Διαγωνισμός EUSO 2017

Σημαντική διάκριση για το 1ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας
Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός που διοργάνωσε το Σάββατο 28-1-2017 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ για την επιλογή των δύο ομάδων που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 7 έως 14 Μαϊου 2017.
Στο διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο 4ο ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς το νομό μας εκπροσώπησε μία ομάδα από το 1ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τη Βικτωρία Ζάρου, το Γεώργιο Θεοχάρη και τη Βασιλική Κοτσίνα
…συνέχεια »

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Tα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και τον δημοτικών επιτροπών, εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κατά την διάρκεια της Νομαρχιακής συνδιάσκεψης.
Στις εκλογές για την Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας και την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ψήφισαν 50 από τους 57 αντιπροσώπους. Η νομαρχιακή θα αποτελείται από 15 νέα εκλεγμένα μέλη καθώς και από τους τρεις συντονιστές των ΟΜ του νομού και πιο συγκεκριμένα:
…συνέχεια »

Ηλικιωμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα στην Ιόνια Οδό

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ιόνια Οδό, στον κόμβο της Ρίγανης. 
Αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν να κινείται αντίθετα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ηλικιωμένος. 
…συνέχεια »

"Αντώνης Μπέζας : "Στήνεται μια νέα διαπλοκή και ένα νέο σύστημα διαχείρισης κονδυλίων για λογαριασμό ημετέρων"

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι άδικο για τους πολίτες της"

«Ή θα πρέπει να βρεθεί άμεσα ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός, για να κλείσει η αξιολόγηση, είτε η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές. Δεν βλέπω διαφορετική λύση.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι άδικο για τους πολίτες  της. Στα τέλη του 2014 η χώρα είχε ισορροπήσει δημοσιονομικά, είχε κερδίσει μερικώς θα έλεγα, την εμπιστοσύνη των αγορών, και δειλά –δειλά είχε αρχίσει η ανάπτυξη.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπογραφή της σύμβασης για το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου

Παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου υπογράφηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριο Μήτση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας, και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας» με την ανάδοχο εταιρεία ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ.
…συνέχεια »

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στην κοπή πίτας του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας αισθάνομαι την ανάγκη ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Μέλος του Δ.Σ., να συγχαρώ όλους τους αθλητές του ομίλου για τις επιδόσεις τους και να τους ευχηθώ δύναμη και επιμονή στο κυνήγι των στόχων τους. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς των αθλητών, που άοκνα μαζί με τους προπονητές, υποστήριξαν τον αγώνα τους.
…συνέχεια »

Ελάχιστοι παρακολούθησαν ομιλία στελεχών για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο  της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στον νομό Πρέβεζας.
…συνέχεια »

Ενημερωτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το Τμήμα Προστασίας Τρίτης ηλικίας και Ευπαθών κοινωνικών ομάδων διοργανώνει στα πλαίσια της ενημέρωσης των Δημοτών για θέματα πρόληψης υγείας, δύο ενημερωτικές συναντήσεις εκ των οποίων
1. Ενημέρωση για τις πτώσεις και την οστεοπόρωση από επαγγελματία Φυσιοθεραπευτή στις 01-02-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Είκοσι χρόνια φυλακή στον ηγούμενο Μεθόδιο

Για τα επεισόδια με τις μολότοφ στο Άγιο Όρος.
Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.
…συνέχεια »

Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε άλογα από το χιόνι στα βουνά της Πίνδου (Βίντεο)

Γάβρογο είναι το βουνό που ορθώνεται πάνω από την Σκουληκαριά Άρτας, στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη στην Ήπειρο. Κατάφυτο από έλατα και κέδρους, ενώ αυτή την εποχή, λίγο μετά τους οικισμούς το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο.
Σε κάποια από τις πλαγιές του βουνού, ήταν εγκλωβισμένα εδώ και δεκαπέντε ημέρες, είκοσι άλογα, που ανήκουν στην φυλή της Πίνδου. Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό και ο χειμώνας φέτος αποδεικνύεται εξαιρετικά βαρύς.
…συνέχεια »

Στο μπλόκο της Άρτας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με τους αγρότες της Άρτας που βρίσκονται στο μπλόκο της Ιόνιας Οδού συναντήθηκε και συζήτηση ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ήπειρο.
Οι αγρότες βρίσκονται στο μπλόκο από τις 23 Ιανουαρίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Συζητώντας με τον Δ. Κουτσούμπα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, Βαγγέλης Μπέτσας, παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί αγρότες και τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στο δρόμο.
…συνέχεια »

Διαφορά 14 μονάδων υπέρ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 5,8% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ενωση Κεντρώων (2,7%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,3%), το Ποτάμι (2%), η Πλεύση Ελευθερίας (2%) και η Λαϊκή Ενότητα (1,2%). Αναποφάσιστο δηλώνει το 16,5%.
…συνέχεια »

Ο... φόβος των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ανοίγει τα δημόσια δεδομένα

Ακόμα και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης επιστρατεύει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να κινητοποιήσει υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) ώστε στοιχεία και πληροφορίες που παράγονται στο πλαίσιο της λειτουργίας τους να παρέχονται προς πολίτες και επιχειρήσεις ως ανοιχτά δεδομένα.
…συνέχεια »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στο Ισραήλ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Tourism Market 2017 (IMTM 2017), η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου 2017 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου, Τμήμα Τουρισμού (κ. Αναστάσιος Κατσικούδης, τηλέφωνο 2651087143).
…συνέχεια »

Ομόφωνη καταδίκη των βανδαλισμών στην κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας

Οι συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί στην πρόσφατα ανακαινισμένη, κεντρική Παιδική Χαρά της Ηγουμενίτσας, κοστίζουν ήδη επιπλέον στους Δημότες πάνω από 7.000€. Αν συνεχιστούν, ελλοχεύει ο κίνδυνος η Παιδική Χαρά να οδηγηθεί σε κλείσιμο, καθώς θα πρέπει συνεχώς να τηρούνται οι όροι της πιστοποίησης που έχουμε λάβει.
…συνέχεια »

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζητώ συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό

Την θέση του σχετικά με τους Εβραίους, ξεκαθαρίζει, ζητώντας συγγνώμη για παλαιότερες απόψεις του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.  
«Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα», αναφέρει.
…συνέχεια »

8 πράγματα που κέρδισε ο λαός από τα 2 χρόνια Συριζανελ

Την πρώτη μέρα του τρίτου έτους της κυβέρνησης συριζανελ, ένας ψύχραιμος απολογισμός αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει κερδίσει πολλά απ αυτή τη διακυβέρνηση, που αν τα εκμεταλλευτεί μπορεί να οδηγηθεί σε μια πραγματική έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολιτισμένο κράτος, αντί για το τριτοκοσμικό που έχει σήμερα.
…συνέχεια »

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016

Καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Ηγουμενίτσας στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας. 
…συνέχεια »

Στην Πρέβεζα θα γίνει το Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Στην Πρέβεζα και από 27 μέχρι 29 Ιουλίου θα γίνει το Δ΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος Δήμου.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου, και θα κλείσουν το Σάββατο 29.07.2017. (Την Πέμπτη και το Σάββατο θα συνεδριάσουν το απερχόμενο και το νέο Δ.Σ., αντίστοιχα). Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Margarona Royal..
…συνέχεια »

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνεται εκδήλωση για την "Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος".
Στο σκοπό της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, καθηγητής, κ. Μωϋσής Ελισάφ.
…συνέχεια »

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας Πρέβεζας – ‘Ενωση Αγροτών σας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε στις 24/01/2017 το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται για υποβολή φακέλων υποψηφιότητας για το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες του ΠΑΑ 2014 – 2020» που λήγει στις 22/02/2017 μπορούν να απευθύνονται στους παρακάτω αρμόδιους υπαλλήλους μας.
…συνέχεια »

Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Την άμεση διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ζητά με έγγραφό του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας προβλήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό ιδιωτικών εκτάσεων ως δασών ή δασικών που κατά τεκμήριο θα περιέλθουν στη συνέχεια στο Δημόσιο.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 26-01-201 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Το παλιό πεθαίνει. Η χώρα ζει ωδίνες

Στη νομική υπάρχει μια ρήτρα που λέει «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Κοινώς, δεν μπορεί να είσαι απατεώνας και να κατηγορείς τον άλλον ότι είναι απατεώνας. Όχι ότι δεν μπορείς. Στην Ελλάδα όλα τα μπορείς. Αλλά, αν η δουλειά σου είναι να υπηρετείς το λαό, είσαι υποχρεωμένος να είσαι καθαρός. Επειδή δουλειά σου είναι να είναι ο λαός καθαρός. Και ο λαός λειτουργεί με πρότυπα.
…συνέχεια »

Η Ελλάδα 11 θέσεις πιο διεφθαρμένη στον κατάλογο για το 2016

Έντεκα θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με τη λιγότερη διαφθορά που κατήρτησε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα για το 2016 υποχώρησε στην 69η θέση από την 58η που βρισκόταν το 2015, επιστρέφοντας, όπως γράφει η Καθημερινή, στα επίπεδα του 2014.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 30η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Σύλληψη Ιταλών κυνηγών στην Πέρδικα

Δικογραφία σε βάρος δύο Ιταλών κυνηγών που κυνηγούσαν πλησίον του οικισμού της Πέρδικας σχηματίστηκε από την θηροφυλακή ενώ συνάμα τους κατασχέθηκαν τα όπλα.
Παράλληλα όμως, στο πλαίσιο περιπολίας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εντόπισε σήμερα το πρωί στη λιμνοθάλασσα της Ροδιάς, ένα άτομο, να ασκεί θήρα, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.
…συνέχεια »

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Από σήμερα Τρίτη 24/01/2017, ξεκινά η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
…συνέχεια »

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, σήμερα (23-01-2017) το μεσημέρι στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
…συνέχεια »

Στην Άρτα το Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην Άρτα θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Ο κ. Κουτσούμπας θα πάρει μέρος στην πολιτική εκδήλωση και συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης του νομού, η οποία θα γίνει σε κέντρο στους Κωστακιούς.
…συνέχεια »

Η άγνωστη εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων

Τα Γιάννενα του Νισήμ Λεβή - Το πανόραμα μιας εποχής και μιας οικογένειας που χάθηκε
«Η τελευταία εικόνα», Ιωάννινα, 25 Μαρτίου 1944 όταν οι εβραίοι της πόλης φορτώνονται στα φορτηγά για να εκτοπιστούν.
Τον Φεβρουάριο του 1929 η λίμνη Παμβώτιδα είχε παγώσει. Ηταν ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και οι νέοι και οι νέες της πόλης των Ιωαννίνων πόζαραν πάνω στο στερεοποιημένο νερό με αδέξιο τρόπο, αν και εμφανώς ενθουσιασμένοι. Ανάμεσά τους και σε πρώτο πλάνο μια κοπέλα με ένα όμορφο εμπριμέ παλτό, η 18χρονη Νέλλυ Λεβή, έδειχνε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους υπόλοιπους.
…συνέχεια »

ΤΕΙ Ηπείρου: Διεθνής διάκριση για πρότυπη εκτροφή πτηνών

Σημαντική επιτυχία των ερευνητών του εργαστηρίου Υγείας των ζώων και Ασφάλειας τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Ζωική παραγωγή του ΤΕΙ Ηπείρου η δημοσίευση σε ένα από τα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα της Αγροδιατροφής, το PlosOne, εργασίας όπου για πρώτη φορά αναπτύσσεται μία πιλοτική μέθοδος παραγωγής ορνίθειου κρέατος με στόχο το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με αναλυτική περιγραφή των διαφοροποιήσεων αυτής της παραγωγής στον κύκλο ζωής του άνθρακα.
…συνέχεια »

Ένταξη στο "Ήπειρος 2014-2020" του Κοινωνικού - Παντοπωλείου Δήμου Ηγουμενίτσας

Η συνέχιση της λειτουργίας της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Ηγουμενίτσας, εξασφαλίζεται με την απόφαση ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
…συνέχεια »

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν την εκκλησία στο Μολυβδοσκέπαστο

Στο στόχαστρο ιερόσυλων μπήκε η μεγαλύτερη εκκλησία του ακριτικού Μολυβδοσκέπαστου... Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το Ναό των Αγίων Αποστόλων, που αποτελεί τον κεντρικό ναό του χωριού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφαίρεσαν από το τέμπλο πάνω από δέκα εικόνες.
…συνέχεια »

Συνάντηση της ΕΥΠΣ Ηπείρου με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, παρουσία του βουλευτή Μ.Κάτση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19/01/17, μεταξύ του προεδρείου της ΕΥΠΣ Ηπείρου με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Καπέλιο Βασίλη, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Κάτση Μάριου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα.
…συνέχεια »

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Immediate Life Support –ILS, στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 14-01-2017 στο ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών το πιστοποιημένο σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Immediate Life Support –ILS,) από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης, που εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Συμμετείχαν 21 επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου.
Η ανωτέρω εκπαίδευση θα συντελέσει στην καλύτερη διαχείριση περιστατικών ασθενών που περιθάλπονται στο Νοσοκομείο.
…συνέχεια »

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.
…συνέχεια »

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο Πλαίσιο Φιλιατών,Αλβανοί διαρρήκτες!

Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ στο Πλαίσιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
…συνέχεια »

Θάφτηκε στο χιόνι η ορεινή Ήπειρος

Με πρωτοφανή ένταση, εξακολουθεί να χτυπάει η κακοκαιρία, τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι χιονοπτώσεις είναι καθημερινές και συχνά ιδιαίτερα σφοδρές.. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε και πάλι συναγερμός και χρειάστηκε να δοθεί μάχη από τα αποχιονιστικά ώστε να μείνει ανοιχτή ακόμη και η Εγνατία Οδός, όπου σε μεγάλο τμήμα της η κίνηση γίνονταν μόνο με αλυσίδες.
…συνέχεια »

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, με ναρκωτικά, ο οδηγός του οποίου αναζητείται

Εντοπίστηκε, σήμερα (18-01-2017) τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με (37.540) γραμμάρια κάνναβης, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. 
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού πραγματοποίησε αναστροφή και ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν (4) σάκοι με (23) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (37.540) γραμμαρίων.
…συνέχεια »

Μεγάλο Αδελφό έστησε στους σταθμούς του μετρό η κυβέρνηση!

Κάτω από τη μύτη της αντιπολίτευσης που κοιμάται και των πολιτών που είναι ανυποψίαστοι, η κυβέρνηση έστησε από τη Δευτέρα στους σταθμούς του μετρό έναν Μεγάλο Αδελφό, μεταδίδοντας από οθόνες τηλεόρασης ειδήσεις μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που είναι ο φορέας της κυβερνητικής προπαγάνδας!
…συνέχεια »

Αυτοί είναι οι 24 μαθητές Λυκείων της Ηπείρου που θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

24 επιτυχόντες μαθητές των τάξεων Β' & Γ' από Λύκεια της Ηπείρου που συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, επιλέχθηκαν προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. Οι μαθητές Λυκείων της Ηπείρου -ανά Περιφερειακή Ενότητα- είναι οι εξής:
…συνέχεια »

Δηλώσεις συμμετοχής στην Περιφέρεια για την έκθεση GRIECHENLAND FESTIVAL Ντίσελντορφ Γερμανίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση GRIECHENLAND FESTIVAL που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ το διάστημα 30/3-2/4/2017. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία το Ελληνικού Προξενείου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης και θα προβάλει τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η πώληση προϊόντων.
…συνέχεια »

Το κόστος εκπόνησης μελετών για τη γέφυρα Πλάκας αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Ν. Λούλης

Θετική ήταν η απάντηση του επιχειρηματία κ. Νίκου Λούλη, στην επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
…συνέχεια »

H Kεντροαριστερά ξανά στο προσκήνιο

Του Ερρίκου Μητσιώνη

Κουρασμένη από την πολύχρονη άσκηση της εξουσίας αλλά και μετά τα κρίσιμα σφάλματα όταν έσκασε στα χέρια της η κρίση, δεν διάβασε σωστά τη συγκυρία και κατακερματίστηκε, λοιδορήθηκε. Δεν οδηγήθηκε καν σε διασπάσεις που έχουν δυναμική και δημιουργούν νέα, θετικά δεδομένα. Μπήκε στη Βουλή οριακά στις στρατηγικού χαρακτήρα εκλογές τον Γενάρη του ‘15. Με τα πολλά, δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Διαφοροποιείται ήδη και οριοθετείται πολιτικά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
…συνέχεια »

Μίκης Θεοδωράκης : Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Δριμεία είναι η κριτική του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάμειξη του Βασίλη Μουλόπουλου της Αυγής στη σωτηρία του ΔΟΛ.
Με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μεγάλος μουσουργός υποστηρίζει ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ «τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά» και καρφώνει την κυβέρνηση με αφορμή και τους χειρισμούς της στην υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών γράφοντας ότι «έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.
…συνέχεια »

Εγκαίνια της Έκθεσης Τροχαίας που διοργανώνεται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας

Η Έκθεση Τροχαίας του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, άνοιξε χθες  τις πόρτες της, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει μέχρι την 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00. Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.
…συνέχεια »

Τζουμέρκα… Το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο

Ξεπερνά ακόμη και το μισό μέτρο το χιόνι, σε πολλές περιοχές των Τζουμέρκων... Η περιοχή για μία ακόμη ημέρα βρίσκεται στον κλοιό του χιονιά, με τα αποχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας να δουλεύουν συνεχώς, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Προτεραιότητα δίνεται στους δρόμους που οδηγούν σε όλους τους οικισμούς, ώστε να είναι ανοιχτοί ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθούν πτηνοτροφικές και άλλες μονάδες που δραστηριοποιούνται στα χωριά.
…συνέχεια »

Παγωμένα τοπία στο Δέλτα Καλαμά και την Παραλία Δρεπάνου

Φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης κατά την επόπτευση - φύλαξη στις παγωμένες περιοχές του Δέλτα Καλαμά καθώς και στην χιονισμένη παραλία Δρεπάνου.
…συνέχεια »

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμου Σουλίου, με προϋπολογισμό 117.000 ευρώ.
…συνέχεια »