Συναντήσεις με θέμα την αναγκαιότητα διαχείρισης των εισερχόμενων – εξερχόμενων τουριστών από το λιμάνι Ηγουμενίτσας

...με στόχο την Τουριστική ανάπτυξη & Προβολή της Ηπείρου.
Στις 15 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών κ.κ. Γκόλα, Χήτο, Ζέρβα και Τσιάβο, με τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. κ. Βλάχο και Τάσσο και με το μέλος του Συλλόγου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ηγουμενίτσας κ. Μπαρκαμπά σε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κου Πιττούλη. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα τουριστικής προβολής και ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των εισερχόμενων – εξερχόμενων επισκεπτών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας παρουσία του Διευθυντή Ανάπτυξης του Οργανισμού κου Γκρίνια, όπου συζητήθηκαν δράσεις και προτάσεις που πρέπει να γίνουν για να προβληθεί δυνατά η Ήπειρος τόσο στα πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την περιοχή μας.
Οι κυριότερες προτάσεις που τέθηκαν στη διαβούλευση ήταν :
• Η Συνεργασία με τις εταιρίες των ferry που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την περιοχή μας, με στόχο την άμεση ενημέρωση-πληροφόρηση των επισκεπτών μέσα στα καράβια για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου (dvd στις οθόνες των πλοίων, ενημερωτικά φυλλάδια-stand, φωτογραφικό υλικό κ.α.).
• Η ενημέρωση & Πληροφόρηση ταξιδιωτών τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (εισερχόμενους – εξερχόμενους) αλλά και στα αντίστοιχα λιμάνια της Ιταλίας σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία.
• Η πιθανή δημιουργία χώρου ενημέρωσης στις εισόδους της πόλης της Ηγουμενίτσας για πληροφόρηση των επισκεπτών
Συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι επαφές του κου Ιωάννου με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα λιμάνια της Ιταλίας προκειμένου να τοποθετηθεί προωθητικό υλικό (video στις οθόνες των πλοίων, ενημερωτικά φυλλάδια, φωτογραφικό υλικό) για την Ήπειρο σε πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Στις κινήσεις αυτές ο κος Γκρίνιας ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ΟΛΗΓ.
Αναφορικά με τα κρουαζιερόπλοια, ο κος Γκρίνιας ανακοίνωσε ότι ο ΟΛΗΓ έχει συνάψει συμφωνία με την MSC cruises και ότι από το 2013 ένα κρουαζερόπλοιο θα επισκέπτεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε εβδομαδιαία βάση, με 1000 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα. Στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προγραμματίζεται να προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα ξενάγησης σε όλη την Ήπειρο και αυτό αναμένεται να φέρει σημαντικά έσοδα στον τόπο μας.
Παράλληλα είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι 7 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφτούν το καλοκαίρι του 2012 την Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: