Αυτό εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, σημειώνοντας πως η εξαίρεση των συγκεκριμένων υπαλλήλων από την καταβολή του επιδόματος, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας.
Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου που εργάζονται στους παραπάνω φορείς. Η καταβολή του επιδόματος κατοχυρώθηκε με τον Ν. 2470/1997 και δόθηκε ως κίνητρο για την παραμονή των υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές.
Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή εργαζομένων στο «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής-Σισμανόγλειο» (ΝΠΔΔ) οι οποίοι προσεληφθήκαν κατά την τετραετία 1980-1984 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αλλά δεν ελάμβαναν το επίμαχο επίδομα για την διετία 1999-2001.
Αρχικά δικαιώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο αλλά η υπόθεση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο μετά από αναίρεση που άσκησε το νοσοκομείο. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το εργατικό
Στην εισήγηση του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκε η υπόθεση από το Εργατικό Τμήμα) ο κ. Τέντες ζήτησε να απορριφθεί η αναίρεση του νοσοκομείου) επικαλούμενος την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος που καθιερώνει την αρχή της ισότητας.
Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου