Οι πρώτες κινητοποιήσεις στην Παραμυθιά για το εσπερινό γυμνάσιο

Κλειστό επί δυο ώρες το Δημαρχείο και εμπορικά καταστήματα και συγκέντρωση
Στις πρώτες, συμβολικές αρχικά, κινητοποιήσεις τους προχώρησαν Δήμος και φορείς της Παραμυθιάς, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για συνένωση, κατάργηση σύμφωνα με την τοπική κοινωνία της Παραμυθιάς, του Εσπερινού Γυμνασίου της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό το Δημαρχείο Σουλίου παρέμεινε κλειστό από τις εννιά το πρωί μέχρι και τις έντεκα, ενώ υπήρξε και αρκετά πολυάριθμη συγκέντρωση μπροστά απ' το κτίριο, εργαζομένων, κατοίκων, γονέων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας, με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου και το επόμενο έτος.

Ο Δήμος Σουλίου, προσκαλεί επίσης τους άλλους δύο Δήμους του νομού μας, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τους φορείς και τα σωματεία σε δυναμική συμπαράσταση από εδώ και στο εξής, ώστε η απόφαση για το εν λογω σχολείο να αλλάξει.

Κλειστά και αρκετά Εμπορικά καταστήματα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς όντας αντίθετος στην κατάργηση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς, συμπαραστέκεται μαζί με το Δήμο Σουλίου στο δίκαιο αίτημα μαθητών και καθηγητών για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου και στο πλαίσιο αυτό κλειστά παρέμειναν και αρκετά εμπορικά καταστήματα της περιοχής, (08.00-10.00) ανταποκρινόμενα και στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου
Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Σουλίου, οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου, είναι οι εξής:
1. Τα λειτουργικά έξοδα του εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς είναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά των Φιλιατών και της Ηγουμενίτσας (μόνο το ενοίκιο στους Φιλιάτες ανέρχεται στα 1.000€/μήνα την ίδια στιγμή που το Γυμνασίου Παραμυθιάς στεγάζεται χώρο του Δήμου, και φυσικά δεν πληρώνει ενοίκιο).
2. Η μεταφορά των μαθητών στην Ηγουμενίτσα με έξοδα του Υπουργείου είναι πολλαπλάσια από αυτά των λειτουργικών εξόδων του εσπερινού της Παραμυθιάς
3. Ο αριθμός των μαθητών της Παραμυθιάς είναι σχεδόν διπλάσιος από τους μαθητές της Ηγουμενίτσας
4. Το εσπερινό της Παραμυθιάς εξυπηρετεί μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές (π.χ. Σούλι) οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν 3 ώρες την ημέρα (όσοι από αυτούς συνεχίσουν να φοιτούν).
http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/18313-2011-03-23-14-50-02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: