Διεθνής προβολή της Ηπείρου από τον 17ο Ποδηλατικό Γύρο

Δωδώνη, Φιλιππιάδα, Νικόπολη και Πρέβεζα στην διαδρομή...

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, όσον αφορά το άθλημα της Ποδηλασίας, θα βρεθούν σήμερα τα Γιάννινα.
Αφορμή η διεξαγωγή μίας από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με την συμμετοχή 120 από τους καλύτερους ποδηλάτες του κόσμου, ο οποίος θα έχει ως αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων.


Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προβολή ολόκληρης της Ηπείρου, στην αρχή μάλιστα της τουριστική περιόδου, καθώς η διαδρομή θα περάσει εκτός απ’ τα Γιάννινα και την Πρέβεζα και από τοποθεσίες μεγάλου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, όπως η αρχαία Δωδώνη αλλά και η ΝικόποληΠέρα όμως από την προβολή, η διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου αποτελεί και μία καλή ευκαιρία για τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα για το Δήμο Ιωαννιτών να στείλουν το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στην πόλη, που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν κυρίως το κυκλοφοριακό και την ρύπανση.

Οι εκδηλώσεις για την έναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου θα ξεκινήσουν από τις 11 σήμερα το πρωί στην κεντρική Πλατεία, απ’ όπου δύο ώρες αργότερα θα δοθεί και το σήμα εκκίνησης. Μετά από τις προβλεπόμενες για διοργανώσεις αυτού του επιπέδου διαδικασίες (έλεγχος ντόπιγκ κ.λ.π.) θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι η παρουσίαση των 120 αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ήπειρο χαρακτήρισε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, μιλώντας χθες σχετικά στον «Π.Λ.».
Όπως τόνισε, «δεν έχουμε πάντα την δυνατότητα να βλέπουμε στην περιοχή μας αυτά τα ιδιαίτερα αθλήματα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία βγάζουν στο προσκήνιο την αθλητική παιδεία που μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ήπειρο».

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΟΛΗ...
Όλα είναι έτοιμα στα Γιάννινα για την φιλοξενία και εκκίνηση του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, δήλωσε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στην πρόθεση της Δημ. Αρχής για ενοποίηση των ποδηλατοδρόμων στην Παραλίμνιο περιοχή. Αυξάνουν όσο περνάει ο καιρός οι Γιαννιώτες που προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης, τόνισε, παραδεχόμενος όμως τους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα που καραδοκούν εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, όπως οι ειδικές λωρίδες για ποδήλατα! Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε και έκκληση στα σχολεία της περιοχής μας να βγάλουν τους μαθητές τους στα σημεία απ’ όπου θα περάσουν οι ποδηλάτες, προκειμένου να δουν από κοντά τον αγώνα και να έρθουν έτσι σε επαφή με το άθλημα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενόψει του Ποδηλατικού Γύρου έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις παραγόντων του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τροχαία και την Αστυνομία, ώστε η διοργάνωση να κυλήσει ομαλά. Στην κεντρική Πλατεία θα βρεθεί σήμερα από το πρωί και το Δημοτικό Ραδιόφωνο που θα εκπέμπει ζωντανά καλύπτοντας τον αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ 700 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ!
Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας που ξεκινάει σήμερα απ’ τα Γιάννινα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 17 Απριλίου καλύπτοντας μία συνολική διαδρομή 700 χιλιομέτρων! Περιλαμβάνει πέντε σκέλη (ετάπ), το πρώτο απ’ τα οποία καλύπτει την διαδρομή Γιάννινα – Δωδώνη – Φιλιππιάδα – Νικόπολη – Πρέβεζα. Οι αθλητές θα περάσουν από δεκάδες περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η αρχαία Δωδώνη, η αρχαία Νικόπολη, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος κ.λ.π., που, με αφορμή το κορυφαίο αυτό ποδηλατικό γεγονός, θα αναδειχθούν διεθνώς στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου. Στην διοργάνωση θα λάβει μέρος και η Ελληνική Εθνική Ομάδα της Ποδηλασίας.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Η επίσημη εκκίνηση του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου θα γίνει στη 1 το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την λίμνη, και θα διασχίσουν τμήμα της ακτής Μιαούλη, την οδό Αρχιεπ. Μακαρίου και τη Νικοπόλεως. Θα περάσουν μέσα από την Ανατολή, παραπλεύρως του Πανηπειρωτικού Σταδίου και θα βγουν αριστερά στην Εθνική Οδό. Στη συνέχεια θα στρίψουν δεξιά προς Πεδινή και θα πάρουν το δρόμο που οδηγεί στην αρχαία Δωδώνη. Θα περάσουν για συμβολικούς λόγους μπροστά από το αρχαίο Θέατρο, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί φορείς και κάτοικοι του Δήμου Δωδώνης και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς Φιλιππιάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: