Eξόρμηση του Oρειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου εξόρμηση στο όρος Περιστέρι (Λάκμος) με δύο πορείες:
1η: Μεγάλη Γότιστα - Βρύση ΧάμαρηΒαθμός Δυσκολίας: 2 (συμμετοχή αρχαρίων με καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες πορείας: 5
Συνολική απόσταση: 9χλμ
Θετική Υψομετρική: 800μ
…συνέχεια »

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Παραμυθιάς

Υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου.
Έπειτα από ενημέρωση και διαδοχικές συναντήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα την χρόνια καθυστέρηση σημαντικών έργων υποδομής του νομού Θεσπρωτίας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου» από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, κ. Ευγενία Φωτονιάτα. Σε επόμενη φάση αναμένεται η εκταμίευση προκαταβολής.
…συνέχεια »

Συνάντηση του ΥΠ.ΠΟ.Α Α. Μπαλτά με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμανη  

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Με αφορμή τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας. Κλήθηκαν, δε, να συμμετάσχουν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος και η κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.
…συνέχεια »

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας: Κατάληψη όλων των Δημαρχείων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, με την υπ’ αριθ. 38 απόφαση του πρακτικού 19/26-10-2015, και με ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α (Αριθμ. Πρωτ.: 1034 -26/10/2015) αποφάσισε ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Συμβολική Κατάληψη ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), του Νομού Θεσπρωτίας
…συνέχεια »

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ η Μερόπη Τζούφη

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στο Στάβενγκερ της Νορβηγίας, συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιαννίδης, Σαντορινιός, Τζούφη) και της διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα βασικά θέματα της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ ήταν η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, οι διαδικασίες ένταξης του Μαυροβουνίου στη διατλαντική συμμαχία, ενώ τέθηκε το ζήτημα της Κριμαίας.
…συνέχεια »

Με ΦΕΚ οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ γίνονται γραμματείς σε δικαστήρια

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Νίκου Παρασκευόπουλου, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρονται ως γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα.
…συνέχεια »

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:
«Σήμερα, είναι μια ημέρα μνήμης αλλά και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο Ελληνικό λαός το 1940, αποτέλεσε την σπίθα για την φωτιά της αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Όπως και το 1940, έτσι και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ξεπερνώντας τα όσα μας χωρίζουν και προτάσσοντας μόνο τα όσα μας ενώνουν.»
…συνέχεια »

Εργασίες προστασίας Ιστορικού Γεφυριού Άρτας

Τις εργασίες προστασίας του Ιστορικού Γεφυριού Άρτας επιθεώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας, παρουσία του αναδόχου εργολάβου.
Το έργο, προϋπολογισμού 70.000 € από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτελείται προκειμένου ν’ αποκατασταθούν οι φθορές που υπέστησαν τα βάθρα του Ιστορικού Γεφυριού κατά τις καταστροφικές πλημμύρες της 1ης Φεβρουαρίου 2015 και να προστατευτεί από την ροή του ποταμού Αράχθου.
…συνέχεια »

Τανχόυζερ (του Βάγκνερ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

Με την αναβίωση του Βαγκνερικού αριστουργήματος «Τανχόυζερ» συνεχίζονται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 6 το απόγευμα, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
 Ιστορία και μυθοπλασία ανταμώνονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική όπερα,που ήταν από τις πρώτες του συνθέτη. Πρωταγωνιστής είναι ένας αοιδός, υπαρκτό πρόσωπο της μεσαιωνικής Γερμανίας, η ζωή του οποίου αποτέλεσε βάση για την πλοκή.
…συνέχεια »

Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί αρχικά το παζάρι της Παραμυθιάς.
Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηγουμενίτσα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του με ανοιχτή ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον.
…συνέχεια »

Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940, μια νίκη της ελληνικής κοινωνίας

Είναι λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά του 1941, στην περιοχή Κάλια του αλβανικού μετώπου. Ο πυροβολητής Πεζικού, ο Πειραιώτης Βλάσης Καρατζίκας, λαϊκό παιδί μιας εξαμελούς οικογένειας, έχει μόλις φθάσει με τον ουλαμό του στο μέτωπο, μετά από εξοντωτική πορεία ημερών, υπό άθλιες καιρικές συνθήκες. Παρά ταύτα, ο ενθουσιασμός του που βρίσκεται εκεί είναι έκδηλος.
…συνέχεια »

ΟΛΗΓ : Σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη των έργων της Β΄ Φάσης του Νέου Λιμένα

Την Παρασκευή 23/10/2015 και ώρα 13:30 μ.μ., στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη των έργων της Β΄ Φάσης του Νέου Λιμένα.
Στην σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Ανδρέας Νταής, προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, αρμόδιοι για το έργο, κ. Κωνσταντίνος Έξαρχος, κ. Χρήστος Μαυροπάνος και κ. Βασίλειος Γαρδίκος.
…συνέχεια »

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου,στους Φιλιάτες

Οι Ιερείς και η Εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας Αγίας Τριάδος σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών, καλούν τους δημότες να παραβρεθούν στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτώβριου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. μετά τον εσπερινό.
…συνέχεια »

Απίστευτες καταγγελίες Καμμένου κατά Δ. Γιαννακόπουλου από το βήμα της Βουλής

Απίστευτες καταγγελίες έκανε από το βήμα της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Αφού κατηγόρησε δημοσιογράφους για συμμετοχή σε συμμορίες και εκτελέσεις συμβολαίων, όπως είπε χαρακτηριστικά, προχώρησε σε ανάγνωση μηνυμάτων sms που του έστελνε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τον οποίο μάλιστα είπε πως «από το γλείψιμο πέρασε στην επίθεση επειδή δεν του έκαναν τα χατίρια».
…συνέχεια »

New York Times: Βρείτε τους «μαϊμού» αγρότες για να μην αυξήσετε τη φορολογία

Αν και η νέα συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση Τσίπρα έφερε καταιγίδα μέτρων για μισθωτούς, συντάξεις, νέους φόρους,  η αύξηση στη φορολογία των αγροτών... εξαφανίστηκε σιωπηλά, λαμβάνοντας αναβολή για αργότερα.
Με την παρατήρηση αυτή ξεκινά το ρεπορτάζ της εφημερίδας  New York Times, η οποία ασκεί κριτική στους αγρότες και στα προνόμια που απολαμβάνουν, αναφέρει την ύπαρξη “μαϊμού” αγροτών, ενώ δίνει και συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα για το πως θα νοικοκυρέψει τον κλάδο.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας:Προχωρά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προχωρά στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της περιοχής προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, αλλά και για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.
Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος (βάση του Π.Δ. 116/2004) περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Ηγουμενίτσα: Διακοπής της κυκλοφορίας για την εκτέλεση του έργου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1» θα διακοπεί η κυκλοφορία της οδού 49 Μαρτύρων, στο τμήμα της γέφυρας του ρέματος Ξηροπόταμου, από αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στο εν λόγω τμήμα, την 30η Νοεμβρίου 2015.
…συνέχεια »

Ίδρυση φαρμακείου από ιδιώτη με συμμετοχή φαρμακοποιού

Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου και από ιδιώτη με την προϋπόθεση συμμετοχής φαρμακοποιού με μειοψηφικό ωστόσο ποσοστό, προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών για το «άνοιγμα» των φαρμακείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό συμμετοχής του φαρμακοποιού δεν θα ξεπερνά το 20% και οι εταιρικές μορφές που θα επιτραπούν θα είναι ΟΕ, ΕΕ, και ΕΠΕ (όχι πάντως ΑΕ).
…συνέχεια »

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση “Anuga 2015”

Νέες συσκευασίες για τα ελληνικά γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ, από 100% ελληνικό γάλα ημέρας,  με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών
Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων «Anuga 2015» η οποία διοργανώθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, η ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε το ευρύ χαρτοφυλάκιο των 80 ξεχωριστών, αμιγώς ελληνικών προϊόντων της, ενώ για πρώτη φορά το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα νέα, καινοτόμα γαλακτοκομικά είδη ΔΩΔΩΝΗ, ειδικά σχεδιασμένα για τις διεθνείς αγορές.
…συνέχεια »

60 ορθόδοξους ναούς και μονές αναστήλωσε η Εκκλησία της Αλβανίας

Άνω των 11 εκ. ευρώ είναι η προσφορά της Εκκλησίας της Αλβανίας για αναστηλώσεις Ορθόδοξων ναών! Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Αυτοκέφαλος Εκκλησία, σε απάντηση των όσων δήλωσε στην Αλβανική Βουλή ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Δρυμμάδων.
…συνέχεια »

Μάριος Κάτσης: Δημοσιοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το λιμάνι από τις προηγούμενες διοικήσεις

Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας 
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, για το οποίο και θα κριθεί, όπως όλοι μας. Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το ρόλο του στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, είναι σημαντικά, και απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και άμεσες πρωτοβουλίες.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 3 μ.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτίριο Περιφέρειας Ηπείρου – 2ος όροφος), συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Αναθεώρηση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου – Β’ Φάση.
Το προς διαβούλευση κείμενο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου ( http://www . php . gov . gr ).
…συνέχεια »

Στη φάκα της Αστυνομίας αλλοδαπός με 141 κιλά χασίς

Στον Αμπελώνα Φιλιατών
Μεγάλη ποσότητα χασίς κατασχέθηκε τα ξημερώματα από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας κοντά στο μεθοριακό χωριό Αμπελώνα των Φιλιατών, ενώ συνελήφθη ένας 46χρονος Αλβανός.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Αμπελώνα Φιλιατών ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο ύποπτα και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.
…συνέχεια »

Καταγραφή των ανεκμετάλλευτων ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Θεσπρωτία, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης

Kαθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο
Σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων προχώρησε ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα τα ακίνητα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και ακίνητα δημοσίου στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.
Η χαρτογράφηση των ακινήτων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και είναι ανεκμετάλλευτα, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, είναι απαραίτητη για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, τον τερματισμό του φαινομένου της κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και της εξάλειψης κάθε εστίας διαφθοράς εάν και όπου αυτή υπάρχει.
…συνέχεια »

ΚΠΕ Φιλιατών: «Hμερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης »

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, σας προσκαλεί στην ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργανώνει στα πλαίσια της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρες 09:00-13:00 στην Ηγουμενίτσα στο ΠΑΝΘΕΟΝ.
…συνέχεια »

Μπάχαλο βρήκε μικτό κλιμάκιο ελέγχου στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς

Διορία 2 μήνες για την πιστοποίηση 
Μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπηρεσία της περιφέρειας, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του νοσοκομείου Φιλιατών, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς, για τον προβλεπόμενο έλεγχο για την πιστοποίηση και αδειοδότηση του γυμναστηρίου.
…συνέχεια »

Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς με τον ΕΟΣΗ

Στο όρος Γκορίλα Παραμυθιάς θα βρεθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, με δύο διαδρομές:
Πορεία Α (σχετικά εύκολη): Αρχαία Ελαία (Βέλλιανη) Παραμυθιάς – μονοπάτι Σταυρού – Σταυρός 1205μ – κορυφογραμμή- σέλωμα Ποπόβου – Πόποβο (Αγ. Κυριακή).
…συνέχεια »

Ουζντίνα: Από τα ερείπια γεννήθηκε ένα αρχαιολογικό πάρκο

Εκεί που υπήρχαν ερείπια δημιουργήθηκε ένα σπουδαίο αρχαιολογικό πάρκο. Πρόκειται για την Ουζντίνα στο Δήμο Σουλίου, η οποία ανέκτησε το Βυζαντινό μεγαλείο.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ενώ η επίσημη παρουσίαση θα γίνει επί τόπου, την ερχόμενη Τρίτη στις έντεκα το πρωί.
…συνέχεια »

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος. Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Ζητήθηκε και η δική μας συνδρομή ώστε να λειτουργήσουν μαζί με το ΚΕΘΕΑ το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης των ναρκωτικών του Χατζηκώστα.
…συνέχεια »

Ενημερωτική συνάντηση του προέδρου του ΠΣΗΕ με την κυβερνητική εκπρόσωπο

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. ΄Ολγα Γεροβασίλη - ως γνωστό κατάγεται από την ΄Ηπειρο - και την ενημέρωσε για τις δράσεις του ΠΣΗΕ. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο που έλαβε χώρα στα Γιάννενα το περασμένο καλοκαίρι και για τα έργα υποδομής που γίνονται ή πρέπει να γίνουν στην ΄Ηπειρο καθώς και την προώθηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Ηπείρου που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα. Της μετέφερε ακόμη και θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Νέο ΔΣ στον ΟΛΗΓ

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ύστερα από συνεδρίαση για την συγκρότηση του σε σώμα που πραγματοποιήθηκε στις 16/10/2015, έχει ως εξής:
1. Ανδρέας Νταής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2. Ευάγγελος Χίσσας, Αντιπρόεδρος
3. Σπυρίδων Τζάφος, Μέλος
4. Λιάγκος Αθανάσιος, Μέλος
5. Τακλάκογλου Παναγιώτης, Μέλος Εκπρόσωπος της Ο.Φ.Ε.
6. Καρώνας Δημήτριος, Μέλος Εκπρόσωπος Εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
7. Τσάτσας Χαρίλαος, Μέλος Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
…συνέχεια »

Μεταφορά της Διεύθυνσης Προνοίας

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που στεγαζόταν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην οδό Αγ. Αποστόλων 43, στο Νέο Λιμάνι πλησίον του ΚΤΕΛ.
Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:
• 2665021003 Γραμματεία – Επιδόματα
• 2665021004 Βιβλιάρια Ανασφάλιστων
• 2665029071 Κοινωνικοί Λειτουργοί
• 2665029070 Προϊστάμενος
• 2665026886 Φαξ
…συνέχεια »

Συμβουλές για το τζάκι

 Χρήσιμες συμβουλές για το Τζάκι από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηπείρου.!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια καμινάδα;
Σε κάθε κατοικία που υπάρχει τζάκι, βασικό μέλημα των ιδιοκτητών πρέπει να είναι ο ετήσιος καθαρισμός του τζακιού και της καμινάδας. Είναι μια διαδικασία με πολλαπλά οφέλη, αφού αφενός εξασφαλίζει την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος και αφετέρου προφυλάσσει από αναφλέξεις που μπορεί να προκληθούν από τα υπολείμματα της καύσης.
…συνέχεια »

Πανελλήνια συνάντηση φίλων ΜΙΝΙ COOPER

Το ΜΙΝΙΝΟRTH.gr διοργανώνει από το Σάββατο 24 έως την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στα Γιάννενα την Πανελλήνια συνάντηση φίλων ΜΙΝΙ COOPER. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν μονοήμερες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 αυτοκίνητα, από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες. Αντίστοιχες εκδρομές έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στα Μετέωρα, την Καβάλα, τις Σέρρες κ.α. Το MININORTH.gr ευχαριστεί για τη συνεργασία το Δήμο Ιωαννιτών και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.
…συνέχεια »

Στο πόδι η Πρέβεζα για τον υπερτυχερό του Τζόκερ

Με δύο στήλες έγινε εκατομμυριούχος
Η τύχη έκλεισε το μάτι σε έναν τυχερό στην Ηπειρο και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, αφού η κλήρωση του Τζόκερ του χάρισε 5.847.085 ευρώ.
Ο τυχερός ή η τυχερή του χθεσινού τζακ ποτ έπαιξε το δελτίο στο πρακτορείο του Γεράσιμου και της Βασιλικής Τσόλη στην οδό Π. Τσαλδάρη και το τυχερό δελτίο είχε συμπληρωμένες μόνο δύο στήλες.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταγραφή φορέων και συλλόγων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους φορείς, τους συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, να συμπληρώσουν μια φόρμα με όλα τα στοιχεία τους και τις απαραίτητες πληροφορίες, για την καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία και την μελλοντική συνεργασία τους.
Η ηλεκτρονική φόρμα είναι αναρτημένη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://goo.gl/forms/2nBdvOJtSw
…συνέχεια »

Εκπληκτικό βίντεο Ιάπωνα για τα Μετέωρα

Ένας Ιάπωνας τουρίστας, θαύμαζε τις ομορφιές της χώρας μας, την επισκέφθηκε, όμως εκείνο που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα Μετέωρα και τα μοναστήρια επάνω στα βράχια. http://tkysstd.com/wp/?p=7720
Η διαμονή του εκεί του έμεινε αξέχαστη και οι εικόνες που είδε καταγράφηκαν, όχι μόνο στη μνήμη του, αλλά και στην κάμερά του.
Μέσα σε 3 λεπτά μας παρουσιάζει όλο το μεγαλείο και τη γοητεία της περιοχής με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής και ενός drone που τράβηξε μοναδικές εικόνες.
…συνέχεια »

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα

Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα, άνοιξε σήμερα ο κύκλο των επισκέψεων στην Θεσπρωτική πρωτεύουσα των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ.Μητσοτάκης έτυχε θερμής υποδοχής από μέλη και φίλους του κόμματος στο ΚΑΦΕ THERAPY.
Στο σύντομο μήνυμα που απηύθυνε στον κόσμο υπογράμμισε πως η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί για τη ΝΔ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι και να τα ξανακτίσουμε όλα από την αρχή, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα γίνει ελκυστική μόνο εάν ξαναέλθει σε επαφή με την κοινωνία.
…συνέχεια »

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο που παρέχει μετά από 2 χρόνια φοίτησης απολυτήριο Γυμνασίου. Στο Σχολείο μπορούν να εγγραφούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο. Είναι ένα ευέλικτο σχολείο, ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους που έχουν αφήσει το σχολείο για πολλά χρόνια. Η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία τούς βοηθά να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
…συνέχεια »

Διαγράφονται χρέη προς το Δημόσιο έως 20.000

Τα επτά κριτήρια [λίστα]
H διαγραφή χρεών, μέχρι 20.000 ευρώ, προβλέπεται από το Μνημόνιο 3 που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Αύγουστο. 
Ουσιαστικά γίνεται χρήση διατάξεων που υπάρχουν στον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη και πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για χρέη προς Δημόσιο Τράπεζες κλπ. 
…συνέχεια »

Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες».Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα έχοντας ως κεντρικούς θεματικούς άξονες τη σύνδεση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τις επαγγελματικές γλώσσες, τον θεσμικό ρόλο των ειδικών γλωσσών στην εκπαίδευση και τις διδακτικές προσεγγίσεις αυτών.
…συνέχεια »

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με την υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Δήμαρχος Πάργας, κ. Αντώνης Νάστας, συναντήθηκε  στην Πάργα, με την υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας στην Κέρκυρα, κα Charlie Picoula. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Κωνσταντίνος Σπανός, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κα. Εύη Βλάσση, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας,κ. Γεώργιος Σιαβίκης και ο εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων κ. Αναστάσιος Ζούλας. 
…συνέχεια »

Ανακύκλωση γυαλιού στην Ηγουμενίτσα

Από σήμερα, ξεκινά η ανακύκλωση αντικειμένων αποκλειστικά από γυαλί στο Δήμο μας. Η τοποθέτηση των ειδικών κάδων, θα γίνει τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Νέα Σελεύκεια, στην Πλαταριά, στα Σύβοτα και στην Πέρδικα και συγκεκριμένα στα παρακάτω σημεία:
…συνέχεια »

Αυτοί είναι οι διδάσκοντες στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων

Δεκατρείς είναι οι διδάσκοντες καθηγητές της νεοσύστατης Αρχιτεκτονικής Σχολής, τα μαθήματα της οποίας άρχισαν ήδη από τις 5 Οκτωβρίου.
Τρεις από τους διδάσκοντες έχουν ήδη εκλεγεί, ισάριθμοι διδάσκουν και σε άλλο τμήμα του Πανεπιστημίου και οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι.
Οι διδάσκοντες καθηγητές αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι οι εξής:
…συνέχεια »

Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ήπειρο θα βρεθεί την Πέμπτη, ο διεκδικητής της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης θα προσγειωθεί στις 11.00 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και αμέσως θα αναχωρήσει για τη πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου θα συναντηθεί με μέλη και φίλους του κόμματος στο ΚΑΦΕ THERAPY.
Στις 12.30 θα μεταβεί στο Καναλάκι για συνάντηση με υποστηρικτές του στο ΚΑΦΕ ΙΡΙΔΑ και στις 2.00 το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας στο ΚΑΦΕ ΡΟΛΌΙ
…συνέχεια »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες

Από την Περιφέρεια Ηπείρου
 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ‘Ελλάδα-Ιταλία 2007-13’», υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο με τίτλο:
“Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs”, “Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προϊόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ” και ακρωνύμιο «FOODING».
…συνέχεια »

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της δωρεάς της Αρετής Ντρίτσου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της δωρεάς της Αρετής Ντρίτσου στην μνήμη του συζύγου της Φιλ . Ντρίτσου .
Με την συγκεκριμένη δωρεά αγοράστηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ο οποίος βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε διάφορα τμήματα – κλινικές του νοσοκομείου όπως Ακτινολογικό , Ουρολογικό , Γαστρεντερολογικό, Ορθοπεδικό κλπ.
…συνέχεια »

ΚΠΕ Φιλιατών: Εθελοντική δράση καθαρισμού του ποταμού Καλπακιώτικου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου καθαρισμός του πυθμένα και του παρόχθιου τμήματος του Καλπακιώτικου (παραπόταμου του Καλαμά) που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση HELMEPA, η οποία παρείχε τον εξοπλισμό. Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑ.Λ και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.
…συνέχεια »