H νέα Mercedes-Benz SLS (video με Σουμάχερ)

Εδώ και καιρό το «car+speed» παρακολουθεί στενά τα βήματα εξέλιξης της Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing, από τα πρώτα σχέδια έως και τις δοκιμές εξέλιξής της στην έρημο. Τώρα, έφτασε η στιγμή για να σας αποκαλύψουμε τo γερμανικό supercar.
Η εμφάνιση της παραπέμπει στο μοντέλο του παρελθόντος, από εμπρός κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά το πίσω μέρος κάπως σε μπερδεύει.


Μερικά από τα νέα στοιχεία είναι πως το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το ίδιο ισχύει για ένα μεγάλο μέρος της ανάρτησης ενώ η κατανομή βάρους είναι 47/53 εμπρός/πίσω για μεγαλύτερες δόσεις απόλαυσης. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το γερμανικό supercar θα κυκλοφορήσει στην Γερμανία αρχές 2010 και θα κοστίζει 177.310 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η νέα SLS AMG εξοπλίζεται με V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 lt ο οποίος αποδίδει 571 PS και 650 Nm ροπής που μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 317 km/h ενώ τα 0-100 km/h θα επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 sec.
Στο Video ο Σουμάχερ με την SLS




Δεν υπάρχουν σχόλια: