Υπερχείλισε ο Καλαμάς

Έκλεισε ο δρόμος στη Βρυσέλλα
Σε λίμνη μετέτρεψαν τα νερά του Καλαμά τεράστιες εκτάσεις στο Νομό Θεσπρωτίας.
Ο ποταμός υπερχείλισε στην περιοχή της Βρυσέλλας και διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο προς Φιλιάτες.
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εξακολουθεί να βρέχει, γεγονός που μπορεί να κάνει τα προβλήματα μεγαλύτερα τόσο στον Καλαμά όσο και στον Αχέροντα.

…συνέχεια »

Ένας Γιαννιώτης επικεφαλής στην ΕΥΠ!

Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετείται ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπανδρέου (1987-1988).
Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
…συνέχεια »

Στο Μέγαρο Μουσικής τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο, παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό τα οφέλη από το πρωτότυπο εγχείρημα της Περιφέρειας Ηπείρου, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και του Διαζώματος, το οποίο έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Την ομιλία του κ. Στρ. Ιωάννου ακολούθησαν συγχαρητήρια και πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους, που ήταν προσωπικότητες της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής της χώρας.
…συνέχεια »

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Τρεις (03) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν, ο 41χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 32χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν από κοινού έναν 31χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε και επέδειξε διαβατήριο χωρίς θεώρηση εισόδου σε έδαφος Schengen ενώ επιπλέον επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
…συνέχεια »

Ποιοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Γραμμάτων. Tα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στα δημοτικά σχολεία θα διοργανωθούν γιορτε. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;
Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
…συνέχεια »

Σουλτς: Το Ποτάμι είναι η κυβέρνηση του αύριο

«Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψής του στην Αθήνα.
…συνέχεια »

Συνελήφθη Βούλγαρος διακινητής

Ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις αλλοδαπούς, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθη, σήμερα (29-01-2015) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
…συνέχεια »

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.

Ειδικότερα, με απόφαση της Ο.Ε. δημοπρατούνται τα έργα:
…συνέχεια »

«Φλέβα χρυσού» για την Ήπειρο, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

«Φλέβα χρυσού» μπορεί να αποδειχτεί για την Ήπειρο ο εναλλακτικός τουρισμός. Τη διαπίστωση αυτή είχαν τη δυνατότητα να κάνουν για μια ακόμη φορά, όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή ειδική συνάντηση εργασίας που έγινε σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων και η οποία είχε γενικό θέμα: «Τουριστικός Προορισμός Ήπειρος».
Η συνάντηση έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμων, φορέων τουρισμού και της Ελληνογερμανικής συνέλευσης. Γερμανοί εμπειρογνώμονες μετέφεραν τεχνογνωσία για την ανάπτυξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα πλεονεκτήματα της Ηπειρωτικής φύσης.
…συνέχεια »

Αργύρης Μπακιρτζής: Ηπειρώτικα μοιρολόγια, Λιστ και Ραχμάνινοφ

Ο τραγουδοποιός συμμετέχει σε ένα μουσικό πρόγραμμα με στόχο να αιφνιδιάσει το ακροατήριο με τραγούδια – φαινομενικά – ετερόκλητα. Μια καλή αφορμή για να αφηγηθεί τις δικές του, συχνά απρόσμενες, επιρροές
Προσπαθούσε να σκοτώσει την ώρα του περιμένοντας μέσα στο αυτοκίνητο τον έφηβο γιο του, ο οποίος τύπωνε μπλουζάκια για μια συναυλία που θα έδινε με το συγκρότημά του. Εβαλε λοιπόν ν' ακούσει ένα CD με παλιά ιταλικά τραγούδια για να προετοιμαστεί, αφού σε λίγες ημέρες θα είχε συναυλία με ανάλογο υλικό (μαζί με τον Κώστα Βόμβολο).
…συνέχεια »

Έκθεση φωτογραφίας του Χρόνη Πέγκα

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», έκθεση φωτογραφίας του Χρόνη Πέγκα με τίτλο Έτσι απλά … η φωτογραφία!!!
Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 -11 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 29 Ιανουάριου 2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Έξι μνημεία στα βουνά της Ηπείρου

Γεφύρια - αριστουργήματα
Οι πετράδες σμίλευαν τεράστιους λίθους και έστηναν αριστουργήματα καταμεσής των ποταμών, σε μέρη δύσβατα στον ορεινό όγκο της Ηπείρου.
…συνέχεια »

Επίσκεψη της πρέσβειρας του Ισραήλ στον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Την πρέσβη του Ισραήλ Irit Ben- Abba, που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ δέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία παρίστατο και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

…συνέχεια »

Μετεκλογική Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης του Γενάρη αποτελεί ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη. Αποτελεί μια ξεκάθαρη, μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης απέναντι στον αυταρχισμό, το φόβο, τη λιτότητα, την καταστροφή. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η τρόικα είναι πια παρελθόν. Η ελπίδα νίκησε. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Θεσπρωτία καλωσορίζει το αύριο.
…συνέχεια »

Η Πολιτική Εικονική Πραγματικότητα

Θα ευχόμασταν καλή επιτυχία στον κ. Τσίπρα, αν πιστεύαμε ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να σωθεί κάποιος που έχει αποφασίσει να πηδήξει από την ταράτσα, διαπραγματευόμενος με τον νόμο της βαρύτητας.
Ενδεχομένως αυτό να γίνεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σ΄ αυτό που ζούμε, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: ο μόνος τρόπος για να ξεπληρώσεις τα 22,5 δισ. που είναι οι υποχρεώσεις της χώρας το 2015 είναι ο δανεισμός από την Ε.Ε. καθώς η πόρτα των αγορών είναι κλειστή.
…συνέχεια »

Η Ιατρική και οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες χέρι χέρι

Ενας νέος επιστημονικός κλάδος εξετάζει πώς η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει με θεραπευτικά αποτελέσματα για την υγεία
Πώς μπορεί η ποίηση να βοηθήσει τους νεαρούς γιατρούς; Τι σχέση έχει το μυθιστόρημα με την πρακτική της Ιατρικής; Πώς η φαρμακολογία μπορεί να συνεισφέρει στις λογοτεχνικές σπουδές και ποια είναι η προσφορά της φιλοσοφίας στις νευροεπιστήμες; Οι σχέσεις μεταξύ Ιατρικής και επιστημών του ανθρώπου δεν είναι πρόσφατες ούτε άγνωστες. Τη σύζευξη σε θεωρητικό επίπεδο κάνει ήδη από την αρχαιότητα ο Ιπποκράτης.
…συνέχεια »

Περισσότεροι από 200 αρχαίοι τάφοι ανακαλύφτηκαν στο Ρωμαϊκό νεκροταφείο Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας!

Ρωμαϊκό νεκροταφείο, που χρονολογείται από τα τέλη του 1ου αι. π.Χ. έως και τις αρχές, σχεδόν, του 3ου αι. μ.Χ., υπάρχει στη Μαζαρακιά Ηγουμενίτσας στη Θεσπρωτία. Σ' αυτό το νεκροταφείο, έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από διακόσιοι αρχαίοι τάφοι, που περιείχαν επιτραπέζια σκεύη, αγγεία πόσεως, λυχνάρια, πολλά εκ των οποίων με ανάγλυφη διακόσμηση, πήλινα και γυάλινα μυροδοχεία, κοσμήματα, αντικείμενα που συνδέονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα, όπως σιδερένιες και χάλκινες γραφίδες, καθώς και χάλκινα νομίσματα.
…συνέχεια »

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο 28/01/2015, ημέρα Τετάρτη στις τοπικές κοινότητες Σκανδάλου, Ξηρολόφου, Σεβαστού, Παγκράτι, Καρβουναρίου, ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Καρυωτίου από τις 09:00 μέχρι 14:00. Στην σχετική ανακοίνωση της η ΔΕΗ αναφέρει:
…συνέχεια »

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηγουμενίτσας

Νέα προγράμματα τοπικής εμβέλειας
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ηγουμενίτσας στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και ξεκινούν νέα προγράμματα ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
…συνέχεια »

Ευχαριστήρια επιστολή του Γιώργου Οικονόμου

Υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία.
Αγαπητές Συμπατριώτισσες και αγαπητοί Συμπατριώτες,
Οι εκλογές τελείωσαν. Στη Θεσπρωτία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε μια σημαντική επιτυχία με μια έδρα στην οποία συνέβαλαν αποφασιστικά τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του, με τη συμμετοχή τους στην προεκλογική καμπάνια.
Ο καθημαγμένος, εξουθενωμένος και ταπεινωμένος λαός μας, από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων τεσσάρων ετών αλλά και από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που είναι αναμεμειγμένα και με ακροδεξιό φανατισμό, περιμένει πολλά από την κυβέρνηση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
…συνέχεια »

Ευχαριστήριο μήνυμα του Βασίλη Γιόγιακα

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Θεσπρωτούς συμπολίτες κατοίκους της Θεσπρωτίας, αλλά και τους θεσπρωτούς ετεροδημότες κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και με ανέδειξαν με τη ψήφο τους βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η εκλογή αυτή αποτελεί για εμένα ηθική καθώς και πολιτική δέσμευση απέναντι στο θεσπρωτικό λαό ότι θα καταβάλω τα μέγιστα για την ευημερία του καθώς και την επίλυση των προβλημάτων του.
…συνέχεια »

Δήλωση του βουλευτή Μάριου Κάτση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τον τόπο. Ο λαός μας έδωσε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών της λιτότητας που μας έφεραν ως εδώ . Ένα μήνυμα ξεκάθαρο που πρέπει όλοι μας να το σεβαστούμε. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και η κοινωνία ζητάει άμεσα ανακούφιση. Στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που ξεκινάει από αύριο, τους θέλουμε όλους παρόντες, ανεξάρτητα από το αν μας στήριξαν ή όχι. Είμαστε εκπρόσωποι ολόκληρου του Θεσπρωτικού λαού και θα τιμήσουμε την εντολή του χωρίς ρεβανσισμό και αποκλεισμούς.
…συνέχεια »

Η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ευχαριστεί

Εκ μέρους της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο Νομό διατηρώντας γαλάζιο τον εκλογικό χάρτη των αποτελεσμάτων για τη Θεσπρωτία.
…συνέχεια »

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Ευχαριστώ από βάθος καρδιάς, για την άψογη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.
Τους υπαλλήλους της Π.Ε Θεσπρωτίας και των Δήμων για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές για την αμεσότητα έκδοσης των αποτελεσμάτων.
Τα ΜΜΕ για την αμεσότατη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και της ημέρας των εκλογών.
…συνέχεια »

Διαβούλευση από την Περιφέρεια για το Σχέδιο Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των ευπαθών ομάδων

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από την Περιφέρεια Ηπείρου το Σχέδιο Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ευπαθών Ομάδων, στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Το Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη, την Καταπολέμηση της Φτώχειας και Κάθε Μορφής Διακρίσεων, στοχεύει στη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την αντιμετώπιση της φτώχειας.
…συνέχεια »

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας αφού πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους ορκίστηκε Πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο
…συνέχεια »

Δήλωση Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου για τις εθνικές εκλογές

«Στους δύο νεοεκλεγέντες βουλευτές του νόμου μας, εύχομαι υγεία, δύναμη και δημιουργική διεκδικητική διάθεση με στόχο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων αλλά και την ώθηση της αναπτυξιακής πορείας του νομού μας. Ως Δήμος Ηγουμενίτσας, θα σταθούμε δίπλα τους και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια και όλους του υπαλλήλους, για την άριστη διοργάνωση των εκλογών.»


…συνέχεια »

O «Alexis κέρδισε μία ευκαιρία»: Νέα εποχή, με ερωτηματικά, βλέπουν τα ξένα ΜΜΕ

Το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τη Δευτέρα, με τις ευρωπαϊκές εφημερίδες να μιλούν για ιστορική νίκη και τις απαρχές μίας νέας πολιτικής εποχής στην Αθήνα. Παντού προτάσσεται όμως το ρίσκο και η πρόκληση που περιμένει την ελληνική κυβέρνηση: Οι περισσότερες αναλύσεις βλέπουν πως θα χρειαστεί συμβιβασμός στις επερχόμενες διαβουλεύσεις που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
…συνέχεια »

Θεσπρωτία: Νέα πρόσωπα στο πολιτικό προσκήνιο

Μάριος Κάτσης -Βασίλης Γιόγιακας- Αναλυτικά οι σταυροί
Νέο πρόσωπο από κάθε άποψη είναι και ο Μάριος Κάτσης, ένας πολιτικός της νεότερης γενιάς που με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος αριστερός βουλευτής του νομού, φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο μια άλλη πολιτική αντίληψη, μέσα από έναν νέο σε δυναμική και εξέλιξη πολιτικό φορέα. Αξιοσημείωτο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ο κοινός αγώνας χωρίς προσωπικές εκστρατείες και στρατηγικές όπως κινήθηκε προεκλογικά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
…συνέχεια »

Νομός Θεσπρωτίας-ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε τελικά πρώτο κόμμα στο Νομό Θεσπρωτίας με ποσοστό 37,61% έναντι 35,90% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
…συνέχεια »

LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών στη Θεσπρωτία

Δείτε ζωντανά, τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στον νομό Θεσπρωτίας, όπως αυτά προκύπτουν από το υπουργείο εσωτερικών, ΕΔΩ
…συνέχεια »

Κ. Παπούλιας: Το μήνυμα από το Νησάκι των Ιωαννίνων

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Νησάκι των Ιωαννίνων ψήφισε ο Κάρολος Παπούλιας, για τελευταία φορά με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η νέα Βουλή που θα προκύψει από την κάλπη θα εκλέξει τον διάδοχό του.
Εμφανώς συγκινημένος ο Πρόεδρος κατά την έξοδό του από το νηπιαγωγείο της δημοτικής κοινότητας, στο οποίο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε:
…συνέχεια »

Χωρίς σημαντικά προβλήματα η εκλογική διαδικασία στην Ήπειρο

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και χωρίς προβλήματα στην Ήπειρο. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους , όχι όμως και οι εφορευτικές επιτροπές, αφού σε ορισμένα τμήματα δεν προσήλθε κανένα από τα μελη της εφορευτικής!.
Στο Νομό Θεσπρωτίας, θα λειτουργήσουν 155 εκλογικά τμήματα και 1 ετεροδημοτών, ενώ περίπου 2000 Θεσπρωτοί θα ψηφίσουν στα 6 τμήματα ετεροδημοτών των Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
…συνέχεια »

Στο επίκεντρο οι ελληνικές εκλογές: 876 δημοσιογράφοι από 45 χώρες στο Ζάππειο

Δημοσιογράφοι από 45 χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα για να καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές, από το γραφείο Τύπου που άνοιξε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 9:00, έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, καθώς και των ανταποκριτών ξένων Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
…συνέχεια »

Ομιλία Αντώνη Μπέζα στην Ηγουμενίτσα

«Όλοι οι συμπολίτες μας, όπου και αν ανήκουν, ότι και αν ψήφισαν στο παρελθόν, πρέπει να σκεφθούν, ότι η δική τους ψήφος είναι η κρίσιμη ψήφος που θα καθορίσει, ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, και επομένως να καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας για πάντα» τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στην Ηγουμενίτσα, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας κλείνοντας την επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στη Θεσπρωτία.
…συνέχεια »

Έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την εκδήλωση στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την εκδήλωση στο ΠΑΝΘΕΟΝ
Μπροστά σε πολύ κόσμο που μετέφερε από όλη την ΠΕ Θεσπρωτίας το μήνυμα της νίκης, έκλεισε την προεκλογική του καμπάνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του έγινε στο «Πάνθεον», στην Ηγουμενίτσα με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Φιλίνη.
Η ομιλήτρια έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική συγκυρία και τόνισε την σημασία που έχει η ψήφος μας την Κυριακή. Ψηφίζουμε για την ελπίδα και την αξιοπρέπειά μας.
…συνέχεια »

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

 Όλα τα ονόματα
Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινής" που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, αναφέρεται στα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργεία στην κυβέρνιση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των όποιων και τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Γιώργο οικονόμου.
…συνέχεια »

Εκδηλώσεις Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων την Τρίτη 27 Ιανουαρίου.
Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα για τις εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ.
…συνέχεια »

Διαγωνισμός ποίησης από την Εταιρία Λογοτεχνών

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου προκηρύσσει Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα ελεύθερο και τους ακολούθους όρους:
…συνέχεια »

Θρήνος στη δημοσιογραφική οικογένεια: «Έφυγε» η Θεσπρωτή δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Βαρύ πένθος σκιάζει σήμερα τον δημοσιογραφικό κόσμο μετά την είδηση πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών η Κατερίνα Γκίκα, κοινοβουλευτική συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού STAR και σχολιογράφος της εφημερίδας Espresso.
Η Κατερίνα έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο εδώ και χρόνια χωρίς να λήψει στιγμή από το ρεπορτάζ. Μαχήτρια, δραστήρια, οξυδερκής αρθρογραφούσε και κάλυπτε αδιάλειπτα το ρεπορτάζ.
…συνέχεια »

Σύλληψη οφθαλμίατρου για δωροληψία

Χειρουργός - οφθαλμίατρος σε νοσοκομείο της Ηπείρου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με την δικογραφία απαίτησε και έλαβε «φακελάκι» 200 ευρώ, για την πραγματοποίηση οφθαλμολογικής χειρουργικής επέμβασης σε 84χρονο.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την
28 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική εκδήλωση στους Φιλιάτες

Το πρωί της Πέμπτης μέλη, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό κέντρο των Φιλιατών που λειτουργεί στην πάνω πλατεία. Κατόπιν σε πολιτική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κάτσης Μάριος, Οικονόμου Γιώργος, Παπαρούνας Παύλος, Τσακίρη Αστυρόπη, αφού παρουσιάστηκαν στο κοινό του Δήμου Φιλιατών από τον συντονιστή της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
…συνέχεια »

Ομιλία Αντώνη Μπέζα στους Φιλιάτες

«Αυτές οι εκλογές, είναι εκλογές ανάμεσα σε δύο κόσμους, τελείως διαφορετικούς» τόνισε στη σημερινή του ομιλία στους Φιλιάτες, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας και τόνισε: «ότι τώρα, είναι η ώρα των ξεκάθαρων επιλογών. Η ώρα της μεγάλης απόφασης για το μέλλον της πατρίδας».
Ο κ. Μπέζας, αναφερόμενος στους κινδύνους της επόμενης ημέρας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το εκλογικό προβάδισμα, επεσήμανε:
…συνέχεια »

Νέα παρέμβαση Περιφερειάρχη στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εξισωτικές αποζημιώσεις

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατατεθούν χρήματα για τμήμα της εξισωτικής αποζημίωσης στους λογαριασμούς 22.000 κτηνοτρόφων, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν μετά από ένα δεκαήμερο.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος προέβη σήμερα σε νέα παρέμβαση για την εκκρεμότητα αυτή.
…συνέχεια »

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αρετή Ντρίτσου στο Γενικό Νοσοκομείο- Κ.Υ. Φιλιατών

Στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η παράδοση στο ΓΝ Φιλιατών συγχρόνου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού . Συγκεκριμένα :
…συνέχεια »

Ερείπια παμπάλαιου ναού, δίπλα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα...

Η βασιλική (στο ρυθμό) εκκλησία, δίπλα στον ποταμό Αχέροντα, στη Γλυκή, ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους, πιθανόν στα χρόνια του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Από τις ανασκαφές διαπιστώθηκε ότι κτίσθηκε στη θέση παλαιότερου οικοδομήματος παλαιοχριστιανικού ναού. Δεν ταυτίζεται με το ναό που ίδρυσε ο Αγιος Δονάτος, με χορηγία του Μεγάλου Θεοδοσίου στην αρχαία Εύροια.
…συνέχεια »

Από πού... δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το σύνθημά του «Η ελπίδα έρχεται»

Η ιστορική καμπάνια της δεκαετίας του '80
La alegría ya vien. H ευτυχία έρχεται. Αυτό ήταν το ιστορικό σύνθημα της καμπάνιας που έκαναν στην Χιλή ενάντια στη χούντα του Πινοσέτ, με αφορμή το δημοψήφισμα του 1988. Και όπως παραδέχονται σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνθημα αυτό οδήγησε και στο σημερινό «Η ελπίδα έρχεται».
…συνέχεια »

Δημοψήφισμα και ελληνικό σχέδιο για οριστικό τέλος στη λιτότητα, προτείνει ο Παπανδρέου

Δημοψήφισμα και ελληνικό σχέδιο είναι η λύση για να μπει οριστικό τέλος στη λιτότητα και την ανασφάλεια, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προεκλογική του ομιλία στα Ιωάννινα.
…συνέχεια »