Η Όλγα Γεροβασίλη και στις εκλογές εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Και επισήμως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου.
…συνέχεια »

Εντομοκτόνα και καλλυντικά κατασχέθηκαν στην Κακαβιά!

Εντομοκτόνα και λιπάσματα, απαγορευμένα αλλά κι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα, ένας Αλβανός υπήκοος.
Ο Αλβανός εντοπίστηκε κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι Τελωνειακοί της Κακαβιάς.
Σκοπός του ήταν να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά!
…συνέχεια »

Συγκέντρωση ΚΚΕ στην Γλυκή

Η Κομματική Οργάνωση Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 8:30 το απόγευμα στο καφενείο του Μιχάλη Φωτίου στη ΓΛΥΚΗ.
Στην συγκέντρωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Θεσπρωτία.
Η συμμετοχή σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική…
«τους δοκίμασες… ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ.
Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής»
…συνέχεια »

Καλλιστεία βέσπας στην Πρέβεζα: Ο 85χρονος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση

Επί 62 χρόνια δεν έχει περάσει ημέρα που δεν έχει καβαλήσει τη βέσπα του. Ο 85χρονος Νίκος Σοϋιδας από την Πρέβεζα είναι ο γηραιότερος Ελληνας αναβάτης Βέσπας.   
Ο κ. Νίκος κρατώντας αγκαλιά τον εγγονό του και μαζί με το επί 62 χρόνια... κορίτσι του, τη βέσπα του, συμμετείχε γεμάτος καμάρι στα Πανελλήνια Καλλιστεία Βέσπας τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου στην Παραλία της Πρέβεζας.
«Είμαι ερωτευμένος με την βέσπα μου» δήλωσε ο κ. Νίκος στο mypreveza.gr και όπως μας μετέφερε, επί 62 χρόνια δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους της Πρέβεζας χωρίς τη βέσπα του.
…συνέχεια »

Πέτυχε στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με βαθμό 2,17!

Τα φώτα της δημοσιότητας τις ημέρες αυτές έπεσαν πάνω στους αριστούχους. Σε κείνους που πέτυχαν τις πρωτιές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, αγγίζοντας το άριστα...
Όμως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει και τα παράλογά του!
Έτσι καταγράφονται περιπτώσεις όπου μαθητές πέτυχαν την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα και τμήματα των ΤΕΙ δίνοντας σχεδόν λευκή κόλλα!
…συνέχεια »

Δωρεάν διανομή ροδάκινων στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 1701/14-8-2015 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), υλοποιεί δράση δωρεάν διανομής ροδάκινων στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 31η του μηνός Αυγούστου του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Συναντήθηκαν από διαφορετικούς δρόμους…

Από διαφορετικούς δρόμους αντάμωσαν ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Μάλιστα η συνάντηση έγινε σε... ουδέτερο έδαφος!
Μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, οι δύο πολιτικοί της Ηπείρου, βρέθηκαν στο Κολικόντασι της Αλβανίας, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του Κοσμά του Αιτωλού.
…συνέχεια »

Απέχει από τις εκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα του Αλέκου Παπαδόπουλου

Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών δεν θα λάβει μέρος σε αυτές τις εκλογές
Με μια λιτή δήλωση ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε πως το υπό ίδρυση «Δημοκρατικό Κόμμα» δεν θα λάβει μέρος στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.
«Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών το υπό ίδρυση Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα λάβει μέρος σε αυτές τις εκλογές. Η προσπάθεια για ποιότητα στην δημόσια ζωή συνεχίζεται αποφασιστικά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε λιτή ανακοίνωσή του.
…συνέχεια »

Η Κόνιτσα τιμά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Τις καθιερωμένες λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα τελέσει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, για να τιμήσει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Συγκεκριμένα μεθαύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κόνιτσας, θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει λιτανεία της Εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου μέχρι την Κεντρική Πλατεία, όπου θα γίνει δέηση.
…συνέχεια »

Το Π.Α.ΜΕ. Θεσπρωτίας για τον ξαφνικό θάνατο της Ελένης Παπαχρήστου

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Νομού Θεσπρωτίας εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον ξαφνικό θάνατο της συναγωνίστριας Ελένης Παπαχρήστου (Γαλανοπούλου).
Η συντρόφισσα Ελένη υπήρξε μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. καθώς και της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος.
…συνέχεια »

Το ΤΑΙΠΕΔ ξηλώνει τις διοικήσεις των 10 λιμανιών που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν

Ανεξάρτητος οίκος έχει κάνει την αξιολόγηση των νέων
Σε καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ανεξάρτητος οίκος έχει ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση των νέων διοικήσεων.
Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά:
…συνέχεια »

Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση του ΕΣΠΑ

Απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, το οποίο παραδέχεται ότι είναι πιθανόν να χαθούν πόροι από το πρόγραμμα, ενώ αποκαλύπτει ότι έργα ύψους 1,4 δισ. ευρώ απεντάσσονται από το παλιό και ίσως ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και προτείνεται δεκάδες έργα να περάσουν ως «γέφυρες» στο νέο πρόγραμμα.
…συνέχεια »

Ο ναός της Μεγάλης Παναγιάς στην Παραμυθιά

Με αξιόλογα κειμήλια και με ιδιαίτερη εκκλησιαστική ιστορία
Αξιόλογα κειμήλια και ιδιαίτερη εκκλησιαστική ιστορία έχει ο ναός της Μεγάλης Παναγιάς στην Παραμυθιά, που είναι αφιερωμένος στην κοίμηση της Θεοτόκου. Αρχικά ήταν επισκοπικός ναός, αργότερα καθολικό μονής και σήμερα κοιμητηριακή εκκλησία. Σε σιγγίλιο του Πατριάρχη Νεοφύτου Γ΄ το 1636 αναφέρεται με την προσωνυμία "Παναγία η Παραμυθία", ενώ τώρα ονομάζεται "Μεγάλη Παναγία" ή "Παναγία". Σύμφωνα με την ερευνήτρια Αφροδίτης Πασαλή, στα ναό αυτό φυλάχθηκαν κατό το 1453 τα ιερά σκηνώματα του αγίου Σπυρίδωνα και της αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, πριν καταλήξουν στην Κέρκυρα.
…συνέχεια »

Τέλος καλό, όλα καλά για την Ιταλίδα τουρίστρια

Eντοπίστηκε από έναν βοσκό
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Ιταλίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή των πηγών Αχέροντα. Η 40χρονη γυναίκα που μαζί με μια ομάδα 20 συμπατριωτών της πραγματοποιούσε πεζοπορία από τις πηγές του Αχέροντα προς την Σκάλα Τζαβέλαινας, επιχείρησε να επιστρέψει φτάνοντας μετά από 1,5 περίπου χιλιόμετρο στη γέφυρα Ντάλα.
…συνέχεια »

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη Ζιτσιώτικη Αμπελουργία

Η αμπελουργία είναι η κύρια παραγωγική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ζίτσας, καθώς η περιοχή φημίζεται διεθνώς για τους αμπελώνες της και για τα οινοποιεία που παράγουν το ποιοτικό κρασί της.
Για την προβολή της δραστηριότητας αυτής θα χρησιμοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού, θεσμός για την περιοχή, που αναβαθμίζεται και «απλώνεται» σε ένα ολόκληρο τριήμερο. 
…συνέχεια »

Σε εξέλιξη η έρευνα για την Ιταλίδα που αγνοείται

Έκανε πεζοπορία στις πηγές του Αχέροντα
Κατά μήκος του ποταμού Αχέροντα και σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου περίπου, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό Ιταλίδας τουρίστριας, η οποία αγνοείται από το απόγευμα της Τρίτης.
Η 48χρονη Ιταλίδα, η οποία βρίσκονταν στην περιοχή με τον σύζυγο και το παιδί τους, ξεκίνησε πεζοπορία, με άλλους είκοσι περίπου τουρίστες. Η διαδρομή ήταν από τις πηγές του Αχέροντα προς την Σκάλα Τζαβέλαινας.
…συνέχεια »

Σαν σημερα πεθανε η Nelly's

Η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο Ελληνίδα φωτογράφος
Η Έλλη Σουγιουλτζόγλου – Σεραϊδάρη ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη Ελληνίδα φωτογράφος. γνωστή ως Nelly's από την αγγλική υπογραφή της υπήρξε η μοναδική Ελληνίδα φωτογράφος με τόσο σημαντική διεθνή αναγνώριση.
Γεννήθηκε στο Αϊδίνι στις 23 Νοεμβρίου 1899 , αλλά έλαβε την πρώτη της μόρφωση στη Σμύρνη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά της μετά την καταστροφή του Αϊδινίου. 
…συνέχεια »

Διαγραφή χρεών έως και 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ανάσα για ευάλωτες οικονομικές ομάδες φέρνει η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας καθώς σύμφωνα με αυτή θα μπορούν να απαλλαχθούν με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.
Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές.
…συνέχεια »

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 20 χρόνια από το θάνατο του αλησμόνητου επισκόπου Σεβαστιανού

«Τον αισθανόμαστε δίπλα μας… Κοντά μας… Να δέεται υπέρ της Εκκλησίας, της Πατρίδας και των κατοίκων της περιοχής».
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα-συμπέρασμα από τη σεμνή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 20 χρόνια από το θάνατο του αλησμόνητου επισκόπου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2015 στη Βήσσανη Πωγωνίου, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού . Για την ιστορία να πούμε ότι παρόμοια εκδήλωση είχε λάβει χώρα και στην Επαρχία Κονίτσης, στην κωμόπολη της Κονίτσης, τον περασμένο Δεκέμβριο.
…συνέχεια »

Το θρίλερ της… εξαφανισμένης τσιπούρας

Από τις 3500 τσιπούρες που παραδόθηκαν στο δήμο Φιλιατών , οι 1300 τσιπούρες «έβγαλαν φτερά» και «πετάξαν»…
Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας, είναι αυτό που μονοπωλεί εδώ και μέρες το ενδιαφέρον από την Σαγιάδα μέχρι τους Φιλιάτες, την Κεστρίνη και την Ηγουμενίτσα. Και όπως συμβαίνει με όλα τα θρίλερ, έχει και μυστήριο, έχει και σασπένς, έχει και πρωταγωνιστή!!!
Και φυσικά έχει και τη λύση του...
…συνέχεια »

Σύσκεψη συντονισμού για την αποκατάσταση της γέφυρας Πλάκας

Σύσκεψη για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας έγινε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου. Βασικό θέμα ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, προκειμένου να λυθούν πρακτικά ζητήματα ώστε να γίνουν εντός του τρέχοντος καλοκαιριού οι προκαταρκτικές εργασίες που απαιτούνται για το κύριο έργο της αναστήλωσης.
…συνέχεια »

H Παναγία η Ντραζανίτισσα, ένα άγνωστο μοναστήρι του 1597

Δίπλα στον ποταμό Καλαμά
Στη Βροσίνα, Ιωαννίνων, στα όρια με τον νομό Θεσπρωτίας, στην κορυφή ενός μικρού γραφικού λόφου, που περιβάλλεται από τις τρεις μεριές του από τον ποταμό Καλαμά βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία από τον ιστοριοδίφη Σπύρο Μουσελίμη χαρακτηρίζεται ως παλιό καθολικό της Μονής της Ντραζανίτισσας, μετοχίου της Παναγιάς της Ραϊδιώτισσας. Πεντακόσια μέτρα απέχει από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, σε μια θέση πραγματικά εντυπωσιακή.
…συνέχεια »

Όλα τα γραπτά των Μαρξ και Ένγκελς δωρεάν στο διαδίκτυο

Από αυτή την εβδομάδα ο καθένας έχει δωρεάν στη διάθεσή του μέσω του διαδικτύου όλα τα πρωτότυπα γραπτά των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, χάρη στο Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Ιστορίας (IISH) στο Άμστερνταμ.
…συνέχεια »

Στο Δήμο Ζαγορίου παραδόθηκε σήμερα το "Λαογραφικό Μουσείο Αγ. Τόλης"

Στο Δήμο Ζαγορίου, παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου οι εγκαταστάσεις και τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου "Αγάπιος Τόλης", σε υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης και Παραλαβής έγινε στο Μουσείο στους Κήπους Ζαγορίου, από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Βασίλειο Σπύρου (αντίστοιχα), παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δημητρίου Σιώλου, εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας και λοιπών τοπικών αρχών.
…συνέχεια »

Οι Περσείδες εφορμούν!

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου κορυφώνεται η βροχή των πεφταστεριών
Για ακόμη μία φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου προς ξημερώματα Πέμπτης 13 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», διάττοντες Περσείδες. Τόσο το βράδυ της προηγούμενης μέρας (Τρίτη), όσο και της επόμενης (Πέμπτη) θα πρέπει, επίσης, να αναμένεται αυξημένη πτώση μετεώρων.
…συνέχεια »

Ο Wim Mertens θα γράψει μουσικό έργο εμπνευσμένο από την Αρχαία Νικόπολη

Ο διάσημος Βέλγος καλλιτέχνης Wim Mertens δηλώνει από τη Μαδρίτη της Ισπανίας ότι σκοπεύει να γράψει έργο για την Αρχαία Νικόπολη, η οποία τον ενέπνευσε κατά τη συναυλία του στον χώρο του Μνημείου του Αυγούστου, πέρυσι.
…συνέχεια »

ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι να παίρνουν ίδιο μισθό με τους βουλευτές

Σύνδεση των αποδοχών των δημάρχων με αυτές των βουλευτών ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με επιστολή του προέδρου της Γιώργου Πατούλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ προτείνει εξίσωση των αποδοχών των δημάρχων με αυτές των βουλευτών, «όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στην Ευρώπη», σε δήμους με πάνω από 50.000 κατοίκους. Για δήμους με 10.000-50.000 κατοίκους, η ΚΕΔΕ ζητά το 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ σε δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων ζητά το 60% του μισθού του βουλευτή.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 12-08-2015, ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Την άμεση επανεκκίνηση των έργων ΕΣΠΑ στην Ήπειρο ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την άμεση επανεκκίνηση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησης και τη συζήτησης που είχε την Τετάρτη στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Δημοκρατικό Κόμμα: 12 θέσεις για μια πολιτική αναγέννηση

Διακήρυξη του νεοϊδρυθέντος κόμματος από τον Αλέκο Παπαδόπουλο
Το Σχέδιο διακήρυξης του Δημοκρατικού Κόμματος του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος δημοσιεύει το vima.gr.
Στο σχέδιο παρουσιάζονται οι 12 θέσεις του νεοϊδρυθέντος κόμματος για την πολιτική αναγέννηση της χώρας.
…συνέχεια »

Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός στη Σιδέρη Φιλιατών για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (31-07-2015) αργά το βράδυ, στη Σιδέρη Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 17χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι μετάφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
…συνέχεια »