improvisation: Πάρης Μαντόπουλος, στους Δελφούς ( 2009: Ξένος Μέτοικος,Υποκριτική Ρόντοβιτς, υποκριτικής- αυτοσχεδιασμού ( Στάθης Λιβαθινός, Νίκος Αρμάος, Ηρακλής Λογοθέτης). Στο θέατρο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθήνων ( Μιχαήλ Μαρμαρινός 'Πεθαίνω σαν χώρα' '07 - '08), στο έργο του Στρίντμπεργκ 'ο Παρίας'. ( Θέατρο Εκάτη '08), στις « Ευμενίδες» Αισχύλου, ( Κλυταιμνήστρα.Fringe festival θέατρο Δώρα Στράτου). Στην τηλεόραση συμμετείχε στον ΑLPΗA ( Tελευταία παράσταση Έλλη Λαμπέτη). Είναι πτυχιούχος πιάνου, ανώτερων θεωρητικών, κοντραμπάσο, ενώ συμμετείχε στη συμφωνική ορχήστρα νέων Λάρισας και παίζει σαξόφωνο, άρπα. Ασχολήθηκε με τη μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία και το κλασσικό τραγούδι.
Ο Μενέλαος Καραντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι γιατρός, θεατρολόγος και μεταφραστής. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιατρική και Φιλοσοφική Σχολή) και είναι κάτοχος του Diploma in Translation του Institute of Linguists. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σκηνογραφίας Ενδυματολογίας στη Σχολή Σταυράκου. Μετέφρασε για το Εθνικό Θέατρο το κείμενο της παράστασης Το μπαρ των χαμένων ψυχών, και έχει συγγράψει ή μεταφράσει κείμενα για τα προγράμματα άλλων παραστάσεών του. Εργάστηκε, επίσης, στη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου από το 2006 έως το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεατρικής γραφής με τον Ανδρέα Στάικο. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και μαθαίνει Τουρκικά.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ο Μιχαήλ Φελάνης φοίτησε στο εργαστήριο Ελευθέρων σπουδών ραδιοτηλεοπτικών επαγγελμάτων του Αντέννα και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από το οποίο έλαβε πτυχίο σκηνοθεσίας, ενώ συμπλήρωσε της σπουδές του με το Bachelor in Mass Media&Digital Filmmaking του Queen Margaret University. Επίσης είναι κάτοχος του κρατικού διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης Σκηνοθέτη και της άδειας ασκήσεως του σκηνοθετικού επαγγέλματος. Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια (Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Υποκριτικής, Πολιτικής διαφήμισης και επιμορφωτικό σεμινάριο - εργαστήριο « Η οπτικοακουστική έκφραση στο σχολείο»), αλλά και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο χώρο της Σκηνοθεσίας, δημιουργώντας video clip, μικρές ταινίες και εκπομπές στα πλαίσια της σχολής. Από τότε, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως Σκηνοθέτης/Σεναριογράφος για την Mind productions, Βοηθός σκηνοθέτη σε διαφημιστικά της STEFI productions, Βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος casting και βοηθός παραγωγού για την ABL productions, Σκηνοθέτης και βοηθός Παραγωγού για παραγωγές της Max productions, Συσσκηνοθεσία μοντάζ και κάμερα σε πιλοτική εκπομπή για Extreme sports, Βοηθός σκηνοθέτη, σκριπτ και μοντάζ σε ταινίες μικρού μήκους, 2ος βοηθός σκηνοθέτη σε διαφημιστικά της Central Athens. Ακόμη είναι δημιουργός τριών ταινιών μικρού μήκους ( «Πέρα για πέρα Ψέμα», «Ήχος Σιωπής» και «ΟΛΥΜΠΟΣ&κίσαβος, οι 2φίλοι μαλώσαν»), δύο ντοκυμαντέρ για την «ΥΠΗΔ» και «350» μονάδα αεροπορίας, καθώς και ενός αφιερώματος του μιούζικαλ "Starlight express" που παρουσιάστηκε στο Olympic Royal Hotel. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την συγγραφή σεναρίων και την σκηνοθεσία σε διαφημιστικά και ταινίες μικρού μήκους.
O Ανδρέας Γκουλιόττα, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1989 στην Πάτρα, όπου ζει μέχρι σήμερα, από πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολείται με το σχέδιο από πολύ μικρή ηλικία, ενώ από το 2008 παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου, στο εργαστήριο ελευθέρου σχεδίου των, Βανταράκη και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα. Έχει παρακολουθήσει τα ετήσια σεμινάρια κινουμένου σχεδίου της Αnimart, στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων το 2008 και στα Καλάβρυτα το 2009, καθώς και στην Κωνσταντινούπολη , στο Πανεπιστήμιου του Maltepe την ίδια χρονιά. Πρώτη επίσημη δουλειά του, η συνεργασία με τον Βασίλη Μανθόπουλο,για το έργο « Μια σκέψη πάνω στο Σχοινοβάτη» του Ζαν Ζενέ της ομάδας Upopirates.
Ο Βασίλης Μανθόπουλος γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα όπου ζει, και σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για το σκίτσο και την ζωγραφική. Το 2002 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη του graffiti. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται συστηματικά με αυτό υλοποιώντας τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων, διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων και εικαστικές παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης. Έχει συμμετάσχει σε graffiti festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ("Meeting of Styles" Padova 2007, Venezia 2008). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ("Mystery Christmas Exchange" 2009 Essen, Artapart Vol.2 Πάτρα 2010). Τον περασμένο Μάιο πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Johnny Soca την πρώτη έκθεση graffiti στην Πάτρα με τίτλο "Sopa de Letras". Έργα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά graffiti "Indole"(Ιταλία), "Stylefile"(Γερμανία), "Kaliptikal"(Ελλάδα) καθώς και στο γαλλικό website www.ekosystem.org. Πρόσφατα άρχισε να εξερευνεί με ενθουσιασμό και τον κόσμο του animation παρακολουθώντας το 3ο ετήσιο σεμινάριο animation της Animart (Καλάβρυτα 2009) και την ίδια χρονιά, το σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κινούμενων Σχεδίων στο Πανεπιστήμιο Maltepe της Κωνσταντινούπολης. Πρώτη επίσημη δουλειά του, η συνεργασία με τον Ανδρέα Γκουλιόττα για το έργο « Μια σκέψη πάνω στο Σχοινοβάτη» του Ζαν Ζενέ της ομάδας Upopirates.




Δεν υπάρχουν σχόλια: