Μέτρα τώρα για το λιμάνι!

Ο κόσμος κουράστηκε από συσκέψεις, υποσχέσεις και γενικότερες αερολογίες.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θέμα χρόνου θεωρούνταν από όσους γνωρίζουν καλά την κατάσταση τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και οδήγησαν στις μαζικές προσαγωγές. Ομάδες λαθρομεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις και η περιοχή του λιμανιού μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αυτοκίνητα έσπασαν ενώ καταστήματα υπέστησαν ζημιές.
Η σύσκεψη που ακολούθησε δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Την άμεση λήψη μέτρων στο λιμάνι ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πιτούλης.

Ο κ. Πιτούλης είχε απευθυνθεί και παλιότερα στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το ίδιο πρόβλημα, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση.
Στην επιστολή του προς τον κ. Παπουτσή ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αναφέρει: «Κατ' αρχήν να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα που σας εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αφορμή της παρούσας είναι το χθεσινοβραδινό συμβάν που έλαβε χώρα στην περιοχή του Τοπικού Διαμερίσματος Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο ευρίσκεται σε γειτνίαση με τον Λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.
Δύο ομάδες αλλοδαπών (λαθρομετανάστες) περίπου εκατόν ογδόντα ατόμων, συνεπλάκησαν μεταξύ τους κάνοντας χρήση λοστών, λίθων κ.α.
Μετά το πέρας της συμπλοκής ομάδες εξ' αυτών, κινούμενοι στην γύρω περιοχή, προέβησαν σε βανδαλισμούς καταστημάτων και αυτοκινήτων. (Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να έχετε με μια ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας).
Δυστυχώς επαληθεύτηκα πλήρως στα γραφόμμενά μου στην από 07/01/2010 επιστολή μου προς τον τότε Υπουργό.
Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου και διαβεβαιώσεις, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου θα επισκεφθεί την περιοχή για να μπορέσουμε να βρούμε λύση, ουδέποτε έγινε, παρά μόνον συσκέψεις στο κλεινόν Άστυ .
Ως Δήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας, διαμαρτύρομαι εντονότατα και ζητώ την άμεση συνδρομή σας για επίλυση του ζητήματος.
Ο κόσμος κουράστηκε από συσκέψεις, υποσχέσεις και γενικότερες αερολογίες.
Την επόμενη φορά μπορεί να έχουμε θύματα.
Τι θα απαντήσουμε απολογούμενοι σε ένα τέτοιο συμβάν!!»

http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/6188-2010-09-12-17-03-19.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: