Το προεδρείο της ομοσπονδίας προσωπικού λιμενικού σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος επισκέφτηκε τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Ηγουμενίτσα

Την Τετάρτη 6-4-11 επισκέφτηκε τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Ηγουμενίτσα το προεδρείο της ομοσπονδίας προσωπικού λιμενικού σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος. Στην συνάντηση αυτή έθεσαν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το λιμενικό σώμα με τους λαθρομετανάστες και ιδιαίτερα στην Ηγουμενίτσα. Οι επιθέσεις που δέχεται το προσωπικό είναι καθημερινές και βίαιες ,με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ανδρών και γυναικών του Λ. Σώματος.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε, ότι τον τρέχοντα μήνα είχαμε 7 σοβαρούς τραυματισμούς. Σημαντικό πρόβλημα είναι επίσης και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή και τοποθέτηση του μηχανήματος ακτινογραφίας στην κεντρική πύλη του λιμεναρχείου. Ένας εξοπλισμός ο οποίος θα καλυτερεύσει και θα λύσει πολλά προβλήματα στο λιμενικό προσωπικό. Πολλά οχήματα του Λ. σώματος έχουν καταστραφεί από τους λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό να χρησιμοποιεί τα ιδιωτικά του αυτοκίνητα για να κάνουν την υπηρεσία τους.

Τέλος θα πρέπει να ενισχυθεί το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας με επιπλέον προσωπικό. Αυτοί που βρίσκονται σήμερα είναι ελάχιστοι στο να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα. Δεν παύουν όμως να είναι πραγματικοί ΗΡΩΕΣ ,διότι με τις τόσες αντιξοότητες και κίνδυνο της προσωπικής τους ζωής προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Μπότος Σωκράτης πρόεδρος της Ν.Ε ΛΑΟΣ. Δήμας Θωμάς και Κοσιώρης Γεώργιος πολιτευτές του Νομού Θεσπρωτίας. Από την ομοσπονδία Παππάς Κώστας γεν. γραμματέας. Δροσόπουλος Αλέξανδρος αντιπρόεδρος. Κάλος Φίλιππας ταμίας και Τσίπης Ιωάννης μέλος.

http://892fm.blogspot.com/2011/04/blog-post_2830.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: