
Το Συμπόσιο είχε ως θέμα «Νόστιμον - Νηστίσιμον» και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επανέκδοση του ομώνυμου βιβλίου του αείμνηστου Αλέξανδρου Γιώτη, ιδρυτικού Προέδρου της Λέσχης.
Το δείπνο, του οποίου τα πιάτα ήταν εφαρμογές των συνταγών του βιβλίου, περιελάμβανε καλωσόρισμα με Τσουκνιδόσουπα, ορεκτικό, μύδια αχνιστά και οσπριοκεφτέδες με τρία διαφορετικά όσπρια (φασόλια, φάβα, φακές) συνοδευόμενοι από ξυνολάχανο.
Ακόμη περιελάμβανε το 1ο πιάτο με χόρτα Γκρεκάνικα στο τηγάνι, το 2ο πιάτο με Καλαμάρια με σάλτσα «mole poblano» συνοδευμένα με μαυροσίταρο και τέλος το επιδόρπιο με Ταχίνι με φρούτα και ξηρούς καρπούς στο φούρνο.
Μετά το Δείπνο ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα που περιλάμβανε μια αναδρομή στις μορφές της βυζαντινής μουσικής από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες νέο-βυζαντινές συνθέσεις.
Η ομάδα των μουσικών που απετέλεσαν οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου:
Βασίλης Κώστας: Ταμπουρά, Δημήτρης Αγγέλου: Κλαρίνο, Βασίλης Μαλάμος: Τουμπερλέκι και Θωμάς Μεντής: Κιθάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται.
Δεν δημοσιεύονται τα υβριστικά σχόλια, καθώς και τα εκτός θέματος μηνύματα.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Η εμφάνισή των σχολίων ενδέχεται να καθυστερήσει για λίγο.
Ευχαριστούμε.