Στα άδυτα του καταφυγίου του Ενβέρ Χότζα [εικόνες]

Σούπερ λουξ ανέσεις κάτω από τη γη
Στα άδυτα του αντιπυρηνικού καταφυγίου του κομμουνιστή δικτάτορα Χότζα έχουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν όσοι το επιθυμούν, αφού από το περασμένο Σάββατο οι «πύλες» του καταφυγίου άνοιξαν για το κοινό, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Μάλιστα, ο κ. Ράμα κάλεσε στο άνοιγμα των μυστικών θυρών και ορισμένους από τους πρέσβεις των πλέον σημαντικών δυτικών χωρών. Το καταφύγιο βρίσκεται στο κέντρο των Τιράνων. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '70, όταν η Αλβανία ετοιμαζόταν -κατά τον Χότζα- «να αντιμετωπίσει ολοκληρωτική επίθεση των υπερδυνάμεων».
…συνέχεια »

ΔΕΥΑΗ και Δήμος Φιλιατών

Αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί και να καταλάβει πως λειτουργούν τις δημοτικές υπηρεσίες οι εκλεγμένοι και οι υπάλληλοι – διευθυντές υπηρεσιών γενικότερα, θα πρέπει να διαβάσει τα παρακάτω!!!
Η ΔΕΥΑΗ, εκτός από τις κοινότητες Ραγίου και Κεστρίνης του δήμου Φιλιατών (θα το δούμε σε επόμενο «μάθημα»), υδροδοτεί και τον οικισμό με τα λιγοστά σπίτια στο φράγμα Καλαμά (Τσαγγέικα) και μερικούς παρακείμενους στάβλους.
…συνέχεια »

Ομιλία του Υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα στο «4ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο νέων αγροτών» του ΟΓΑ στην Ηγουμενίτσα

Κυρίες και Κύριοι,
Είναι ιδιαίτερη χαρά να παρευρίσκομαι σήμερα στο συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο. Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητή του ΟΓΑ, τον κ. Βεργίνη, για τη διοργάνωσή του εδώ στην Ηγουμενίτσα αλλά και γενικά τη Διοίκηση του ΟΓΑ και το προσωπικό του, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν για την οργανωτική αναβάθμιση αυτού του ιστορικού Οργανισμού. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που έχουμε χαράξει στο Υπουργείο Εργασίας, ο ΟΓΑ έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή και δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΟΓΑ που γνωρίζαμε.
Ο νέος ρόλος του ΟΓΑ, προδιαγράφεται ιδιαίτερα ενισχυμένος για δύο λόγους.
…συνέχεια »

Οι αγώνες στίβου του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες στίβου <<4>>που διοργάνωσε ο σύλλογος ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.
Στους αγώνες κατηγορίας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β' και ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚΒ΄ και Ακαδημίας , ηλικίας από 5 έως 15 ετών συμμετείχαν 500 αθλητές συνολικά από 12 σωματεία της ευρύτερης περιοχής και σημειώθηκαν πολύ αξιόλογες επιδόσεις.

…συνέχεια »

Στην παράταξη του Γιάννη Λώλου η 21η έδρα της ΠΕΔ

Τέλος φαίνεται ότι λαμβάνει η περιπέτεια για την ΠΕΔ Ηπείρου, μετά τις τελευταίες εκλογές και την αδυναμία της Εφορευτικής Επιτροπής, να βγάλει οριστικό αποτέλεσμα σχετικά με την κατανομή των εδρών...
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι αυτές που ανέλαβαν και δίνουν την απάντηση για την περίφημη 21η έδρα που δεν είχε κατανεμηθεί.
…συνέχεια »

Βραβεύθηκε Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Σε διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων, έγινε η βράβευση των 48 μαθητών από τα Γυμνάσια όλης της χώρας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό γραπτό διαγωνισμό με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και τρία Ηπειρωτόπουλα, ο Βασίλης Τσεφέλης από το Γυμνάσιο Ελεούσας, ο Αλέξανδρος Δημητρίου από το 5ο Γυμνάσιο Άρτας και η Ιωάννα Αναστασιάδη από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Αλβανίας ο Λοβέρδος

Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων -στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Αλβανία- σε περιοχές όπου κατοικεί συμπαγής ελληνικός μειονοτικός πληθυσμός, δάσκαλοι και μαθητές στο ελληνικό λύκειο (τού αλβανικού δημοσίου) στο Αργυρόκαστρο υποδέχθηκαν τον κ. Λοβέρδο με λουλούδια, παραδοσιακές στολές και εθνικά σύμβολα.
…συνέχεια »

Ιστορική μέρα στις ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε άδεια σε 5.000.000 μη νόμιμους μετανάστες

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του τα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του «κατακερματισμένου», όπως το χαρακτήρισε, συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών και προέτρεψε τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να περάσουν τις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που ζουν στη χώρα.
…συνέχεια »

Στην Παραμυθιά εκπαιδευτικοί από 6 χώρες

Στο πλαίσιο του Erasmus plus
Το Α΄ 12/θ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, μετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ2 Erasmus plus, με θέμα: «XX - XXI century jobs - Bridge the gap», φιλοξενεί εκπαιδευτικούς από Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τουρκία και Ουγγαρία.
Η συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών θα μείνει στην Παραμυθιά για πέντε μέρες. Οι εταίροι ανταλλάσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυσή της, μέσω της διακρατικής συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
…συνέχεια »

Γ. Λώλος: Πολιτικός εμπαιγμός με τα διόδια

Τη συντεταγμένη και καθολική αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, ζητά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος, με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης για τη λειτουργία διοδίων στο Δροσοχώρι.
Ο κ. Λώλος στη δήλωσή του, σημειώνει ότι πρόκειται για πολιτικό εμπαιγμό και για απόφαση με δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την Ήπειρο και την τοπική οικονομία.
Αναλυτικά στη δήλωση σημειώνει:
…συνέχεια »

4ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Νέων Αγροτών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, 24 Νοεμβρίου 2 0 1 4 - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Angelika Pallas Hotel»
Ο Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Δρ. Ξενοφών Βεργίνης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο
« 4ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Νέων Αγροτών» των Νομών Θεσπρωτίας-Πρέβεζας-Κέρκυρας, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Angelika Pallas Hotel»,αίθουσα «Εlinion», στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας.
…συνέχεια »

Αργυροπελεκάνοι και στικταετοί στο Δέλτα του Καλαμά

Το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά κατά την διάρκεια επόπτευσης στο Δέλτα Καλαμά, παρατήρησε πλήθος αργυροπελεκάνων (Pelecanus crispus) και δυο στικταετούς (Aquila clanga).
Αυτό το είδος αετού κατοικεί σε παρθένες περιοχές που κυριαρχούν έλη και δασικές εκτάσεις και τρέφεται με μικρά θηλαστικά και ψοφίμια. Στην παρούσα Ευρωπαϊκή διανομή του σχεδόν περιορίζεται σε περιοχές της Ρωσίας. Διαχειμάζει στα δέλτα ποταμών της Νότιας Ευρώπης.
…συνέχεια »

Νέος κύκλος δράσεων για την τουριστική προβολή της Ηπείρου

Άνοιγμα προς Ιταλία
Με τη συμμετοχή στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης "Philoxenia" ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, για το τρέχον έτος το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες και ανερχόμενες τουριστικές αγορές.
Πέραν αυτών, οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς η Περιφέρεια προγραμμάτισε δύο ακόμη εκδηλώσεις.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν φρούτα προς όλους

Η Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρώην Μαθητική Εστία), υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες Φρούτων (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια), τις οποίες διαθέτει δωρεάν προς όλους.
Ώρες παράδοσης 9:30 π.μ. έως 12:30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665360182


…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 24η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Δευτέρα, και ώρα : 18.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Θεσπρωτίας, υλοποιούν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ παρέχοντας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτική Φροντίδα και βοήθεια σε μαθητές του νομού, Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, που επελέγησαν με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, όπως είχαν τεθεί στην ανακοίνωση.
…συνέχεια »

Υλοποίηση πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής στα παιδιά

Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Έργο «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

…συνέχεια »

Εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών

Εκδήλωση για την ¨Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών¨, έγινε στην αίθουσα τελετών του Δήμου Φιλιατών το Σάββατο 15 Νοέμβρη. με τη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, και της ΚΙΝΗΣΗΣ ¨Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες¨.
…συνέχεια »

Η ΝΕ Θεσπρωτίας για Πολυτεχνείο '73 και ονοματολογία

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες φήμες και υπάρχουν ανάλογα δημοσιεύματα και γκάλοπ στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με ονόματα δήθεν «υποψηφίων» του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται στις τακτικές και τον τρόπο λειτουργίας του με τα συγκυβερνώντα μνημονιακά κόμματα.
Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες καταστατικές διαδικασίες για το θέμα της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά από συλλογική κεντρική πολιτική απόφαση, οπότε και θα ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα η κοινή γνώμη.
…συνέχεια »

Γέφυρες με Ιταλία για τον τουρισμό

Στην περιοχή των Ιωαννίνων 15 Ιταλοί tour operators για να προτείνουν προορισμούς και πέρα από τα παράλια της Ηπείρου
Μία πρώτη ουσιαστική και όχι τυπική προσέγγιση με τουριστικούς πράκτορες από την Ιταλία, επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ΠΕ Ιωαννίνων σε πρώτη φάση.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή των Ιωαννίνων και επισκέπτονται τα τουριστικά αξιοθέατα, 15 tour operators από την γειτονική χώρα, καθώς και δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης και περιοδικών
…συνέχεια »

Επίσκεψη Δημάρχου Αρταίων στον Υφυπουργό Εργασίας Αντ. Μπέζα

Επίσκεψη στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντ. Μπέζα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αρταίων κ. Ηλ. Σερβετά. Στη συνάντηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις για την άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια αυτή.
…συνέχεια »

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης

Λάτρης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας
Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, μετά από δυο χρόνια μάχης με την επάρατο.
Εμεινε όρθιος στο μετερίζι της δημοσιογραφίας μέχρι τέλους, μέσα από το τελευταίο δημιούργημά του, το antinews.gr. Το ίδιο, όπως έκανε για τουλάχιστον 30 χρόνια, μεταξύ άλλων από τις εφημερίδες Ελεύθερο Τύπο, Γνώμη, Απογευματινή, Εθνος, τη διεύθυνση Πολιτικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το περιοδικό ΤΝΤ σαν εκδότης, και στο αγαπημένο του περιοδικό, Αντί, στο οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο του τεύχος δίπλα στον Χρήστο Παπουτσάκη.
…συνέχεια »

Δούλευαν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Πέντε συλλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
Επιχείρηση έγινε αργά το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45, 50, 56 και 57 ετών καθώς και μία 55χρονη ημεδαπή, οι οποίες εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
…συνέχεια »

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Ήπειρο και τη Θεσπρωτία

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσίασε σήμερα το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015». Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους συμπολίτες μας σε 110 ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).
Στην Ήπειρο η κατανομή των θέσεων απασχόλησης ανά Δήμο είναι η ακόλουθη:
…συνέχεια »

Ενημερωτική συνάντηση για τις Γαλάζιες Σημαίες

Σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ένταξη των ακτών της Περιφέρειας Ηπείρου στο Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”. Ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Ηγουμενίτσας δυστυχώς δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
Ομιλητές στη συνάντηση ήταν, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Τριάντης καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Λώλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, κος Σωτήριος Μήτσης.
…συνέχεια »

Επίσκεψη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στον ΦΔ Αχέροντα-Καλαμά

Τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 14/11. Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξωστρεφών δράσεων και επικοινωνίας με τον κόσμο, (που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα) τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με τους εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματα του Φορέα και τις δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
…συνέχεια »

Σημαντικό το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό

Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Το ύψος του ανέρχεται σε 92.591.340,68 ευρώ, εκ των οποίων 50.000.000 ευρώ είναι επιχορηγήσεις για έργα Π.Δ.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) που πληρώνονται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου.
…συνέχεια »

ΔΩΔΩΝΗ και S.I. Foods : Υπογραφή συμφωνίας με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων για την απόκτηση του 23,77% της ΔΩΔΩΝΗ

Στις 12 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και ο πλειοψηφών μέτοχος της, S.I. Foods Ltd, υπέγραψαν συμφωνία με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) για τη μεταβίβαση συνολικά 965.166 μετοχών στην Εταιρεία, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 23,77 %.
Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών θα παραμείνει μέτοχος της Εταιρίας με ποσοστό 1%.
…συνέχεια »

Συνάντηση τοπικών αρχών και κοινωνικών φορέων Π.Ε. Άρτας

Για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης
Θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στην Π.Ε. Άρτας. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότσης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνας, οι Δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Περ. Μίγδος, Νικολάαου Σκουφά κ. Ν. Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Κ. Πατήλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αναστ. Σίμου, Κων. Παπαδημητρίου, Δημ. Βαρέλης, εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, κοινωνικών φορέων, συλλόγων και υπηρεσιακά στελέχη.
…συνέχεια »

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία (Ε.Υ. ΚΕΚΟ) σας προσκαλεί στην ημερίδα ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου, Πλατεία Πύρρου 1, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».
Στην ημερίδα εισηγητής θα είναι ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κος Αντώνης Μπέζας.
…συνέχεια »

Προσλήψεις γυμναστών σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους»
Tην έγκριση της πρόσληψης 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, για την περίοδο 2014-15.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός,
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας

Το 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Αρ. Απόφασης 20/2012, ΑΔΑ: Β44ΥΩΡΙ-ΕΧΒ). Ένας πολύ σημαντικός κανονισμός που όμως δυστυχώς, δεν εφαρμόστηκε. Σήμερα επαναφέρουμε το θέμα και προωθούμε την άμεση εφαρμογή του, ενημερώνοντας όλους όσους διαμένουν, εργάζονται και κινούνται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, τόσο για την ύπαρξή του όσο και για την απόφαση του ελέγχου της τήρησής του.
…συνέχεια »

Αυξάνονται οι πιστώσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών»

17εκ.ευρώ επιπλέον σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία
Με το ποσό των 17 και πλέον εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και όσοι είχαν καταταχθεί στην κατηγορία των «επιλαχόντων».
…συνέχεια »

Απάντηση στη μειοψηφία της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

Από τη παράταξη «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την Ήπειρο»
Δεν μας εκπλήσσει η στάση της παράταξης της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου», καθώς επίσης και το περιεχόμενο, το ύφος αλλά και η φρασεολογία της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, γιατί είναι γνωστή η Γκαιμπελίστικη τακτική που εφαρμόζουν τα στελέχη της.
Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη παραμονή τους στην εξουσία και δυσκολεύονται να αποχωριστούν τις «θεσμικές καρέκλες» που κατείχαν και που τις θεωρούν εξ οφίτσιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.
…συνέχεια »

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Δήμο Φιλιατών

Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Φιλιατών, σύμφωνα με το Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-04-2014) και μετά την πρόσφατη ψήφιση και δημοσίευση του Ν.4304 Αρ.24 (ΦΕΚ 234/23-10-2014)
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:
Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.
…συνέχεια »

Αγώνες στίβου στην Ηγουμενίτσα

Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ ο σύλλογος μας διοργανώνει αγώνες στίβου κατηγορίας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β' και ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚΒ΄ και αγώνες για την Ακαδημία του συλλόγου μας .
Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν και αγώνες για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ του συλλόγου μας.
Αναλυτικά η προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων :
…συνέχεια »

Ο Αντώνης Μπέζας στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου


Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε σήμερα στο 4ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Απασχόληση και Ασφάλιση: Δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας ζητούν λύσεις». Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
…συνέχεια »

Ο Ηπειρώτης βιολιτζής που ξετρέλανε τους New York Times

«Στις 20 Σεπτέμβρη του 1926, ο ελληνικής καταγωγής βιολιτζής Αλέξης Ζούμπας ηχογραφεί ένα από τα πιο υπνωτικά και απόκοσμα μουσικά κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ.», γράφει Αμερικανή δημοσιογράφος σε άρθρο της για την «Νew York Times». Το τραγούδι, «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» είναι ένας πεντατονικός θρήνος (μοιρολόι) το οποίο για χιλιετίες, ακουγόταν στις κηδείες των νεκρών στην Ήπειρο αλλά και ένα ιστορικά αμφιλεγόμενο κομμάτι για τη γη ειδικά για τα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Έχει διάρκεια λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά με instrumental και σε μεγάλο βαθμό αυτοσχέδιο ήχο. Ο Αλέξης ήταν ένας τεχνικά άριστος μουσικός και δεξιοτέχνης αλλά το πραγματικό του δώρο στη μουσική, ήταν τα πραγματικά συναισθήματα της αποσύνθεσης που εκφράζει ο ήχος του.
…συνέχεια »

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο Καρυώτι

Απαγχονισμένος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης σε ελαιώνα στο Καρυώτι Παραμυθιάς, 61χρονος ημεδαπός, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Καρυωτίου.
Το 61χρονο βρήκε κάτοικος της περιοχής λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, η οποία και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς.
…συνέχεια »

Πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της λύσσας

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας που υλοποιεί η Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ιό κατά της λύσσας, σε 24 Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Γιάννενα, η Θεσπρωτία, η Άρτα και η Πρέβεζα.
…συνέχεια »

Θεόδωρος Στάμος: Ο εκρηκτικός ζωγράφος που αγαπούν Τσίπρας και Παπανδρέου

Ο πίνακάς του κυριάρχησε χθες στις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Αυτό το εκφραστικό, σχεδόν ματωμένο κόκκινο, με τις δυνατές πινελιές, την ιδιαίτερη χειρονομιακή γλώσσα που κυριαρχεί στον καμβά του. Ο λόγος για τον πίνακα του σπουδαίου Ελληνοαμερικανού Θεόδωρου Στάμου, του ανθρώπου που υπήρξε φίλος του Μαρκ Ρόθκο και εκ των κορυφαίων εκφραστών του αφηρημένου εξπρεσιονισμού -σίγουρα ο κορυφαίος όσον αφορά τους Ελληνες.
…συνέχεια »

Η Άννα Ασημακοπούλου στη Θεσπρωτία

Για τα 40 χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΝΝΕΔ
Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του πολιτικού μας οργανισμού, σας προσκαλεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ στο ξενοδοχείο ANGELIKA PALLAS στην Ηγουμενίτσα, στην εκδήλωση με θέμα:
«40 χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – 40 χρόνια ΟΝΝΕΔ»
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κα. Άννα Ασημακοπούλου, Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων.


…συνέχεια »

Δωρεάν φρούτα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Καλούνται οι δικαιούχοι τροφίμων της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας να προσέλθουν από τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρώην Μαθητική Εστία), για να παραλάβουν Δωρεάν ποσότητες Φρούτων (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια).
Ώρες παράδοσης 9:30 π.μ. έως 12:30 καθημερινά για πέντε ημέρες.


…συνέχεια »

Προχωρά ο άξονας Τύριας- Σιστρουνίου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον δρόμο Τύριας Σιστρουνίου, ένα οδικό έργο μέσω του οποίου θα αποκτήσει πρόσβαση στην Εγνατία Οδό η περιοχή της Λάκας Σουλίου.
Ήδη τα πρώτα τμήματα ολοκληρώθηκαν κι ασφαλτοστρώνονται.
Το έργο, μήκους 15 περίπου χιλιομέτρων, ξεκίνησε να εκτελείται τον Σεπτέμβριο του 2010 και έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου του 2014. Ωστόσο τα προβλήματα που ανέκυψαν, υποχρέωσαν την Περιφέρεια Ηπείρου να δώσει παράταση μέχρι τον Μάιο του 2016.
…συνέχεια »

Μεγαλόσωμη αρκούδα διέλυσε κυψέλες σε χωριό της Δωδώνης

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση αρκούδας στα χωριά της Δωδώνης, η οποία εκτός του ότι προκαλεί φόβο στους κατοίκους, συχνά ευθύνεται και για μεγάλες καταστροφές. Σε μια προσπάθεια αναζήτησης τροφής, σύμφωνα με το vimanews.gr, το μεγαλόσωμο θηλαστικό προκάλεσε καταστροφές σε κυψέλες με μελίσσια σε δύο ακόμη περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.
…συνέχεια »

Κυκλοφοριακή διευθέτηση στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας

Για την αποκατάσταση ζημιών Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων
Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Αποκατάσταση ζημιών Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας», είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση για το χρονικό διάστημα 11-11-2014 (Τρίτη) μέχρι 16-11-2014 (Κυριακή).
Για τον σκοπό αυτόν θα υπάρχει σχετική σήμανση.
…συνέχεια »

Διπλασιάζονται τα δρομολόγια Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα

Ενισχύει τα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ο Όμιλος Grimaldi με την έναρξη ενός επιπλέον τακτικού δρομολογίου από 6 Ιουλίου του 2015 που θα συνδέει το λιμάνι του Πρίντεζι με την Ηγουμενίτσα και το νησί της Κέρκυρας.
Η νέα αυτή γραμμή θα προσφέρεται συμπληρωματικά στις υπάρχουσες γραμμές του Ομίλου που προσφέρονται σε ετήσια βάση και συνδέουν τα λιμάνια του Μπρίντιζι, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, και εξυπηρετείται από τα δύο σύγχρονα πλοία "Euroferry Olympia" και "Euroferry Brindisi".
…συνέχεια »

Δέος και ομορφιά: Στο Μουσείο Μπενάκη την ώρα που στήνεται η έκθεση για τον Ελ Γκρέκο [εικόνες]

«Zωγραφίζω γιατί τα πνεύματα ψιθυρίζουν μανιασμένα μέσα στο κεφάλι μου», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο περίφημος Ελ Γκρέκο. Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι φωνές, οι δυνάμεις που ωθούσαν το μέγιστο και δαιμονικό ταλέντο του διεθνούς Κρητικού, αλλά και οι φίλοι, μέντορες, διανοούμενοι συλλέκτες που του έδωσαν έδαφος και δύναμη για να μεγαλουργήσει.
Σε αυτούς είναι αφιερωμένη η έκθεση «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο», που θα παρουσιάσει από τις 13 Νοεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη.
…συνέχεια »

Στο Βελιγράδι σήμερα ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μετά από επτά, σχεδόν, δεκαετίες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Eντι Ράμα επισκέπτεται, σήμερα, το Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε για να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε εξαιτίας της εμφάνισης σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» σε ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών για τα προκριματικά του EURO 2016.
…συνέχεια »

Η νέα ΚΑΠ για τους αγρότες

Καινοτόμες ιδέες στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία θα έχουν πλέον… σπόνσορα τη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).
Οι αγρότες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που ανοίγονται με τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (2015-2020) ήδη αναζητούν έξυπνες ιδέες για να πάνε την παραγωγή τους ένα βήμα μπροστά.
…συνέχεια »