Έλληνας ο καλύτερος φωτογράφος πρακτορείου

To αμερικανικό περιοδικό Time ανέδειξε σήμερα τον Έλληνα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, Άγγελο Τζωρτζίνη, τον «καλύτερο φωτογράφο πρακτορείου» ειδήσεων για το 2015, εξαίροντας τη δουλειά του στην Ελλάδα με επίκεντρο την οικονομική και την προσφυγική κρίση.
Είναι η τέταρτη φορά από το 2010 που το περιοδικό Time τιμά το Γαλλικό Πρακτορείο με αυτήν την ετήσια διάκριση.
«Η κάλυψη της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετική» επισημαίνει το περιοδικό αναφερόμενο στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ηλικίας 27 ετών.
…συνέχεια »

ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρa 17:15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Στο μεγάλο φαγοπότι με τις μίζες και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου!

60.246,20€ οι μίζες στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Την πέμπτη θέση, μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, που δόθηκαν μίζες από βρετανική εταιρία ορθοπεδικών ειδών βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ στην 11η θέση της ίδιας λίστας βρίσκεται το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
…συνέχεια »

Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό

Aπό την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Παραμυθιά
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη
 Εθελοντικές οργανώσεις, ομάδες και σύλλογοι του Νομού μας, θα σας υποδεχτούν και θα προβάλουν το έργο τους.
…συνέχεια »

Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας :Διακοπή υδροδότησης λόγω συντήρησης δικτύου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι θα διακοπεί η υδροδότηση λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις παρακάτω ημερομηνίες και περιοχές:
ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ: Τρίτη 01/12/2015 και ώρες 8:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ.
ΠΑΛΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ : Τετάρτη 02/12/2015 και ώρες 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ : Τετάρτη 02/12/2015 και ώρες 12:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
…συνέχεια »

Ο Αντώνης Μπέζας στο «Ήπειρος- TV1»

Για εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, ασφαλιστικό, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος- TV1» και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων του κ. Μπέζα.
…συνέχεια »

Στα λευκά τα χωριά της Ηπείρου

Δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα εκχιονισμού από τη νύχτα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ειδικότερα, πυκνό χιόνι έπεσε στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων ενώ πυκνό χιόνι έπεσε και στο Μέτσοβο.
…συνέχεια »

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου

Δείτε όλα τα έργα για το 2016, συνολικού προϋπολογισμού 1.259.660€
To τεχνικό πρόγραμμα του 2016, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, (καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση) κατά την τελευταία συνεδρίαση του
Το τεχνικό πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.259.660€ και αφορά έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, κτιριακά, αναπλάσεις κ.α και στις 3 δημοτικές ενότητες άλλα και στον Δήμο ως εξής:
…συνέχεια »

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2016.
Συμφωνούμε με την εισήγηση ότι κατά την διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού μετράς τι και από πού εισπράττεις, και πως αυτά θα τα διαθέσεις.
…συνέχεια »

Συνάντηση Β. Γιόγιακα με Πρόεδρο ΟΛΗΓ

Στην κατασκευή μαρίνας και στην προσέλκυση της κρουαζιέρας έδωσε έμφαση ο βουλευτής Θεσπρωτίας  της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Α. Νταή.
…συνέχεια »

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Ως Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, στα πλαίσια του προτεινόμενου σχεδίου για την Αναδιάρθρωσης-Αναδιάταξης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
…συνέχεια »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τελικής τεχνικής συνάντησης του Έργου Coultroutes: «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τελικής τεχνικής συνάντησης του Έργου Cult.routes: «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Απούλια και του Επιμελητηρίου της Foggia από την Ιταλία οι οποίοι παρακολούθησαν και τις εργασίες μέσω τηλεδιάσκεψης.
…συνέχεια »

Ασύρματο Δίκτυο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προσφέρει  σύγχρονες και λειτουργικές υπηρεσίες στους δημότες του.  
Η εγκατάσταση ενός ασύρματου δικτύου που παρέχει υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι πλέον πραγματικότητα.
…συνέχεια »

Νταλίκα έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα στην Εγνατία (στο ύψος της Σέλλιανης Παραμυθιάς)

Νεκρός ο οδηγός
Στις 21:20 το βράδυ της Τετάρτης, νταλίκα που κινούταν στην Εγνατία οδό, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, εξετράπη της πορεία της, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό 200 μέτρων, στο ύψος της Σέλλιανης Παραμυθιάς.
Αποτέλεσμα του ατυχήματος είναι να σκοτωθεί ο Έλληνας οδηγός του οχήματος με Βουλγαρικές πινακίδες, ενώ το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. O άτυχος άντρας, ηλικίας 52 ετών ειχε καταγωγή απο τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο έσπευσαν, 1 όχημα της ΕΜΑΚ, 2 οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά της αστυνομίας και το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.
Στο σημείο την στιγμή του ατυχήματος υπήρχε πυκνή ομίχλη και έβρεχε και το ατύχημα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου.
…συνέχεια »

Εκδήλωση προς τιμήν της κ. Αρετής Ντρίτσου

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30-11-2015 και ώρα 11:30 π.μ. εκδήλωση προς τιμήν της κ. Αρετής Ντρίτσου με αφορμή την ολοκλήρωση σημαντικής δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας στη μνήμη του συζύγου της Φίλιππου Ντρίτσου.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας : Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 27-11-2015 θα διακοπεί η υδροδότηση, λόγω συντήρησης του εσωτερικού δικτύου από τις 8:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις κάτωθι περιοχές:
Οδός 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος του Κέντρου Υγείας
Πλατεία Τιτάνης
Οδός Κύπρου, Τζαβέλαινας, Γράμμου και Κουγκίου-Κιάφας.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
…συνέχεια »

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ», καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17.30, στα γραφεία του Συλλόγου, στο χώρο του Εργαστηρίου, στο Λαδοχώρι.
Η παρουσία και οι προτάσεις όλων είναι πολύτιμες για το Σύλλογό μας.
…συνέχεια »

Έναρξη μαθημάτων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας

Για το Σπουδαστικό Έτος 2015-2016
Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, ενημερώνει τους καταρτιζόμενους σπουδαστές ότι τα μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2015Β ξεκινούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, στους χώρους που στεγάζεται το Δ.ΙΕΚ (συστεγάζεται με το ΕΠΑ.Λ Ηγ/τσας). Η έναρξη μαθημάτων αφορά σε όλα τα εξάμηνα και όλες τις ειδικότητες.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Αποκατάσταση της αλήθειας

Ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης που εκμεταλλεύονται την προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προσπαθούν ανεπιτυχώς, να φορτώσουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή, χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία τα εν λόγω κέντρα γνώριζαν και εσκεμμένα παραποίησαν, ενημερώνουμε τους Δημότες, τα ακόλουθα:
…συνέχεια »

Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας : Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Πέμπτη 26-11-2015 από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:30, θα διακοπεί την η υδροδότηση, λόγω συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στις παρακάτω περιοχές:
Γραικοχώρι (κάτω ζώνη έως την οδό Πίνδο)
Λαδοχώρι
Παραλιακή Ζώνη Αγ. Αποστόλων
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
…συνέχεια »

Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Για τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και για τα κλειστά Δημόσια Ι.Ε.Κ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2015 συζήτησε το θέμα που προέκυψε από το σταμάτημα της χρηματοδότησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
Η απόφαση σας αυτή αφορά το δικαίωμα στέγασης, άρα και λειτουργίας του Ε.Κ.Θ. αλλά και όλων των Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων του νομού Θεσπρωτίας που στεγάζονται σε αυτό.
…συνέχεια »

ΚΚΕ-ΚΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Στον αγώνα για μια άλλη κοινωνική οργάνωση της παραγωγής η διέξοδος

Δίκαια οι παραγωγοί ακτινιδίων και μανταρινιών της περιοχής μας αγανακτούν από τα παιχνίδια και τους εκβιασμούς των εμπόρων ντόπιων και ξένων που στόχο έχουν να πάρουν σε χαμηλή τιμή τη φετινή παραγωγή τους. Το πρόβλημα που έχει προκύψει πηγάζει από την καπιταλιστική οργάνωση της παραγωγής που παίρνει το αγροτικό προϊόν σε εξευτελιστικές τιμές από τους παραγωγούς και φτάνει στο ράφι των μεγάλων σούπερ μάρκετ σε υψηλές τιμές.
…συνέχεια »

Β. Γιόγιακας : Να παραμείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας

Τη διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας ζητεί ο βουλευτής Θεσπρωτίας  Β. Γιόγιακας με δήλωσή του σε συνέχεια της εκδήλωσης παρουσίασης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης – Αναδιάταξης των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας στην Ήπειρο.
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του συνόλου της θεσπρωτικής κοινωνίας προς την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Έχοντας υπόψη το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, ζητούμε όχι μόνο να μην καταργηθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας αλλά να αναβαθμιστεί αποκτώντας ευρύτερο πεδίο ευθύνης.
…συνέχεια »

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στη Θεσπρωτία

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κάνει φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι: επισκέπτεται ξανά την πόλη της Ηγουμενίτσας (4-5/12/15, Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ) και παρατείνει την παραμονή του στη Θεσπρωτία περνώντας αυτή τη φορά και από την Παραμυθιά (11-12/12/2015, Θέατρο «Καρκαμίσι»). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη», Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Σουλίου.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Η ανταπόκριση τόσο των κινηματογραφιστών όσο και του κοινού ήταν μεγάλη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.
…συνέχεια »

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής

Σε ομόφωνη απόφαση αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.
…συνέχεια »

Αλβανία: Μηδέν τοις εκατό φόρο στις νέες επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση του έχει μηδενίσει τους φόρους για τις μικρές επιχειρήσεις.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε πως όσες επιχειρήσεις δεν θα υπερβαίνουν σε έσοδα τα 36.000 ευρώ το χρόνο δεν θα επιβαρύνονται με φόρους, ενώ οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση έχει τζίρο μεταξύ 36.000 - 58.200 ευρώ θα συνεχίσει να πληρώνει ΦΠΑ, όμως ο φόρος επί των κερδών θα μειωθεί από το 7,5% στο 5%.
Ο ίδιος υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό των φορολογικών αρχών της χώρας, ώστε να πλησιάσουν αυτές που υπάρχουν στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες
…συνέχεια »

ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόσκληση σε σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας

Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει σεμινάριο «Πρακτικής Μελισσοκομίας για αρχάριους»
Το σεμινάριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιατών απευθύνεται σε είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικούς και ενήλικες της περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, σε 10 (δέκα) συμμετέχοντες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και πέντε (5) συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες Ηπείρου, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Άρτας.
…συνέχεια »

Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου

Το υψηλό ενδιαφέρον των φορέων της περιοχής αλλά και των κατοίκων για τα οινικά προϊόντα -αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου- καταδείχθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το βράδυ της Πέμπτης.
…συνέχεια »

Πρόσκληση στις Εθελοντικές Οργανώσεις Ν. Θεσπρωτίας

Η Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, σας προσκαλεί στη σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσπρωτίας, που ασχολούνται με τον Εθελοντισμό, για συντονισμό των δράσεων μας ενόψει της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού της 5ης Δεκεμβρίου 2015», που θα γίνει την 23η Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην αίθουσα συσκέψεων.
…συνέχεια »

Η Δούρου διόρισε τον αδερφό της σε δύο θέσεις και πήρε τη νύφη της για σύμβουλο

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό! Ή δεν είναι έτσι; Η οικογένεια Δούρου έχει κατορθώσει να κερδίζει τέσσερις και έναν μισθούς από το δημόσιο. Σύμφωνα με το liberal.gr η κα Δούρου έχει διορίσει συγγενείς σε καίριες θέσεις στο ευρύτερο κράτος.
Συγκεκριμένα: 
…συνέχεια »

Νέα Δημοκρατία: Οδηγίες για τις εκλογές της 22 Νοεμβρίου

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ προς τα  μέλη  και τους  φίλους  του  κόμματος, επισημαίνονται τα εξής:
…συνέχεια »

Ανέγερση Νηπιαγωγείου στην Ηγουμενίτσα

Mε χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μελά
Υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου, "Ανέγερση Νηπιαγωγείου στον Αστικό οικονομικό συνεταιρισμό Εθνικής Αντίστασής" από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο και τον ανάδοχο. Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 379.789,17 Ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το σχολικό έτος 2017 -2018.
Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο, θα αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ένα πολυδύναμο χώρο, διάφορους βοηθητικούς χώρους αλλά και ένα μεγάλο προαύλιο χώρο.
…συνέχεια »

Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών

Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος ή ολιγάρχης, η περιουσία σου θα δημευτεί. 
Ψηφίζουν τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών.
Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας εν μέσω κρίσης (συσσωρευμένη απώλεια πάνω από 27% του ΑΕΠ από το 2008), ήταν το Ισοδύναμο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την μη-κατάργηση: 
…συνέχεια »

Ολγα Γεροβασίλη: Περιμένω μια γενναία συγγνώμη από την ΠΟΕΔΗΝ

Απάντηση στην επίθεση από τους συνδικαλιστές των νοσοκομείων
Για «λασπολογία, ψεύδη και φωτογραφικές "κίτρινες" ανακοινώσεις» κάνει λόγο στην αιχμηρή ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τίτλο «Για τις δαπάνες υγείας, η διαφθορά και η διαπλοκή βρίσκονται και στην αυλή της κυβέρνησης».
…συνέχεια »

Παγκόσμιο Μνημείο φυσικής κληρονομιάς της UNESCO το γεωπάρκο Βίκου Αώου

Πέντε ελληνικές περιοχές εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα της UNESCO με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».
Ο κατάλογος εγκρίθηκε την Τρίτη στο Παρίσι και πλέον περιλαμβάνεται στα παγκόσμια μνημεία και το Γεωπάρκο Βίκου Αώου.
…συνέχεια »

Σε Δημοπρασία το έργο: «Κατασκευή Συνδέσεων Δικτύου Αποχέτευσης Φιλιατών»

Προϋπολογισμού: 955.000,00 €
Ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλιατών
Δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι    ό τ ι:
Εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης,επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 3669/2008 για την  ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης  του έργου:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
…συνέχεια »

Νέα συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων

Η νέα συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων που έχουν στα διοικητικά τους όρια Οργανισμούς Λιμένων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος,
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα για τον θάνατο του Χρήστου Κωνσταντίνου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με έκπληξη και βαριά οδύνη πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου του εξαίρετου Δημοτικού Υπαλλήλου, Χρήστου Κωνσταντίνου.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και την βαθιά θλίψη μας και για τον απροσδόκητο χαμό, ενός φιλότιμου εργαζόμενου, ενός συμπολίτη μας, ενός θετικού ανθρώπου.
…συνέχεια »

Οι χαλασμένοι αξονικοί τομογράφοι «ευνοούν» κυβερνητικό στέλεχος!

Κυβερνητικό στέλεχος που αποκομίζει οικονομικά οφέλη στην πλάτη της πολύπαθης δημόσιας υγείας καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο αξονικός τομογράφος για μεγάλο χρονικό διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας από τις 10 Οκτωβρίου 2015 έως σήμερα.
…συνέχεια »

Δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ Ηπείρου

Συμφωνία με τη ΔΕΗ για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-11-2015 συνάντηση εκπροσώπων των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, τον Αντιπρόεδρο  κ. Γεώργιο Ανδριώτη και τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας κ. Λάζαρο Καραλάζο.
Στη  συνάντηση  συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής  Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας (ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Γιόγιακας, βουλευτής  Θεσπρωτίας (ΝΔ).
…συνέχεια »

Σύντομα επισκέψιμο το Μεγάλο Θέατρο της Νικόπολης

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης
Στο κοινό θα αποδοθούν σταδιακά από τις 31 Δεκεμβρίου 2015 τα τμήματα του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης, όπου θα έχουν περατωθεί οι εργασίες προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης. Επίσης, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως και το Ρωμαϊκό Ωδείο που βρίσκεται παραπλεύρως και εφεξής θα μπορεί να διατίθεται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
…συνέχεια »

Απαγχονισμένος και πυροβολημένος εντοπίστηκε υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να διαλευκάνει μία μυστηριώδη υπόθεση που αφορά στον θάνατο υπαλλήλου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 Ο 53χρονος βρίσκονταν στο χωριό του, στο Παλαιοκκλήσι Φιλιατών.
…συνέχεια »

Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε την Δευτέρα 16/11 ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Παναγιώτη Πάντο.
Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε, καθώς ουσιαστικά τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νομού Θεσπρωτίας στα οποία απαιτείται θεσμική συνέργεια της Περιφέρειας και της κεντρικής Κυβέρνησης για την πρόοδο και την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.
…συνέχεια »

Ημερίδα της Περιφέρειας για τους αμπελώνες της Ηπείρου

Ημερίδα με θέμα «Ο Αμπελώνας της Ηπείρου – Αξιοποιώντας την Ορεινή μας καταγωγή» διοργανώνει αύριο Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. η Περιφέρεια Ηπείρου στο ξενοδοχείο "Du Lac". Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων»  (ακρωνύμιο: WINE-NET).
…συνέχεια »

Η Ήπειρος με το...τσάμικο και η Καλαμάτα με την... British Airways

Σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, επικεντρώνεται η παρουσία της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.
Περίπτερα, φυλλάδια, ορισμένες φορές κάποια τοπικά προιόντα και ακόμη περισσότερες παραδοσιακή μουσική και...τσάμικο!
Ακόμη και η Πάργα, που έχει την δική της θέση, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη... Την ίδια συνταγή ακολούθησε κατά την παρουσία της στη Φιλοξένια...
…συνέχεια »

Με έπαινο από την Φιλοξένια επέστρεψε η Πάργα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πάργας στην 31η Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2015» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμος Πάργας συμμετείχε με δική του αυτόνομη προβολή στον εκθεσιακό χώρο, έχοντας ως στόχο την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και ολόκληρο το χρόνο.
…συνέχεια »

Την μη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους ζητούν οι δικαστές

Την πλήρη αντίθεσή τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών διατυπώνουν έξι δικαστικές Ενώσεις με κοινή επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
…συνέχεια »

«Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

Aναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης
Με την νέα παραγωγή της «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, συνεχίζονται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 7:30 το απόγευμα, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
 Ο καταξιωμένος Γουίλιαμ Κέντριτζ σκηνοθετεί την περιβόητη femme fatale του Μπεργκ που ερμηνεύει η σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν και έχει ενθουσιάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με την ερμηνεία της. Η Σούζαν Γκράχαμ συμμετέχει, επίσης, σε ένα λαμπρό καστ, που περιλαμβάνει τους Ντάνιελ Μπρένα και Γιόχαν Ρόυτερ.
 Κομβικό σημείο της πλοκής είναι η δύναμη της αισθησιακής απόλαυσης, ενσαρκωμένης στο πρόσωπο της Λούλου, που διεισδύει σε όλους τους χαρακτήρες άντρες και γυναίκες με απρόβλεπτες και τελικά τραγικές συνέπειες. Η αιώνια γυναίκα καταδυναστεύει συναισθηματικά τους άντρες και τελικά γίνεται το θύμα.
…συνέχεια »

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου:
«Η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε ως ημέρα απόδοσης τιμών σε όλους όσους αγωνίστηκαν κι έπεσαν για την ελευθερία των ιδεών και για την προάσπιση της Δημοκρατίας.
…συνέχεια »