Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν στον Αντώνη Μπέζα η χορωδία της Πανηπειρωτικής

Τα κάλαντα έψαλλαν σήμερα στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνη Μπέζα η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, παρουσία του Προέδρου της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργου Οικονόμου και μελών του ΔΣ.
Ο Υφυπουργός τους ευχαρίστησε που για μια ακόμη χρονιά τον επισκέφθηκαν με την ευκαιρία της εορτής της Πρωτοχρονιάς και ευχήθηκε «το καράβι της πατρίδας μας μετά τις εκλογές να οδηγηθεί και πάλι με ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα στο λιμάνι της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας».
…συνέχεια »

Μπορούμε και μόνοι μας

Στις εκλογές που έγιναν πριν δυόμιση χρόνια, το διακύβευμα ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια. Μοιάζει να είναι πάλι το ίδιο, τουλάχιστον επιφανειακά.
Οι ίδιες φοβίες, η ίδια άρνηση της πραγματικότητας, τα ίδια συντεχνιακά συμφέροντα, απειλούν με την καταστροφή της χώρας σαν ναρκομανείς για μια ακόμα τζούρα του παρασιτισμού που τους εξέθρεψε εις βάρος της κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια.
Η αλήθεια παραμένει ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης αδιαπραγμάτευτα, για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Από την αρχή της ύπαρξής του 193 χρόνια πριν, το νέο ελληνικό κράτος ήταν το χαϊδεμένο παιδί των ευρωπαίων.
…συνέχεια »

Light Festival στα Ιωάννινα [εικόνες]

Προβολές σε τυφλές όψεις, δυναμικά φώτα ντύνουν μνημεία
Το 1ο Light Festival στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια είναι γεγονός! Το Luminous Ioannina Light Festival, που άρχισε χθες 29 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, δημιούργησε μια γιορτή γεμάτη φως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
…συνέχεια »

Στην Αποκεντρωμένη γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη

Το γλυπτό (ανάγλυφη πλακέτα από τερακότα) που φιλοτέχνησε ο ίδιος για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και συμβολίζει την ένωση των δύο περιφερειών παρέδωσε στη Γενική Γραμματέα Βίκυ Ευταξά ο γλύπτης, ομότιμος καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών και δημιουργός του μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Θεόδωρος Παπαγιάννης.
…συνέχεια »

ΣΥΡΙΖΑ: 14 ''μνηστήρες'' για την έδρα της Θεσπρωτίας

Σε 14 ανέρχονται οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις που έγιναν σε άτυπη συνέλευση διαβούλευσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία. Οι 14 ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:
…συνέχεια »

Και δεύτερος Έλληνας μεταξύ των νεκρών του Norman Atlantic

Ενας ακόμη Έλληνας συγκαταλέγεται στους δέκα νεκρούς του μοιραίου Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι νεκροί Έλληνες είναι τρεις, ωστόσο η Ελλάδα επιβεβαιώνει τους δύο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου θύματος, λόγω του αλαλούμ με τις λίστες επιβαινόντων και διασωθέντων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
…συνέχεια »

Οι τελευταίες επιθυμίες του Ντίκενς, του Τσόρτσιλ, του Κέινς και του Τιούρινγκ

Η βρετανική κυβέρνηση ανέβασε στο διαδίκτυο 41 εκατ. διαθήκες από το 1858
Η βρετανική κυβέρνηση ανέβασε το Σάββατο στο Διαδίκτυο τα αρχεία διαθηκών της Αγγλίας και της Ουαλίας, τα οποία φθάνουν μέχρι το 1858 και περιέχουν 41 εκατ. διαθήκες, ανάμεσά τους εκείνες του Τσαρλς Ντίκενς(φωτο), του Ουίνστον Τσόρτσιλ, του Τζον Κέινς και του Αλαν Τιούρινγκ.
«Είναι μια εκπληκτική πηγή όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάιλες Βάρα.
…συνέχεια »

Υπό έλεγχο η φωτιά - 170 οι διασωθέντες

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σύμφωνα με το Rai News, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρεικά δύσκολη γιατί το πλοίο έχει πάρει κλίση.
…συνέχεια »

Ευχές Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις εορτές των Χριστουγέννων

Τα κάλαντα έψαλλαν σήμερα σε Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους και υπαλλήλους της Περιφέρειας η μπάντα της 8ης Μεραρχίας και το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, που παρουσίασε και δημοτικούς χορούς.
…συνέχεια »

Με λίγα λόγια είπε πολλά…

Δεν είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να μιλούν με θετικό τρόπο για όσους βρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Την διαφορά όμως έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευρισκόμενος στους Φιλιάτες, έπλεξε το εγκώμιο του Υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα.
Ο κ. Πατούλης είχε συνεργαστεί μαζί του όντας ο ίδιος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ο Αντώνης Μπέζας Υφυπουργός Υγείας.
…συνέχεια »

Περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας

Με την δύναμη των εθελοντών μας κατορθώσαμε και φέτος να προσφέρουμε στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και στην εξομάλυνση των δύσκολων στιγμών των συνανθρώπων μας. Με την στήριξη της ανθρώπινης κοινωνίας της Θεσπρωτίας, των μαθητών και των δασκάλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας καθώς και την μεγάλη βοήθεια του Συλλόγου Αποφοίτων Μητροπολιτικού Οικοτροφείου Παραμυθιάς, κατορθώσαμε να μοιράσουμε τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της Θεσπρωτίας. Με πολύ χαρά οι Εθελόντριες επισκέφτηκαν τα ιδρύματα του Νομού Θεσπρωτίας και η παρουσία τους έδωσε κουράγιο στους ανθρώπους.
…συνέχεια »

Μπαίνει σε εφαρμογή ο Κτηνίατρος Εκτροφής

Σε εφαρμογή τίθεται ο καινοτόμος θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την υποστήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας, καθώς δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο.
Πρόκειται για θεσμό που θα βοηθήσει την αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα του κλάδου της κτηνοτροφίας, καθώς η επιστημονική γνώση και συμβουλή θα είναι διαθέσιμη με θεσμοθετημένο τρόπο σε όλους τους κτηνοτρόφους και ειδικά στις οργανώσεις τους.
…συνέχεια »

Πρόταση Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλισης σε ΟΑΕΕ και σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων

Πρόταση για τη επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν σε ασφαλιστικά ζητήματα, όσοι διαμένουν και δραστηριοποιούνται σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, πρόκειται να καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, όπως αποφάσισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου.
…συνέχεια »

Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλου για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Η γέννηση του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη και ας φέρει ειρήνη αλλά και σταθερότητα ώστε να μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Για το νέο έτος που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες, εύχομαι ολόψυχα να φέρει σε όλους μας υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.
…συνέχεια »

Πίνακας θεμάτων – αποφάσεων 13ης /19-12-2014 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την 19η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο), συζήτησε τα θέματα, που έλαβαν αριθμό απόφασης από 59 έως και 66 έτους 2014:
…συνέχεια »

Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης: Στην Ελλάδα επικρατεί πνευματική γεροντοκρατία

«Η ανάληψη της ατομικής ευθύνης είναι η σημαντικότερη πολιτική πράξη. Δεν μπορεί να υπάρξει και να αναπτυχθεί με άλλο τρόπο μια κοινωνία. Πρέπει ως πολίτες να είμαστε υπερήφανοι και υπόλογοι για τις πράξεις μας. Αλλιώς η κοινωνία θα βυθιστεί στο τέλμα», λέει ο Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης. Οι συμμαθητές του στο περιοδικό της αποφοίτησης από το λύκειο τον ζωγράφισαν κάτω από μια στοίβα βιβλίων, να λέει στον βιβλιοθηκονόμο που έφερνε καινούργια βιβλία μέσα σε ένα καρότσι: «Και έλα πίσω σε 30 λεπτά να πάρεις αυτά εδώ και να μου φέρεις τα υπόλοιπα». Εξι χρόνια μετά, αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με το... αστρονομικό 9,4!
…συνέχεια »

Σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών [βίντεο ]

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Φιλιατών, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σπύρου Δερδεμέζη.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
…συνέχεια »

Ισοβίτης για ανθρωποκτονία συνελήφθη στην Κακαβιά

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνελήφθη ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε συνολικά σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών μηνών και 23 ημερών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, πράξεις που τέλεσε στην Αθήνα την 17-05-2002 σε βάρος ομοεθνή του.
…συνέχεια »

Εγκαινιάστηκε σήμερα το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο-παντοπωλείο Φιλιατών [βίντεο]

Παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Αντώνη Μπέζα, του Προέδρου ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε σήμερα το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και κοινωνικό παντοπωλείο Φιλιατών στους χώρους του παλιού δημαρχείου Φιλιατών.
…συνέχεια »

Συνάντηση Βίκυς Ευταξά με Πρόξενους της Αλβανίας

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο και τον Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννενα Γιάννη Γιάννη και Σοφοκλή Βασίλη είχε χθες το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως, συζητηθήκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών των δύο πλευρών για την ανάπτυξη επενδύσεων καθώς και τη συμμετοχή σε διευρωπαϊκά προγράμματα που συμβάλουν στην ενίσχυση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


…συνέχεια »

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Τα βραβεία και τους επαίνους της χρονιάς που πέρασε απένειμε η Ακαδημία Αθηνών σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, το απόγευμα της Παρασκευής.
Αναλυτικά η λίστα βραβείων και επαίνων για το 2014:
…συνέχεια »

Σπύρος Μουσελίμης: Ένας αυτοδίδακτος αρχαιολόγος και λαογράφος που ανέδειξε όλο τον πλούτο της ιστορίας της Θεσπρωτίας!

Ο αείμνηστος δάσκαλος Σπύρος Μουσελίμης, από το Πόποβο Παραμυθιάς, ανέδειξε με αξεπέραστο τρόπο, αρχαιολογικά και λαογραφικά, όλο τον πλούτο της ιστορίας της Θεσπρωτίας.
Την περπάτησε σπιθαμή προς σπιθαμή και τα βιβλία του, όπου κατέγραψε τις διαπιστώσεις του και τα οποία αποτελούν καθρέφτη του πολύτιμου και ολοκληρωμένου έργου του, είναι βοηθήματα σύγχρονων επιστημόνων στις έρευνές τους.
…συνέχεια »

Εγκαίνια Κοινωνικού Φαρμακείου- Κοινωνικού Παντοπωλείου στους Φιλιάτες

Ο Δήμος Φιλιατών, σας καλεί στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου-Κοινωνικού Παντοπωλείου, που θα γίνουν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, στις αίθουσες του παλαιού Δημαρχείου Φιλιατών.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης.
…συνέχεια »

Αντώνης Μπέζας: «Επίδομα μητρότητας και στις ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ»

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών καθορίζονται το ύψος, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), σε εφαρμογή του ν.4097/2012.
Το ύψος του θα ανέρχεται σε 150 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, θα καταβάλλεται εφάπαξ και θα χορηγείται για τοκετούς που θα λαμβάνουν χώρα από 1.1.2015.
…συνέχεια »

Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε." (συντονιστής φορέας), την ΕΤΑΝΑΜ A.E., το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΕΘΕΑ, την ΕΨΕΠ, την ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και συνεργαζόμενους φορείς τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, κατέθεσαν στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πρόταση για την λειτουργία περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Ένας 40χρονος αλλοδαπός διακινητής και επτά (07) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος αλλοδαπός οδηγός του μετέφερε κρυμμένους στο χώρο πάνω από την καμπίνα του τράκτορα, επτά (07) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
…συνέχεια »

Συνταξιούχοι σχεδόν οι μισοί Ηπειρώτες!

16.427 οι συνταξιούχοι στη Θεσπρωτία
Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Ηπείρου είναι συνταξιούχοι! Αυτό αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, μέσα από τα στοιχεία του προγράμματος «Ήλιος», του Υπουργείου Εργασίας, που καταγράφει τη συνταξιοδοτική δαπάνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον τρέχοντα μήνα, οι συντάξεις που έρχονται στην Ήπειρο είναι συνολικά 151.832 και η συνολική δαπάνη στα 72.655.791,05 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός πληθυσμός της Ηπείρου, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 336.856!
…συνέχεια »

Βίκυ Ευταξά: «Πρωταρχικός στόχος η ορθή και βιώσιμη διαχείριση του υδάτινου πλούτου»

«Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η βελτίωση, παρακολούθηση και διασφάλιση της ορθής και βιώσιμης διαχείρισης του υδάτινου πλούτου», με τα παραπάνω λόγια η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά παρουσίασε τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση υδάτων Ηπείρου σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο διευρωπαϊκών-συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
…συνέχεια »

Τοποθέτηση Δώρη Δήμα για τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας του Προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2015.
• Δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του Δήμου κατά εντολή και υπό την εποπτεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Άρα υπάρχει εμπειρία που οδηγεί αυτός ο δρόμος. Αποτυπώνεται με σαφήνεια στα νούμερα της εισήγησης.
…συνέχεια »

Εγκύκλιος απαγορεύει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για αρχαιολογικά ευρήματα

Μόνο με άδεια της διεύθυνσης - Έλεγχος στο τι λένε οι αρχαιολόγοι
Εγκύκλιο η οποία απαγορεύει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σε σχέση με αρχαιολογικά ευρήματα, έργα και δράσεις των υπηρεσιών που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς απέστειλε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Ελένη Κόρκα σε 11 υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
…συνέχεια »

Σεισμική δόνηση 3,8 R

Το επίκεντρο 14 χλμ. Βόρεια της Ηγουμενίτσας
Σεισμική δόνηση 3,8 R σημειώθηκε στις 9:28 το πρωί με επίκεντρο 14 χλμ. Βόρεια της Ηγουμενίτσας και 9 χλμ Ανατολικά της Κονίσπολης. Σύμφωνα με το emsc-csem, tο εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάτε στα 2 χλμ και έγινε έντονα αισθητός στην ελληνοαλβανική μεθόριο .
…συνέχεια »

Τιμητική διάκριση στον π. Ηλία Μάκο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Α΄ Έπαινος στον πανελλήνιο και παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό του 2014 για το διήγημα "Το... τέλος του γίνεται η αρχή του"
Τον Α΄ Έπαινο, για το διήγημά του "Το... τέλος του γίνεται η αρχή του", απέσπασε ο π. Ηλίας Μάκος στον πανελλήνιο και παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό του 2014 της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην γενικό γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και το μέλος της Ένωσης τ. σχ. σύμβουλο και συγγραφέα κ. Χρήστο Γκόντζο. Το διήγημα αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία, μέσα από την συμπεριφορές και καταστάσεις και αποτυπώνονται εσωτερικές ανησυχίες

…συνέχεια »

«Φούσκα», η ρύθμιση των 100 δόσεων

Καυχιέται η συγκυβέρνηση ότι έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της κι έδωσε λύση στο τεράστιο πρόβλημα των δυσβάστακτων χρεών.
Είναι όμως έτσι;
Καταρχάς, τι είδους χρέη είναι αυτά; Προέρχονται από άδικη υπερφορολόγηση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, από φορολόγηση ακίνητης περιουσίας που δεν αποτελεί έσοδο, από χαράτσια και την αύξηση των έμμεσων φόρων, από υψηλές ασφαλιστικές εισφορές – αμετάβλητες από το 2009 – από τόκους και προσαυξήσεις επί των χρεών αυτών. Μάλιστα, όσο περισσότερες δόσεις επιλέγει ο οφειλέτης, τόσο λιγότερο διαγράφονται οι τόκοι, οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Στις 100 δόσεις, η απαλλαγή φτάνει μόλις στο 20%, ενώ για να επιλέξει κάποιος αυτές τις 100 δόσεις, δεν πρέπει να χρωστά πάνω από 15.000€.
…συνέχεια »

Το Ζαγόρι στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO

Το Ζαγόρι θα αποτελέσει την επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ένταξη, για πρώτη φορά, ενός ελληνικού Πολιτιστικού Τοπίου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
…συνέχεια »

Selfie Μπέζα και Άδωνι με τους μαθητές

Στη βουλή βρέθηκαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας την ώρα που διεξάγονταν η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ξενάγησή τους ολοκληρώθηκε την ώρα που οι πολλοί βουλευτές και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν ακόμη στο Περιστύλιο...
Τις ικανότητες του ως ξεναγός δοκίμασε ο Υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε την παρουσία του σχολείου επέλεξε να βρεθεί μαζί με τους μαθητές παρά στις τηλεοπτικές κάμερες.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου


Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Επιστολή του Εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας για παράνομη πινακίδα ΑμεΑ

κ. πρόεδρε, σας ενημερώνουμε ότι, εδώ και πολύ καιρό, έχει τοποθετηθεί πινακίδα δημόσιας στάθμευσης ΑμεΑ, επί της οδού Μπακαγιάννη, άγνωστο σε μας από ποιον, ιδιώτη ή τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Επειδή, ο χώρος στερείται άλλων προϋποθέσεων, καλώς οι οδηγοί δεν την λάμβαναν υπόψη τους και στάθμευαν κανονικά. Εκτός, αυτού, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας να σταθμεύουν αυτοκίνητα ΑμεΑ στο συγκεκριμένο σημείο.
Ξαφνικά, το τελευταίο δίμηνο, η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους, βεβαιώνοντας αναίτιες παραβάσεις, με το δήθεν αιτιολογικό της «στάθμευσης σε χώρο παρκαρίσματος ΑμεΑ», ύψους 80€.
…συνέχεια »

Το παραμυθάκι των μεταρρυθμίσεων

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη από εκείνην της «μεταρρύθμισης» την τελευταία περίοδο στο δημόσιο διάλογο. Από τους κεντρώους θιασώτες των μεταρρυθμίσεων, εκείνους που ζητούν «μεταρρυθμιστικό» μέτωπο, τους «Μεταρρυθμιστές» της Αριστεράς, την κυβέρνηση που καυχάται ότι έχει πραγματοποιήσει καταιγισμό μεταρρυθμίσεων, το Σύριζα που επελαύνει προτείνοντας τις δικές του «μεταρρυθμίσεις», η λέξη «μεταρρύθμιση» είναι στο στόμα σχεδόν όλων.
…συνέχεια »

Την Κυριακή το 2ο Photo Sunday στα Γιάννενα

H Φωτογραφική ομάδα "Φωτογραφιστές",η Φωτογραφική Ομάδα f+, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, η Φωτογραφική Ομάδα ΤΕΙ Λάρισας, η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion, η Φωτογραφική Ομάδα f9, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, και η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας “Ηδύφως”, συνδιοργανώνουν το 11ο Photo Sunday για το 2014 (Διοργάνωση με διαγωνιστικό χαρακτήρα και με ελεύθερη πρόσκληση προς στο κοινό) που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε 8 πόλεις της Χώρας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.
…συνέχεια »

Δωροεπιταγές στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς από το Κληροδότημα Ρίγγα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Κληροδότημα Θεμιστοκλή Ρίγγα, συνεχίζοντας το έργο του, εκτός των άλλων χρηματοδοτήσεων προς τους μαθητές και το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς (θέρμανση, διδακτικές επισκέψεις, θέατρο, εκδηλώσεις, αγορά εξοπλισμού κ.ά.), προσφέρει για τα Χριστούγεννα σε όλους τους μαθητές του σχολείου, από μία δωροεπιταγή των τριάντα (30) Ευρώ, για την αγορά απαραίτητων ειδών για το μαθητή.
…συνέχεια »

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής όπλων στο κόσμο

Η πωλήσεις όπλων είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ειδικά για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με σουηδικό Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).
Η βάση δεδομένων του SIPRI δημιουργήθηκε το 1989 και περιέχει οικονομικά και εργασιακά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που παράγουν όπλα σε όλο τον κόσμο.
…συνέχεια »

Προϋπολογισμός Δήμου Ηγουμενίτσας

Την 15/12/2014 πρόκειται να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας ο προϋπολογισμός του 2015.
Βλέποντας τα μεγέθη που περιλαμβάνει (26.000.000 ευρώ έσοδα και αντίστοιχα έξοδα) θα πει κανείς ότι με ένα τέτοιο μεγάλο ποσό προς διαχείριση σίγουρα η δημοτική αρχή, αν προβεί σε σωστή αξιοποίηση, θα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κυρίως όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.
Κι όμως!!
Από τα προβλεπόμενα έσοδα τα 6.000.000 ευρώ αφορούν τακτική επιχορήγηση από το κράτος (ΚΑΠ), τα οποία κατευθύνονται στις σχολικές επιτροπές, σε κάποια λειτουργικά έξοδα και κυρίως στην μισθοδοσία υπαλλήλων χωρίς (σύμφωνα με δηλώσεις της προηγούμενης αρχής ) να επαρκούν κιόλας!!
…συνέχεια »

Η Ήπειρος τιμώμενος προορισμός στην Κύπρο

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η προωθητική ενέργεια που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κύπρου και την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο για την τουριστική προβολή της Ηπείρου, την προηγούμενη εβδομάδα στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στην Λευκωσία. Απόρροια αυτής ήταν η επιβεβαίωση της αύξησης των αεροπορικών πτήσεων κατά τους θερινούς μήνες από την Κύπρο προς την Ήπειρο.
…συνέχεια »

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τις γιορτές και το νέο χρόνο

Τις θερμότερες ευχές μου για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο χρόνο, με κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, υγεία, αγάπη και προκοπή.
Τη νέα χρονιά ας συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας όλοι προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που εδώ και 5 χρόνια αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλοι εμείς.
Με συνεργασία και συνεννόηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να βάλουμε τις βάσεις για μια σταθερά ανοδική πορεία διδασκόμενοι από λανθασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος.
…συνέχεια »

Συγκινητικές οι εκδηλώσεις για το Σεβαστιανό στην Κόνιτσα

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και πολλών ενθυμήσεων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων απ' ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε στην Κόνιτσα πνευματικό μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από το θάνατο του αλησμόνητου Σεβαστιανού.
Η ηρωική μορφή του Ιεράρχη, που πρωτοστάτησε στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, δίνοντας τρεις κατευθύνσεις στη δράση του: εκκλησιαστική, εθνική και κοινωνική, ξαναζωντάνεψε, όχι μόνο μέσα από τις ομιλίες, αλλά και από τα βίντεο και τα ηχογραφημένα αποσπάσματα από εκδηλώσεις κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90, αλλά και από τραγούδια, που μελοποιήθηκαν προς τιμή του.
…συνέχεια »

Καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή στα Επιμελητήρια

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Κάθε μέλος μπορεί να καταβάλει ετήσια συνδρομή στο οικείο επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται, πέραν αυτών που παρέχονται από τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ.
…συνέχεια »

Προς το παγόβουνο

Περνάμε δύσκολες μέρες. Η κοινωνία είναι «στα κάγκελα» και έχει κάθε δίκιο να αντιδρά με θυμό, ίσως και παραλογισμό, στα όσα συμβαίνουν. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας τα έχει κάνει κυριολεκτικά «θάλασσα». Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κανέναν θεσμό, κανένα πρόσωπο, καμία πηγή ενημέρωσης. Καλούμεθα να επιλέξουμε ανάμεσα στη φαυλότητα των βολεμένων και την ακραία, επικίνδυνη ασχετοσύνη κάποιων άλλων. Τι δίλημμα και αυτό...
…συνέχεια »

Το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση- συνάντηση επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη

Οι βάσεις για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών στην Ήπειρο τέθηκαν κατά την διάρκεια του Workshop τουρισμού, που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου από το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και συντόνισε την αποστολή. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτή συμμετείχαν 28 επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που είχε απευθυνθεί προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.
…συνέχεια »

Το δέντρο των ευχών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας -Στις 22 Δεκεμβρίου 2014


Με μία δράση αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την τρέχουσα χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και περιμένει τους μαθητές των νηπιαγωγείων να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.
Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε στολίδια, θα διαβάσουμε παραμύθια και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 12.00, ύστερα από σχετική συνεννόηση.
O Προϊστάμενος της Εφορείας
…συνέχεια »