Ηπειρος: Στα 13 εκατ. οι οφειλές από εντάξεις στον αναπτυξιακό

Τα 13 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου προς επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου που έχουν υποβάλει αιτήσεις για εκταμίευση των επιχορηγήσεών τους, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή της νέας γενικής γραμματέως της περιφέρειας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου- Μπάστα.

Η περιφερειάρχης -όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί της- έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, συνάντηση στην οποία συζητήθηκε η επανεκκίνηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Σύμφωνα με την κα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, στο πρόγραμμα «Πίνδος», οι υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ για έργα που υλοποιούν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ενώ αντίστοιχα είναι και τα χρέη από τη ΣΑΕΠ 18/3 ΠΕΠ Ηπείρου.
Οι χρηματοδοτήσεις για όλα τα παραπάνω προγράμματα και δράσεις σταμάτησαν στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Οπως αναφέρεται δε σε ανακοίνωση της περιφέρειας, «η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου βρέθηκε αντιμέτωπη με όλες αυτές τις υποχρεώσεις και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απεμπλοκή των διαδικασιών, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές το επόμενο διάστημα, όπως δεσμεύτηκε και η υπουργός κα Λούκα Κατσέλη».
Σε ό,τι αφορά το θέμα της επανεκκίνησης του ΕΣΠΑ, που συζητήθηκε με την κα Κατσέλη, η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας, δήλωσε ότι «η υπουργός έθεσε ψηλά τον πήχη και η πρόκληση είναι μεγάλη για να μπούμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: