Συνάντηση των Μερόπης Τζούφη & Χρήστου Μαντά, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων και συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας και ειδικότερα θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκε η κα. Άννα Κούκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας, αναπληρώτρια συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πιο αναλυτικά συζητήθηκαν:
…συνέχεια »

Αποπληρώθηκε η δεύτερη λίστα με ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας, το συνολικό ποσό των 1.090.000,00 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην 2η εντολή εξόφλησης.
Οι εν λόγω οφειλές προέρχονται κυρίως από μισθοδοσίες υπαλλήλων και από προμηθευτές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας.
Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν και οι επόμενες εντολές εξόφλησης.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 30η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Στο όριο της αυτοδυναμίας η ΝΔ σύμφωνα με μυστική έρευνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» μυστική δημοσκόπηση που έγινε μετά τις παροχές Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και το ταυτόχρονο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η ΝΔ μπορεί να επιτύχει στις εκλογές ποσοστό από 32% ως 35%.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα η διαφορά που καταγράφεται είναι τέτοια που δίνει ακόμη και αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ.
…συνέχεια »

Μαγικό Μέτσοβο…Ντυμένο στα λευκά!


Μαγικές εικόνες από το Μέτσοβο το οποίο εν μέσω των εορτών ντύθηκε στα λευκά! 
…συνέχεια »

Σύσκεψη για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Ηγουμενίτσα για την επίλυση του προβλήματος με τη χερσαία ζώνη, το οποίο για δέκα περίπου έτη παρέμενε σε εκκρεμότητα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Λιάγκος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, κ. Ανδρέας Νταής.
…συνέχεια »

Στην δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες»…

Τι δηλώνουν οι δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων των δύο τελευταίων ετών. Από το σύνολο των «πόθεν έσχες» αυτά που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι όσα αφορούν στην οικονομική χρήση του 2014, καθώς εκεί συναντάμε νέα πολιτικά πρόσωπα..
…συνέχεια »

Σύμφωνες γνώμες για έργα στην Ηγουμενίτσα

Έγκριση της Περιφέρειας (Ε.Υ.Δ.) για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του Αποχετευτικού Δικτύου των παράλιων οικισμών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι διαδικασίες για την έναρξη υλοποίησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων περιβάλλοντος στο Δήμο Ηγουμενίτσας, αλλά και της παράλιας ζώνης της Ηπείρου. Συγκεκριμένα η Ε.Υ.Δ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, διατυπώνει τη θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου...
…συνέχεια »

Οι προβλέψεις του Stratfor: Το 2017 θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Ευρώπης

Τι βλέπει για την Ελλάδα
Στην ανάλυση επισημαίνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης όχι μόνο λόγω του ενδεχομένου επέλασης των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, αλλά και από την αύξηση της δυναμικής τους. 
Παράλληλα αναφέρεται στο ρόλο της Ρωσίας λέγοντας ότι υπογείως στηρίζει τις δυνάμεις αυτές με στόχο τη διαίρεση, αλλά και στην πίεση που ίσως αντιμετωπίσει η Πολωνία. 
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, το think tank δεν βλέπει εκλογές καθώς, όπως λέει, η κυβέρνηση φοβάται το αποτέλεσμα. 
Οι προβλέψεις του Stratfor για το 2017 για την Ευρώπη έχουν ως εξής: 
…συνέχεια »

80 χιλιάδες πέρασαν την Κακαβιά τις τελευταίες ημέρες

Σε περίπου 80.000 υπολογίζουν οι αστυνομικές αρχές τον αριθμό των Αλβανών πολιτών που πέρασαν αυτές τις μέρες τα ελληνοαλβανικά σύνορα από και προς Ελλάδα.
Πρόκειται στην πλειονότητά τους για Αλβανούς μετανάστες, που ταξιδεύουν προς την Αλβανία για να περάσουν τις ημέρες των αργιών στα πάτρια εδάφη τους, αλλά και για Αλβανούς πολίτες που μετακινούνται προς Ελλάδα, προκειμένου να συναντήσουν μέλη της οικογένειάς τους επί ελληνικού εδάφους.
…συνέχεια »

Τα Σπάργανα του Χριστού, οι παραδοσιακές Ηπειρώτικες τηγανίτες

Το πιο σημαντικό έθιμο της Ηπείρου που μάλιστα αναφέρεται και στα τοπικά κάλαντα, είναι τα σπάργανα του Χριστού. Τα σπάργανα δεν είναι άλλο από τηγανίτες στην πλάκα, ένα νοστιμότατο τοπικό γλύκισμα, μελωμένο με ζαχαρόνερο και πασπαλισμένο με καρύδια και κανέλα και τις έφτιαχναν την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν όλη η οικογένεια ήταν μαζεμένη κοντά στο αναμμένο τζάκι. Εκεί έψηναν τις τηγανίτες, πάνω σε πυρωμένη πλάκα.Τα "Σπάργανα" (τηγανίτες), συμβόλιζαν τα σπάργανα του Χριστού στη Φάτνη.στο κατὰ Λουκάν άγιο Ευαγγέλιο μιλάει για τη φάτνη και τα σπάργανα: «Καὶ ἐσπαργάνωσεν (ἡ Παναγία) αὐτὸν καὶ ἀνέκλινεν αὐτὸν ἐν τῇ φάτνῃ».
…συνέχεια »

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016

Δόθηκαν συνολικά 42 βραβεία στις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών
Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη λαμπρή ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Απονεμήθηκαν συνολικά 42 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 28η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Ο Κώστας Μπασιούκας είναι ο νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα μέλη της “Ήπειρος Ανατροπής” προχώρησαν στην ομόφωνη ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης μέσα από συλλογικές διαδικασίες μετά την παραίτηση – λόγω αυξημένων κυβερνητικών υποχρεώσεων – της Όλγας Γεροβασίλη από τη θέση της επικεφαλής.
Τα μέλη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ήπειρος Ανατροπής τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η δυναμική πορεία της παράταξης, αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωσή της μέσα από συνεχή παρουσία και δράση, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτες.
…συνέχεια »

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Φιλιατών

Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα λειτουργήσει ο Δήμος Φιλιατών, στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Η σχετική πράξη με προϋπολογισμό 117.οοο ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάσσεται στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020". Ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 1/4/2017 και λήξης η 31/5/2020. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Φιλιατών, θα διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία 110 περίπου οικογενειών κάθε μήνα, ενώ θα διαθέτει επίσης είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ.
…συνέχεια »

Κάλαντα Πανηπειρωτικής στην Όλγα Γεροβασίλη

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε η χορωδία της Πανηπειρωτικής συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης, οι Γενικοί Διευθυντές και ο Σύλλογος Εργαζομένων.
…συνέχεια »

Περπατώντας από τα σύνορα έφερναν 78 κιλά χασίς

Αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν δύο 26χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, για εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους.
…συνέχεια »

Αποκατάσταση- ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Δωδώνης

Χρηματοδοτείται με 5 εκ. ευρώ από το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"
Με συνολική δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης- Φάση Α».
…συνέχεια »

Στο φυλάκιο της Κακαβιάς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Το στρατιωτικό φυλάκιο της Κακαβιάς ήταν ένας από τους σταθμούς του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος επισκέφθηκε μονάδες που αναπτύσσονται σε όλο το μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας.
Ο κ. Αποστολάκης έφτασε με ελικόπτερο κι αφού νωρίτερα είχε κάνει στάση στο αεροπορικό απόσπασμα του Ακτίου.
…συνέχεια »

Ευχές του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων φέρνουν ένα μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Εύχομαι ολόψυχα το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να φωτίσει και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας.
Το 2016 υπήρξε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους μας, καθώς όλοι δοκιμαστήκαμε, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, από την οικονομική κρίση. Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας. Ας μην αδιαφορήσουμε και ας σταθούμε δίπλα τους με ανθρωπιά και αγάπη, κάνοντας πραγματικότητα όσα συμβολίζει η Θεία Γέννηση.
…συνέχεια »

Παντελής Κίτσιος: Ένας Θεσπρωτός μελισσοκόμος, που ξεχωρίζει για τα πρωτότυπα προϊόντα του

Ο Θεσπρωτός μελισσοκόμος Παντελής Κίτσιος, ξεχωρίζει για τα πρωτότυπα προϊόντα του και συνεχώς κερδίζει έδαφος στις αγορές, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, όπως πρόσφατα στην Πολωνία, όπου δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων του. Αυτοδημιούργητος και ανήσυχο πνεύμα, παράγει διάφορα είδη μελιών, αλλά και αλοιφές από τα παράγωγα του μελιού, ενώ η τυποποίηση των προϊόντων του γίνεται με προχωρημένη αισθητική.
…συνέχεια »

2.800.000 ευρώ για την προστασία του Θεάτρου Νικόπολης

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των δράσεων που περιλαμβάνει το Καινοτόμο Πρόγραμμα της Περιφέρειας "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πράξη συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (β΄ φάση).
…συνέχεια »

Οδηγίες για τις αγορές ενόψει Χριστουγέννων και Νέου Έτους

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:
Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
…συνέχεια »

Ξεκινά η λειτουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Από 16/12/2016 ξεκινά η λειτουργία του ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών ) στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στο ισόγειο της νέας πτέρυγας. Σε επιφάνεια 450 τμ αναπτύσσονται οι προβλεπόμενοι χώροι (triage , αναζωογόνηση , παθολογικό , χειρουργικό , ορθοπεδικό και παιδιατρικό ιατρείο καθώς και θάλαμο βραχείας νοσηλείας δυναμικότητας τριών ατόμων) διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.
…συνέχεια »

ΕΥΧΕΣ του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Φίλες και φίλοι

Σας εύχομαι ολόψυχα Kαλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.
Εύχομαι τη νέα χρονιά η ελπίδα και η αυτοπεποίθηση να έρθουν στην καρδιά και στην ψυχή όλων μας.
Το 2017 να είναι μια καλύτερη χρονιά με εθνική ομοψυχία και ενότητα, με συνεννόηση και συνεργασία. Να εργασθούμε όλοι μαζί για να μειώσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε καλύτερες προοπτικές στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και αγάπη.
…συνέχεια »

Η Ήπειρος του Κώστα Μαλάμου

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής για την Ήπειρο με έργα του Κώστα Μαλάμου (1913-2007), ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση σαράντα χρόνων (1976 - 2016) από την καθιέρωση του πολιτιστικού θεσμού «Ηπειρωτικά», από τον Δήμο Ιωαννιτών.
Μια έκθεση με έργα που φιλοτεχνήθηκαν για την εικονογράφηση του ημερολογίου τής ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, έτους 1972, με θέματα από την Ήπειρο.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 19η του μηνός Δεκέμβρη του έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Eurostat: Η Αλβανία η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2015, η Αλβανία ήταν η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη, με κατά κεφαλήν εισόδημα μόνο το 30% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 2015, η μόνη χώρα με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Αλβανία ήταν η Βοσνία, με εισόδημα έως 28% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες, το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο.
…συνέχεια »

Πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας για το 2016 στον Θεσπρωτό π. Ηλία Μάκο

Από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στην κατηγορία "Χρονικό-Μαρτυρία"
Το Β΄ πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας στην κατηγορία "Χρονικό-Μαρτυρία" δόθηκε για το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στο κείμενο του π. Ηλία Μάκου (πρεσβύτερου-θεολόγου) "Γυρεύοντας τον παππού και τη γιαγιά". 
 Η κριτική επιτροπή, που αξιολόγησε τα έργα, στα πλαίσια πανελλήνιου και παγκύπριου διαγωνισμού του έτους 2016, αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην γενικό γραμματέα της Ένωσης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. σχ. σύμβουλο και συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης. 
…συνέχεια »

Προκήρυξη 18ης Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1982), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
…συνέχεια »

«Σκούπα» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΟΤΑ

Το Δημόσιο «σκουπίζει» τα τραπεζικά διαθέσιμα δήμων και περιφερειών της χώρας. Χαρτογραφεί όλα τα οικονομικά στοιχεία των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε έχουν μεταφέρει τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είτε όχι.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην πλήρη καταγραφή των τραπεζικών λογαριασμών παντός είδους που έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού καθώς και τα Νομικά τους Πρόσωπα.
…συνέχεια »

Επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους όλης της χώρας από την 1η Ιανουαρίου

Επέκταση από 1/1/2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους όλης της χώρας.
Το ΚΕΑ αφορά ενίσχυση απόρων πολιτών σε συνδυασμό με Υπηρεσίες Ένταξης στην Αγορά Εργασίας και συμπληρωματικές Κοινωνικές Υπηρεσίες.
– ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ : 1) Μονοπρόσωπο νοικοκυριό (άτομο) 2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (οικογένεια) και
3) Άστεγους.
…συνέχεια »

Έκθεση νομισματικής συλλογής στο Α ́ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ. Θωμάζου Δημήτρη, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη . 
Τα νομίσματα που θα εκτεθούν προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη. 
…συνέχεια »

Όταν η εκκλησία έριξε «κατάρα» στον Ελ. Βενιζέλο

Είμαστε στο έτος 1916. Η Ελλάδα ήταν κυριολεκτικά κομμένη στα δύο. Η μεγάλη διαμάχη του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον βασιλιά Κωνσταντίνο κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχει διχάσει την χώρα, με φόντο από την μία την επιμονή του Βενιζέλου να ταχθεί η Ελλάδα στο πλευρό της Αντάντ και από την άλλη την αντίθετη άποψη - πιεζόμενος από την γερμανική πλευρά- του βασιλιά Κωνσταντίνου να διατηρηθεί η ουδετερότητα.
Το μόνο που δεν μπορεί να διατηρηθεί πλέον στην Ελλάδα είναι η ψυχραιμία εμπρός στον καταιγισμό των γεγονότων. Οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει το οχυρό Ρούπελ με την -φιλοβασιλική-  κυβέρνηση της Αθήνας να μην έχει αντιδράσει.
Τα στρατόπεδα έχουν ήδη παραταχθεί.
…συνέχεια »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α΄ Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου για τη Θεσπρωτία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Α΄ Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου για τη Θεσπρωτία, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 ανακοινώσεις διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων.
…συνέχεια »

Μαθητικός διαγωνισμός EUSO 2017

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10-12-2016 ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. Ο τοπικός διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017. Σκοπός του ήταν η επιλογή μιας ομάδας μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.
…συνέχεια »

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Κοινωνία και πολιτικοί ζουν μια μεγαλειώδη παραίσθηση»

“Η χώρα θέλει συθέμελες αλλαγές και ανελέητες συγκρούσεις με τα παγιωμένα συντεχνιακά συμφέροντα για να επιζήσει”.
Ενα κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, οι οποίες αντί να αφυπνίσουν τον κόσμο τον αφήνουν στη «μεγάλη παραίσθηση», είναι η συνέντευξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρώην υπουργός δεν χαρίζεται ούτε στους Ευρωπαίους, χαρακτηρίζοντας «μεγαλειώδη απάτη» την τακτική τους να μεταθέτουν τα μέτρα για το μέλλον αντί να στηρίξουν «μια πειθαρχημένη δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική πορεία» που έχει ανάγκη η χώρα.
…συνέχεια »

Γιατί απέτυχαν οι Ελληνες μαθητές στο διεθνές τεστ αξιολόγησης PISA

Οι Έλληνες μαθητές δεν «έλαμψαν» στο διεθνές τεστ αξιολόγησης PISA, όπου κατέλαβαν την 43η θέση, αλλά ούτε και «πάτωσαν», όπως αναφέρει η επίκουρος καθηγήτρια Χρύσα Σοφιανοπούλου και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα.
…συνέχεια »

Πλημμύρισαν με σκουφάκια του Αη-Βασίλη οι δρόμοι της Ηγουμενίτσας

Με μεγάλη συμμετοχή , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 2ος Δρόμος Αγάπης «ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ» στην Ηγουμενίτσα.
Ο στόχος των 1000 συμμετοχών ξεπεράστηκε κατά πολύ με τον εξαιρετικό καιρό και τον λαμπρό ήλιο να αποτελούν σύμμαχο μικρών και μεγάλων που κατέκλυσαν την Πλατεία Δημαρχείου όπου ήταν το σημείο εκκίνησης και τερματισμού.
…συνέχεια »

Απίστευτη τραγωδία…. 35χρονος πήγε να βοηθήσει την γυναίκα του σε τροχαίο και έχασε τη ζωή του!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 35χρονος  όταν έσπευσε μέσα στη νύχτα να βοηθήσει τη σύζυγό του, το όχημα της οποίας είχε εκτραπεί.
Το απίστευτο δυστύχημα έγινε στο 10ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, μεταξύ της Βιομηχανικής Περιοχής και της Κληματιάς.Λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, το ΙΧ που οδηγούσε μία γυναίκα, εξετράπη της πορείας του. Η γυναίκα βγήκε σώα κι αβλαβής από το όχημα και τηλεφώνησε στο σύζυγό της, προκειμένου να ζητήσει την βοήθειά του.
…συνέχεια »

Εκδήλωση για τη Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής

Η Σχολή Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Κοσμήτορα Καθηγήτρια Μαργαρίτα Τζαφλίδου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής: Σημερινές Προσεγγίσεις».
…συνέχεια »

Πέντε θέατρα, μια πολιτιστική διαδρομή…

39 εκατομμύρια σε πλέγμα δράσεων μέχρι το 2020
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πρότασης στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", η οποία στοχεύει στη δημιουργία μιας πιλοτικής πολιτιστικής διαδρομής για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.
…συνέχεια »

Έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ηγουμενίτσα

Στην Ηγουμενίτσα ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο Δήμος  για την εορταστική περίοδο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζεστά ροφήματα για μικρούς και μεγάλους και Χριστουγεννιάτικο show με μαζορέτες και μπαλαρίνες.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Λώλου και την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
…συνέχεια »

Παραιτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η Όλγα Γεροβασίλη

Παρελθόν για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου αποτελεί πλέον η Όλγα Γεροβασίλη. Η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με επιστολή της στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε γνωστή την απόφαση της παραίτησης επικαλούμενη φόρτο εργασίας λόγω των καθηκόντων της.
Η ίδια με την επιστολή της ευχαρίστησε το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συνεργασία που είχε μέχρι τώρα.
…συνέχεια »

Με επιτυχία η έναρξη του 1ου Διεθνούς Αρχαιολογικού & Ιστορικού συνεδρίου

Ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα "Σωτήρης Δάκαρης" του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
…συνέχεια »

Πρώτη συμμετοχή της Ηπείρου σε έκθεση στη Βαρσοβία

Την πρώτη της προσπάθεια, συνδυασμένης, προβολής του τουρισμού και αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου στην Πολωνία, πραγματοποίησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους Ιωαννιτών και Αρταίων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και επιχειρηματίες, συμμετέχοντας στην Έκθεση «Ελληνικό Πανόραμα» (Grecka Panorama) που πραγματοποιήθηκε από 2 ως 4 Δεκεμβρίου 2016 στη Βαρσοβία.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 9-12-2016 ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Αρχίζει σήμερα το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην παρουσίαση των νεότερων δεδομένων της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας για τη Θεσπρωτία και στην προβολή τους τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο ευρύ κοινό. Ως χρονολογικό πλαίσιο έχει οριστεί η περίοδος από την απώτερη προϊστορία έως τους νεότερους χρόνους.
…συνέχεια »