Βανδαλισμοί στη νέα Παιδική Χαρά Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αξιοποιώντας τις λιγοστές πηγές χρηματοδότησης, επανακατασκεύασε την Κεντρική Παιδική Χαρά της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου.
Δυστυχώς και πριν ακόμη παραδοθεί στα παιδιά της πόλης, για ακόμη μια φορά η καταστροφική μανία απαίδευτων ανθρώπων, οδήγησε στην πρόκληση σοβαρών ζημιών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πιστοποίηση και η λειτουργία της.
…συνέχεια »

Ημερίδα για τους νέους αγρότες στο δήμο Φιλιατών

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, ο Δήμος Φιλιατών διοργανώνει Ημερίδα για την ένταξη:
Α > Επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και
Β > Νέων Αγροτών στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020
Η αναλυτική παρουσίαση των εν λόγω προγραμμάτων θα αναδειχθούν από τον βασικό ομιλητή και υπεύθυνο της Ημερίδας κ. Σπύρο Βασιλείου. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων οι οποίες θα απαντηθούν από τον υπεύθυνο της Ημερίδας.
…συνέχεια »

Εξόρμηση στην Κεραμίτσα Φιλιατών

Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα εξορμήσει στην Κεραμίτσα Φιλιατών.
 Πορεία:
Λάγγαρης - Βελούνα 1201μ- Κεραμίτσα
Βαθμός δυσκολίας: 2
Απόσταση: 13 χλμ
Ώρες πορείας: 5-6
Υψομετρική: 1000μ.
Αναχώρηση 8.00π.μ. από το Πάνθεον.
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, αντιλιακό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}
…συνέχεια »

Ερχεται από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Τι θα πρέπει να δηλωθεί
Σε εφαρμογή θα τεθεί από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, στο οποίο θα πρέπει να δηλώνονται συμμετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού, ακίνητα, κεφάλαια στο εξωτερικό, ενώ σε αυτό θα μπαίνουν και όλα τα δεδομένα που έχει η εφορία.
Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα και πριν από το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μίλησε στην «Καθημερινή».
…συνέχεια »

Ταγματάρχης Δημήτριος Κωστάκης : Ο θρυλικός πυροβολητής του ’40

Ένας από εκείνους που μεγαλούργησαν στον ανυπέρβλητο εκείνο αγώνα του 1940 και πρόταξαν τα στήθη τους για την Ελλάδα, ήταν και ο θρυλικός ταγματάρχης του πυροβολικού Δημήτριος Κωστάκης.
Μαζί με τον Διοικητή της VIII Μεραρχίας, Υποστράτηγο Χαρ. Κατσιμήτρο και τον Συνταγματάρχη Παναγ. Μαυρογιάννη αποτελούσαν το Επιτελείο της Μεραρχίας που έπαιρνε τις οριστικές αποφάσεις για τον αγώνα και τις υλοποιούσε με άφθαστο ηρωισμό και πείσμα ο ελληνικός στρατός.
…συνέχεια »

Παρατείνεται για ένα χρόνο, μέσω του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" η λειτουργία του ΚΗΦΗ Φιλιατών

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη δύο ακόμη αποφάσεις ένταξης συνέχισης λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020. Πρόκειται για τα ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών και πρώην Δήμου Παμβώτιδας.
Ειδικότερα, στο Ε.Π. «Ήπειρος» εντάσσονται οι πράξεις:
…συνέχεια »

Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου

Η Πενταμελής Επιτροπή του άρθρου 8 παρ. 3 εδ. (α) του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83 / Α’/ 1105-2016), που αποτελείται από τους κ.κ. Γεώργιο Καψάλη, Ευριπίδη Γλαβά, Παναγιώτη Αργείτη, Δημήτριο Τζοβάρα και Γεώργιο Σμύρη, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το διορισμό των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου.
…συνέχεια »

Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 ο οδικός άξονας σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Πλάκας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 της πράξης «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 30.132.544 ευρώ.
…συνέχεια »

Απάντηση σε ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών

Για τη λειτουργία του καταστήματος Φιλιατών της ΕΛΤΑ ΑΕ
Με έκπληξη διαβάσαμε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών για την λειτουργία του καταστήματος Φιλιατών της ΕΛΤΑ ΑΕ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή προφανώς τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν συνηθίζουν να απαντούν σε δημοσιεύματα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
…συνέχεια »

Με θετικό πρόσημο το νοσοκομείο των Φιλιατών

Εν μέσω οικονομικής κρίσης το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, για το τι μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην καλή συνεργασία και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, όποιες κι αν είναι αυτές, που προσφέρονται.
…συνέχεια »

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως
Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ίσως στην τελευταία και αποχαιρετιστήρια περιοδεία του στο εξωτερικό προτού ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία του.
Η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε επισήμως περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης από τον Λευκό Οίκο.
Όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

World of kemp… Βρετανικοί ύμνοι στην Ήπειρο!


Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στην Ήπειρο, το οποίο συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες, φιλοξενεί το ταξιδιωτικό site World of kemp της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για έναν ακόμη ύμνο στην περιοχή μας, που αναδεικνύει γνωστές κι άγνωστες γωνιές και μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο την μοναδική εμπειρία του συντάκτη.
…συνέχεια »

Σημεία τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλeξ. Καχριμάνη στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Στην οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών, στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, εστίασε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.
…συνέχεια »

1ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας

Με την συμμετοχή πάνω από 450 διαγωνιζόμενων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας που διοργανώθηκε από τον ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας περιελάμβανε τα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ με την συμμετοχή να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
…συνέχεια »

Συνελήφθη 44χρονος Αλβανός στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, με 174 κιλά χασίς!

Η αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (23-10-2016) στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, απέτρεψε τη μεταφορά και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας, περισσοτέρων από (173) κιλών κάνναβης.
…συνέχεια »

Αργυρή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας η Αλεξάνδρα Τσιάβου

Δεύτερη στο αγώνισμα των 6 χιλιομέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας που διεξάγεται στο Μονακό, τερμάτισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.
…συνέχεια »

Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε ο πατήρ Ελευθέριος Κωνσταντής

(θεολόγος-αρχιερατικός επίτροπος Ηγουμενίτσας)
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος χειροθέτησε  Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ελευθέριο Κωνσταντή. Είναι θεολόγος,  αρχιερατικός επίτροπος της εκκλησιαστικής περιφέρειας Ηγουμενίτσας και προϊστάμενος  του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας. Η χειροθεσία έγινε μετά τη θεία λειτουργία, κατά τον εορτασμό των αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου (21 Οκτωβρίου).
…συνέχεια »

Εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης

Εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα του Dioni Boutique Hotel, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Πρόεδρου του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο και της Πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη.

…συνέχεια »

Παρατείνεται ως το τέλος του 2017 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η διάρκεια του προγράμματος παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31-12-2016) και μέχρι 31-12-2017. Επίσης, παρατείνονται και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης [Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ] και με το ίδιο ύψος δαπάνης (60 εκ. ευρώ).
…συνέχεια »

Σχολείο ελληνικής Γλώσσας στην Αυλώνα της Αλβανίας

Ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ αισιόδοξο είναι το γεγονός της ίδρυσης στην Αυλώνα της Αλβανίας ενός νέου σχολείου όπου θα διδάσκονται η γλώσσα και ο πολιτισμός της Ελλάδας!
Αυτό είναι το πρώτο σχολείο ελληνικών στην συγκεκριμένη σημαντική πόλη – λιμάνι της γείτονος χώρας, στην οποία ζει ακόμη σήμερα σημαντικός ελληνόφωνος πληθυσμός. Ιδρύθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και ύστερα από αίτημα των ίδιων των παιδιών που θα φοιτούν στο εξής σ’ αυτό.
…συνέχεια »

"ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ"

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά  το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες στις σχολικές τάξεις,  μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν.
…συνέχεια »

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας

Λόγω της διεξαγωγής του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 06:00 π.μ. έως και την 13:00 στην πόλη της Ηγουμενίτσας:
…συνέχεια »

Παρουσίαση του βιβλίου "Μείναμε εμείς" του Σ. Δημητρίου στην Ηγουμενίτσα


…συνέχεια »

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος»

Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή πύλη της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και Φορέων
Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», της νέας διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
…συνέχεια »

Oι Ηπειρώτες βουλευτές που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη εικοσάδα των 151 εκλεκτών που απαρτίζουν τη νέα Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η βουλευτής Άρτας και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Και φυσικά είναι πρώτη μεταξύ των Ηπειρωτών που είχαν θέσει υποψηφιότητα, δείχνοντας την απόλυτη κυριαρχία της στα εσωκομματικά αλλά και τα ηπειρωτικά!
Η κ. Γεροβασίλη, εξελέγη δέκατη ένατη, με 746 ψήφους.
…συνέχεια »

Στην Ηγουμενίτσα αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration»

Την Τρίτη 18/10/2016 και ώρα 08:00 π.μ. θα καταπλεύσει, για έκτη φορά φέτος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 μ.μ..
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1227 επιβάτες, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 526 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του πλοίου το Crotone της Ιταλίας και επόμενος το Kotor του Μαυροβουνίου.
…συνέχεια »

Εκτός κεντρικής επιτροπής ο Μάριος Κάτσης και οι Παρόλας, Βίλιας και Νάκος

Εκτός κεντρικής επιτροπής έμεινε ο βουλευτής Θεσπρωτίας καθώς και οι υπόλοιποι 3 υποψήφιοι από τον νόμο Θεσπρωτίας Παύλος Βίλιας, Τάκης Νάκος και Βασίλης Παρόλας.
Στην πρώτη 10άδα βρίσκονται πρωτοκλασάτοι υπουργοί (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Δραγασάκης, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σκουρλέτης), ο Παναγιώτης Ρήγας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο προερχόμενος από την Ενωτική Κίνηση Νάσος Ηλιόπουλος.
…συνέχεια »

Η γκάφα του ΑΠΕ με την ελληνική μειονότητα στην... Ήπειρο!

Να λοιπόν που εξ αιτίας σεισμού βρεθήκαμε με ελληνικές μειονοτικές περιοχές στην Ήπειρο!!!
Και μάλιστα τις ανακάλυψε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δηλαδή πιο έγκυρο σε μέσο ενημέρωσης –υποτίθεται- διαθέτει η χώρα...
Ο ακριβής τίτλος στο τηλεγράφημα είναι «Αισθητός ο σεισμός και στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές της Ηπείρου»
…συνέχεια »

«ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ»

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. που πραγματοποιήθηκε την 6η Οκτωβρίου 2016, σαν συνέχεια της από 21 Σεπτεμβρίου διακοπείσας συνεδρίασης, άνοιξε η συζήτηση μόνο για το πρώτο από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήταν ο πολιτιστικός προγραμματισμός της περιόδου 2016-2017. 
…συνέχεια »

Δεκάδες οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα

Ξενύχτησαν στους δρόμους οι κάτοικοι
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, εξαιτίας των δεκάδων μετασεισμών, οι οποίοι συνεχίζονται, μετά από τον ισχυρό σεισμό, των 5,3 Ρίχτερ- αναθεωρήθηκε το μέγεθος από 5,2 που ήταν η αρχική εκτίμηση- ο οποίος σημειώθηκε στις 23:14 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή.
Οι δεκάδες δονήσεις προκάλεσαν την ανησυχία των κατοίκων των Ιωαννίνων και αρκετών χωριών, με πολλούς να περνούν τη νύχτα σε δρόμους και πλατείες.
…συνέχεια »

Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε [λίστα]

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρύσει στη γλώσσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Γράφει ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιό του sarantakos.wordpress.com:
Οι λέξεις του καταλόγου είναι 220 αλλά δύο από αυτές (μπόρα και ταπί) δεν έχουν τουρκική προέλευση, επομένως ο κατάλογος κανονικά έχει 218 λέξεις -το άφησα 220 στον τίτλο για να είναι πιο στρογγυλό. Όταν λέμε "τουρκική προέλευση" συνυπολογίζουμε και την απώτερη αραβική ή περσική προέλευση των λέξεων.
…συνέχεια »

Σεισμός 5,5 ρίχτερ με επίκεντρο στο δήμο Πωγωνίου

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23 και 14 σήμερα το βράδυ κοντά στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, Αρετή, Παρακάλαμος, Μαζαράκι. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα.
…συνέχεια »

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην καταγγελία του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»

Σε απάντηση της καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηγουμενίτσας αλλά και προς διαλεύκανση της υπόθεσης της διεξαγωγής του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου από το ΠΙΝΕΠΘ με θέμα «Κώδικας κατάστασης δημοτικών υπαλλήλων» εκθέτουμε τα περιστατικά όπως έχουν.
…συνέχεια »

Ο Βασίλης Ντάνης Τομεάρχης στην Νομαρχιακή Οργάνωση Αρτας της ΝΔ

Ο Κορίνθιος Γιώργος Τέσσης στην Θεσπρωτία
Με τελική απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Β. Σπανάκη, η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ ορίζει 66 Τομεάρχες-Συνδέσμων μεταξύ της Γραμματείας και των περιφερειακών-νομαρχιακών οργανώσεων της παράταξης με στόχο, όπως ανακοινώθηκε, «την επίτευξη καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του κόμματος και στην διάχυση του μηνύματος της «Συμφωνίας Αλήθειας» στην κοινωνία».
…συνέχεια »

Συνελήφθη 51χρονος που έκανε τον γιατρό στα Ιωάννινα χωρίς άδεια

Εναν 51χρονο συνέλαβε η αστυνομία στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης καθώς και της παράβασης του Κώδικα Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος.
Ο 51χρονος εξασκούσε το επάγγελμα του γιατρού και είχε ιατρείο παρέχοντας υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας ιατρείου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
…συνέχεια »

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Φιλιατών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, στην συνεδρίαση της 28/09/2016, μετά από παράπονα που εξέφρασαν πολλοί συνδημότες μας, προς την Δημοτική Αρχή, για καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη έγκαιρη αποστολή και λήψη επιστολών, εγγράφων και λογαριασμών που τους αφορούν εκ μέρους του Καταστήματος των ΕΛΤΑ Φιλιατών, συζήτησε διεξοδικώς τις παρενέργειες που δημιουργούν οι προαναφερόμενες δυσλειτουργίες στους συμπολίτες μας.
…συνέχεια »

‘Εναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα νομαδικής μελισσοκομίας

Προσθήκη λεζάντας
Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών και συμμετοχής στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”: Κυψέλες Διαχείμασης: Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών θα γίνεται με αίτηση-δήλωση προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας από όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων κάθε χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
…συνέχεια »

"Φωτογραφίζω το γεωπάρκο Βίκου-Αώου"

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. και η Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, μετά τη θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου από την  UNESCO,  διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Φωτογραφίζω το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου”.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή του κοινού μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή του Γεωπάρκου και την ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που το συνθέτουν: τη γεωλογία, τα οικοσυστήματα, τους οργανισμούς, τους οικισμούς, τον άνθρωπο με τον πολιτισμό και τις δραστηριότητές του.
…συνέχεια »

Το ναζιστικό αποτύπωμα στη γερμανική Δικαιοσύνη

Πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στο Βερολίνο ο «φάκελος Ρόζενμπουργκ». Μια αποκαλυπτική έρευνα που πιστοποιεί, έπειτα από μελέτη τεσσάρων ετών και ενδελεχή ανάλυση ντοκουμέντων, πως πολλοί δικαστικοί του ναζιστικού καθεστώτος παρέμειναν εν υπηρεσία και μετά το 1945, τη χρονολογία δηλαδή της πτώσης του Χίτλερ. Η επιτροπή των ιστορικών που υπογράφει την έρευνα δηλώνει, και επίσημα, «πόσο ναζιστικό ήταν το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια».
…συνέχεια »

ΚΔΑΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Ομάδες γονέων με παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο 5 συναντήσεων με γονείς οι οποίοι θα μπορέσουν να ακούσουν και να θέσουν προβληματισμούς που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών τους. Η θεματολογία θα αφορά την επικοινωνία, τα συναισθήματα, την εικόνα του εαυτού και τις αλλαγές στον κύκλο ζωής της οικογένειας. Θα γίνουν δύο παράλληλοι κύκλοι ένας πρωινός και ένας απογευματινός κύκλος.
…συνέχεια »

«Παραθεριστικό» θέλουν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής!

Σε «Παραθεριστικό Κέντρο» για όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας θέλουν τελικά να μετατρέψουν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής, μεταφέροντας τα παιδιά και τους εργαζόμενους στους Φιλιάτες. Και αυτό χωρίς καν να έχουν ενημερώσει την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Πωγωνίου.
…συνέχεια »

Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Εκκενώθηκε πριν λίγο, το δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο.Δικαστές, δικηγόροι και πολίτες έχουν απομακρυνθεί αυτή την ώρα από το δικαστικό μέγαρο.Στο σημείο έχουν φτάσει άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας οι οποίοι και ελέγχουν κτήριο.
…συνέχεια »

Η Ρεγγίνα Δηλαβέρη Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΝΔ Ηπείρου

Τον ορισμό της κ. Ρεγγίνας Δηλαβέρη ως Υπεύθυνης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου, αποφάσισε ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος κ. Βασίλης Σπανάκης.
Η κα Δηλαβέρη είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Ηγουμενίτσας
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 19 η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Ένα Ηπειρώτικο μοιρολόι στην καρδιά του Λονδίνου



Η Ηπειρωτική μουσική σαγηνεύει... Εμπνέει και μπορεί να καθηλώσει ακόμη και στην καρδιά του Λονδίνου.
Ένα μοναδικό στιγμιότυπο λοιπόν... Ένα Ηπειρωτικό μοιρολόι, με τον Aurel Qirjo στο βιολί να ραγίζει καρδιές.
Είναι από τις φορές όπου τα λόγια περιττεύουν...
Μπορείτε να το απολαύσετε από μία συνεύρεση φίλων σε ένα ταβερνάκι του Λονδίνου με πολύ άρωμα Ηπείρου..
…συνέχεια »

Μεταφορά απινιδωτή

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου" μεταφέρθηκε εχτές, ο αυτόματος απινιδωτής (δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας) , ο οποίος είχε παραμείνει στην παραλία του Δρεπάνου όλο το καλοκαίρι.
Τον αυτόματο απινιδωτή παρέδωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αντιγόνη Φίλη στον πρόεδρο του ΠΑΚΚΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Μάκη Φουσέκη.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 14-10-2016 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Οι Ηπειρώτες της οργανωτικής δομής της «Δημοκρατικής Ευθύνης»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων η 1η συνεδρίαση του προσωρινού Γενικού Συμβουλίου της «Δημοκρατικής Ευθύνης», που εξέλεξε ομόφωνα το 9μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο καθώς και την τριμελή Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος.
Στη διαδικασία που έγινε στην Αθήνα συμμετείχαν τα μέλη του προσωρινού Γενικού Συμβουλίου και περισσότερα από 200 μέλη και φίλοι της «Δημοκρατικής Ευθύνης».
…συνέχεια »

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΠΕΔ Ηπείρου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Ιωάννινα, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε και την ΠΕΔ Ηπείρου.
Επ’ αφορμή της συνάντησης, συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου στο οποίο παρέστησαν και οι Δήμαρχοι της Ηπείρου.Κατά τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μεγάλα έργα που αφορούν την Ήπειρο, όπως η Ιόνια Οδός, ο Ε65, το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, η σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας με την υπόλοιπη Ελλάδα και οι οδικές συνδέσεις Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου.
…συνέχεια »

Κάηκε αυτοκίνητο που μετέφερε ναρκωτικά!

Σχεδόν ολοσχερώς κάηκε νωρίτερα σήμερα, ένα αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.
Το όχημα εντοπίστηκε φλεγόμενο στην άκρη του δρόμου, κοντά στο Καρυώτι Παραμυθιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα ναρκωτικών ενώ μετά από καταδίωξη συνέλαβαν τον οδηγό ο οποίος είχε προσπαθήσει να διαφύγει πεζός.
…συνέχεια »