Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

O Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τους ΕΣΤΙΑζωντες, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
…συνέχεια »

Ημερίδα για αιρετά και επιτελικά στελέχη ΟΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ως ο στρατηγικός πυλώνας διαμόρφωσης και υποστήριξης των δημόσιων πολιτικών, έχει ξεκινήσει ευρύτερη συνεργασία με τους ΟΤΑ, μέσω στοχευμένων επιμορφωτικών, συμβουλευτικών και ερευνητικών δράσεων που θα ανταποκρίνονται στην οργάνωση των υπηρεσιών τους και θα εξυπηρετούν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες.
…συνέχεια »

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Κύπρο

Επένδυση ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία εργοστασίου στη Λεμεσό
Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην αγορά της Κύπρου, ιδρύοντας την εταιρεία DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD και εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή Χαλουμιού και Αναρής.
…συνέχεια »

«Παγώνει» η επιστροφή των επίορκων για δύο μήνες

Μέχρι να επανεξεταστούν οι υποθέσεις τους
Την ώρα που εκατοντάδες επίορκοι επέστρεψαν στη θέση τους εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, το υπουργείο Εσωτερικών σπεύδει να «κλείσει το παράθυρο» σε όσους εξ αυτών δεν έχουν ήδη αναλάβει ξανά τα καθήκοντά τους παρά τα βαριά πειθαρχικά αδικήματά τους.
…συνέχεια »

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα οδικών, αγροτικών, αθλητικών υποδομών, πολιτισμού και περιβάλλοντος

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε αναδόχους έργων και ενέκρινε τη δημοπράτηση νέων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Τα έργα αφορούν οδικές, αγροτικές, αθλητικές υποδομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον καθώς και τη μεταφορά μαθητών.
Αναλυτικά:
…συνέχεια »

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Άδωνης Γεωργιάδης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών. Ο κ. Γεωργιάδης θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την δεξιά πλατφόρμα στη μάχη ηγεσίας αντί του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος φέρετο ως ο πιθανότερος μέχρι πρόσφατα υποψήφιος της συγκεκριμένης τάσης.
…συνέχεια »

Η όπερα "Τροβατόρε" του Τζ. Βέρντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

Με την όπερα "Τροβατόρε" του Τζ. Βέρντι ξεκινάν οι απευθείας μεταδόσεις από την Μet για αυτή τη σεζόν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8μμ.
H σοπράνο Anna Netrebko με τις μοναδικές δραματικές και φωνητικές ικανότητες της επιστρέφει στη ΜΕΤ με τον ρόλο της Λεονόρας, της ηρωίδας του Βέρντι που θυσιάζει τη ζωή της για την αγάπη. 
…συνέχεια »

Μεταστέγαση των υπηρεσιών Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σας ανακοινώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας μεταστεγάζεται από το Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας στην διεύθυνση: Αγ. Αποστόλων 43 στην παραλιακή οδό (έναντι νέου λιμένος)
Λόγω της μετακόμισης , από 28 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το κοινό δεν δύναται να εξυπηρετηθεί .
Οι μέχρι σήμερα τηλεφωνικές γραμμές 2665360180-60182-60183 και 60254 παύουν να ισχύουν.
Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας που θα καλεί το κοινό μετά την διαδικασία μετακόμισης είναι : 2665021003 , 2665021004 , 2665029070 , 2665029071 και Φαξ 2665026886.
…συνέχεια »

Πρόγραμμα Εορτασμού της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που φέτος θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Τοπικό Διαμέρισμα ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
…συνέχεια »

Καταρρέει απ’ την εγκατάλειψη το ιστορικό κάστρο της Κιάφας

Συντήρηση χρειάζεται το ιστορικό κάστρο της Κιάφας στο Σούλι, για να μην καταρρεύσει! Χορτάρια και δένδρα στα τοιχώματά του, αλλά και στο εσωτερικό του μέρος, τμήματά του που γκρεμίζονται από τη φθορά του χρόνου, είναι μερικές από τις εικόνες εγκατάλειψης.
Παρότι δημιουργήθηκε από τον Αλή Πασά είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Σουλίου και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του.
…συνέχεια »

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος»

Παράλληλα καταδίκασε το ελληνικό κράτος για παραβίαση του άρθρου 10 της Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Η υπόθεση αφορούσε δικαστική εμπλοκή της εφημερίδας για δήθεν συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του πρ. Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλ. Φίλιου
Με μια απόφαση -σταθμό- που δημιουργεί νέα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας-, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο, δικαίωσε τον «Πρωινό Λόγο» σε προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της καταδίκης του από τα Ελληνικά Δικαστήρια, για δικαστική εμπλοκή που είχε προκληθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 28-09-2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα το βράδυ 24-09-2015 έως και αύριο 25-09-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά.
Για το λόγο αυτό, καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
…συνέχεια »

Ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ για την απόλυτη συντριβή!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί υποψηφίους και στελέχη του κόμματος για τον αγώνα που έκαναν στο νομό....
Κι είναι απορίας άξιον προς τι οι ευχαριστίες όταν καταγράφηκε το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα..
Η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Θεσπρωτίας, κοινώς καταποντίστηκε...
Έχασε την πρωτιά που είχε τον Ιανουάριο, απώλεσε έξι ποσοστιαίες μονάδες από την δύναμή της και σε απόλυτο αριθμό τρεις χιλιάδες ψηφοφόρους!
Μήπως αντί ευχαριστιών η Νομαρχιακή Επιτροπή όφειλε να αναζητήσει τα αίτια της απόλυτης συντριβής και να έχει έναν καλό λόγο να δικαιολογήσει την πανωλεθρία;
…συνέχεια »

Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εν όψει λοιπόν αυτής της ημέρας το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
…συνέχεια »

72 χρόνια από την εκτέλεση των 9 στο σχολείο Βούλγαρη

Του Γεωργίου Β. Ντάνη

Στην μαρτυρική Παραμυθιά στις 19/09/2015, τιμήσαμε τους εννιά από τους πολλούς νεκρούς που θρήνησε η Θεσπρωτία μας στη περίοδο της κατοχής.
Αναμεσά τους και η προ-γιαγιά μου, Μαρία Κουτούπη, που ήρθε από το Πόποβο αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των οικιών της, για να πάρει φαγητό για τα παιδιά και τα εγγόνια της. Στη Σκάλα της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρύση, την συνέλαβαν και την έβαλα μαζί με τα γυναικόπαιδα στο σχολείο Βούλγαρη στην Παραμυθιά.
…συνέχεια »

Επιστρέφει και στο Νοσοκομείο Φιλιατών ο γυναικολόγος που καταδικάστηκε για το φακελάκι!

Ο ένας μετά τον άλλο, οι επίορκοι γιατροί, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος κατά τα λοιπά, θα αποτελούσε την εγγύηση διαφάνειας κι εύρυθμης λειτουργίας του δημοσίου!!!
Με δεδομένο, ότι τα πειθαρχικά συμβούλια, εξ αιτίας ολιγωριών της ίδιας της πολιτείας, δεν κατέστη εφικτό να λειτουργήσουν, οι γιατροί που συνελήφθησαν να χρηματίζονται, κάνουν χρήση των διατάξεων του Νόμου και βρίσκονταν διάφορα παραθυράκια ανοίγουν την πόρτα κι επιστρέφουν στις θέσεις τους!
…συνέχεια »

Απόλυτη κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο

Χάθηκε και η Θεσπρωτία για τη ΝΔ
Με «ροζ» χρώμα στον εκλογικό χάρτη βάφτηκε όλη η Ήπειρος, καθώς η Νέα Δημοκρατία απώλεσε και το «κάστρο» της Θεσπρωτίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει κατά κράτος και τους τέσσερις Νομούς βελτιώνοντας τα ποσοστά του στη Θεσπρωτία, διατηρώντας τις δυνάμεις του στα Γιάννενα και υφιστάμενος απώλειες στην Πρέβεζα και κυρίως στην Άρτα. Το πρόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελαφρώς αρνητικό σε σύγκριση με τα ποσοστά τους στις εκλογές του Ιανουαρίου, ωστόσο αυτό δεν αλλοιώνει την εικόνα μιας μεγάλης νίκης.
…συνέχεια »

Σε φάση εσωστρέφειας εισέρχεται η ΝΔ μετά την σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η γραμμή άμυνας, ήττα με τρεις μονάδες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος
Σε φάση εσωστρέφειας εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία, μετά τη νέα σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον όλοι στο εσωτερικό της παράταξης αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους για την επόμενη μέρα. Το εύρος της ήττας, μη αναμενόμενο για τους περισσότερους «πάγωσε» τα περισσότερα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που πλέον αναζητούν τα αίτια της νέας επικράτησης του Αλέξη Τσίπρα που αποτελεί τον…εφιάλτη για τη συντηρητική παράταξη.
…συνέχεια »

Ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσοι έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν μαζί του. Το Κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 5,6% και διατήρησε τους 15 βουλευτές του. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει το συνολικό αρνητικό ταξικό συσχετισμό δυνάμεων, τη γενικότερη υποχώρηση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, το επίπεδο της ταξικής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς.
…συνέχεια »

Ευχαριστήρια ανακοίνωση των υποψηφίων της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους ενεργούς Πολίτες της Θεσπρωτίας που στις εκλογές στήριξαν την Δημοκρατική Συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ). Το θετικό αποτέλεσμα του Συνδυασμού μας στη Θεσπρωτία ανοίγει νέες προοπτικές και δίνει νέα δυναμική στους δημοκρατικούς αγώνες για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
…συνέχεια »

Δήλωση Μάριου Κάτση για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι πολίτες μας έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα και να ξεμπερδέψουμε με το χθες της ϕαυλότητας και της διαϕθοράς. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν ξεχωριστά για αυτή τη νίκη.
Για ακόμα μία ϕορά, η κοινωνία διέψευσε τις Κασσάνδρες των δημοσκοπήσεων. Γι' αυτή την κοινωνία θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ξεκάθαρη πρωτιά που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας στη Θεσπρωτία.
…συνέχεια »

Δήλωση Βασίλη Γιόγιακα για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Ευχαριστώ θερμά όλους τους Θεσπρωτούς που στήριξαν την προσπάθειά μου και της παράταξης στις εκλογές τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 .
Υπόσχομαι ότι τόσο εγώ όσο και η παράταξή μου με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα».

Με εκτίμηση ο βουλευτής,
Γιόγιακας Βασίλειος
…συνέχεια »

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου για τις Εθνικές εκλογές

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο επανεκλεγέντες βουλευτές του νομού μας, στους οποίους εύχομαι υγεία, δύναμη και θετική ενέργεια για την διεκδίκηση λύσεων, αλλά και αναπτυξιακών πόρων για τον τόπο μας.
…συνέχεια »

Θεσπρωτία:Μάριος Κάτσης, Βασίλης Γιόγιακας και μεγάλη συρρίκνωση της ΝΔ

Μεγάλη είναι η απώλεια δυνάμεων που καταγράφει στο Νομό Θεσπρωτίας η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ενισχυμένος σε σχέση με τα ποσοστά του Ιανουαρίου.
Πρόκειται για τα δύο κόμματα που μοιράζονται τις δύο έδρες του Νομού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,12% κι είναι ενισχυμένος κατά μια μονάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχασε έξι ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, κατρακυλώντας από το 37,61% στο 31,39.
…συνέχεια »

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 38,62
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30,48
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) 8,36
Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 5,13
Κ.Κ.Ε. – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 3,51
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,15
…συνέχεια »

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 35,64
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,96
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) 10,53
Κ.Κ.Ε. – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 5,89
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 3,79
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,90
…συνέχεια »

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 35,94
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 33,35
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) 9,43
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 5,07
Κ.Κ.Ε. – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 4,04
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,02
…συνέχεια »

Τι ισχύει για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική. Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.
Αναλυτικά, το νομικό πλαίσιο:
…συνέχεια »

Αγριογούρουνο τραυμάτισε σοβαρά κτηνοτρόφο

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας 33χρονος κτηνοτρόφος από το Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, ο οποίος σε ορεινή περιοχή της Πυρσόγιαννης, δέχθηκε άγρια επίθεση από αγριογούρουνο.
Ο μετακινούμενος κτηνοτρόφος βρίσκονταν με το κοπάδι του, το οποίο έχει μεταφέρει στους χειμερινούς βοσκοτόπους της Βούρμπιανης.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κι ενώ βρίσκονταν με τα ζώα, δέχθηκε την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
…συνέχεια »

Με το ποδήλατο από το Λονδίνο για τη Φλόγα της Αγάπης

Το Παράρτημα Ηγουμενίτσας της Φλόγας, υποδέχεται τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη (http://www.dreamtravelive.com/) ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο με ένα ποδήλατο και τελικό προορισμό την Αθήνα, με στόχο να μαζέψει 10.000 ευρώ για τα παιδιά της Φλόγας.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 θα περάσει την Πύλη της Ευρώπης, την Ηγουμενίτσα, φωνάζοντας δυνατά το μήνυμα της αγάπης και της συμμετοχής. Ο ίδιος, δεν είναι ποδηλάτης αλλά ποδηλατεί και καλεί όλον τον κόσμο να κάνει το ίδιο μαζί του στους δρόμους της Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ηγουμενίτσα

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ έξω από τα γραφεία του κόμματος η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ηγουμενίτσα.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει δείγματα γραφής και διαπιστευτήρια.

ΦΩΤΟ:http://www.thesprotikospalmos.gr
…συνέχεια »

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μουσείο Ηγουμενίτσας 25 -27 Σεπτεμβρίου 2015
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η προβολή και προστασία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς που συνοψίζεται στο σύνθημα "Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά". Κάθε χώρα αποφασίζει το θέμα του εορτασμού της, με γνώμονα πάντοτε την προβολή τόσο της τοπικής όσο και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
…συνέχεια »

ΣΥΡΙΖΑ: «Μήνυμα ενότητας και νίκης»

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση παραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα χθες Πέμπτη 17/9 και ώρα 20:30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου με ομιλητή τον πρώην Γραμματέα της ΚΟ του, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Ν. Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά. Στην ομιλία έγινε εκτενής αναφορά στην έντονη περίοδο της διαπραγμάτευσης, το κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό έργο και τα διλήμματα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.
…συνέχεια »

Προμήθεια - εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και λαμπτήρων σε σχολεία της Ηπείρου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη διατυπώνεται η υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου "Προμήθεια - εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και λαμπτήρων σε σχολεία της Περιφέρειας". Το έργο, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη "Μειώνω το ενεργειακό μου αποτύπωμα- Διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία". Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
…συνέχεια »

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας

Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής και ήδη παραδίδονται στους Δήμους οι σάκοι με το εκλογικό υλικό.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας κ. Σπ. Συρμακέσης, οι υπηρεσίες και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων έχουν προετοιμαστεί ήδη και για την άμεση συγκέντρωση και αποστολή των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Ο Αντώνης Μπέζας στον «Alpha 98,9»

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μπέζα:
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο το οποίο παρέχει στους αποφοίτους του απολυτήριο τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου.
Η χρονική διάρκεια της φοίτησης είναι δύο σχολικά έτη και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες.
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο.
…συνέχεια »

Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας σε Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας σας καλεί σε Ανοιχτή Συγκέντρωση την Πέμπτη 17/9 στις 11:30πμ στην κεντρική πλατεία στους Φιλιάτες παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του νομού.
Επίσης την ίδια μέρα, σας καλούμε όλους και όλες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 17/9 και ώρα 20:00 μμ με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά. Χαιρετισμό θα απευθύνουν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία Κάτσης Μάριος, Παπαρούνας Παύλος, Τσακίρη Αστυρόπη και Γιώγου Λαμπρινή.
…συνέχεια »

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηγουμενίτσας 2015-2016

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016.
…συνέχεια »

Αλλαγή ημερομηνίας για τις εξετάσεις απόκτησης άδειας άσκησης του φαρμακευτικού επαγγέλματος

Σύμφωνα με νέο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) ορίστηκε η Δευτέρα 12-10-2015. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων ορίστηκε η Δευτέρα 19-10-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
…συνέχεια »

Σε πορεία ελεύθερης πτώσης!

Θύματα παραπληροφόρησης οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας...

Γράφει ο Αντώνης Μπέζας
πρ. Υφυπουργός, υπ. Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας

- Στις εκλογές του Ιανουαρίου, μεγάλο μέρος του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, μέσα στην αγωνία μιας όντως σκληρής πραγματικότητας, έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης και πίστεψε τον καταγγελτικό λόγο και τις υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τότε μέχρι σήμερα, η μνημειώδης ανικανότητα της απελθούσας κυβέρνησης και ειδικότερα της πρώην ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, ενώ καμία κυριολεκτικά από τις εξαγγελίες τους δεν υλοποιήθηκε. Πιο συγκεκριμένα:
…συνέχεια »

Περιοδείες υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας

Με καλό κλίμα, ενωτική διάθεση και αισιοδοξία συνεχίστηκαν οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας τις προηγούμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 11/9, το πρωί σχετικό κλιμάκιο με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Μάριο Κάτση, Παύλο Παπαρούνα και Αστυρόπη Τσακίρη επισκέφθηκαν τον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο και συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή ευθύνης του. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ΠΑΚΠΟ, την ΔΕΥΑΗ και την ΔΟΥ και συνιμίλησαν με τους εργαζόμενους.
…συνέχεια »

Ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης με οικολογικά αυτοκίνητα

Με ένα εννεαθέσιο επιβατικό (ηλεκτρικό) αυτοκίνητο θα ενισχυθεί η λειτουργία, του καθενός, εκ των πέντε Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών της Ηπείρου (Λίμνης Παμβώτιδας, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων, Αμβρακικού και Καλαμά). Η προμήθεια των αυτοκινήτων χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013 με το ποσό των 190.000 ευρώ. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με την εταιρία "MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε." να έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά.
…συνέχεια »

Αποφάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών, συντήρηση μνημείων κ.ά. από την Οικονομική Επιτροπή

Νέα έργα που αφορούν τη συντήρηση θρησκευτικών μνημείων, οδικών υποδομών και αντιπλημμυρική προστασία προωθούνται από την Περιφέρεια, μετά τις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Αναλυτικά κατά κατηγορία:
…συνέχεια »

Επέστρεψε στο Νησί το ολόχρυσο το καρυοφύλλι του Αλή Πασά

Ένα ακόμη κομμάτι, στο παζλ της ιστορίας των Ιωαννίνων, πρόσθεσε ο Φώτης Ραπακούσης. Ένα ξεχωριστό κομμάτι, που για τον ίδιο ήταν όνειρο ζωής... Πρόκειται για το καρυοφύλλι του Αλή Πασά.
Πρόκειται για ένα όπλο υψηλής αισθητικής, κεντημένο με χρυσό κι ασήμι, χαρακτηριστικό δείγμα της Γιαννιώτικης τέχνης.
…συνέχεια »

Περιοδεία της Αντιγόνη Λυμπεράκη στο Νομό Θεσπρωτίας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο είχε η υποψήφια βουλευτής Β΄Αθήνας του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη στο πλαίσιο των επαφών της ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής και της περιοδείας που πραγματοποίησε σήμερα στο Νομό Θεσπρωτίας.
Η κα.Λυμπεράκη συνοδευόμενη από τους τέσσερις υποψήφιους βουλευτές του κόμματος (Αμαλία Τσίτου, Γιάννης Μιττάκος, Φώτης Zγούρης, Αγγελος Ντόρκος) είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο τόσο τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ηγουμενίτσας, όσο και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που βιώνει η χώρα μας.
…συνέχεια »

Αντώνης Μπέζας: Το παλιό στην πολιτική, έρχεται πολλές φορές με την «προβιά του καινούργιου»

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, συνεντεύξεις στο «Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων» και τη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη, και στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος- TV1» και τη δημοσιογράφο Ελένη Χριστοφορίδου.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων του κ. Μπέζα:
…συνέχεια »

Aλλαγές στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεσπρωτίας

Η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλογικού αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων όλων των συνδυασμών της Δημοκρατικής συμπαράταξης ανα την Ελλάδα από τα Πρωτοδικεία της χώρας και προκειμένου να καλυφθεί η ποσόστωση των υποψήφιων γυναικών (30%) στα ψηφοδέλτια όπως απαιτεί ο νόμος ζητήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνουν αλλαγές ( μείωση υποψηφιοτήτων ανδρών ) στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών περιφερειών της χώρας.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Δευτέρα 14-09-2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »