Κατάργηση προνομιακών συντάξεων πρώην δημάρχων

Για κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες και για ''ψαλίδι'' στις βουλευτικές συντάξεις, κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη του στον ''Τύπο της Κυριακής''.
'' Θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και προφανέστατα στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας '', λέει ο κ. Βρούτσης.

…συνέχεια »

Οι 36 ύποπτοι και οι ...40 κλέφτες

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει ανάγκη το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αυτό αφορά, δίχως καμία αμφιβολία, την επικράτηση όρων διαφάνειας στη λειτουργία του και στην αποκατάσταση του σοβαρά πληγέντος κύρους του.
Η απαξία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα με το οποίο αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας, μετά από 30 και πλέον χρόνια άκρατης αλλά και άκαρπης σκανδαλολογίας, στον απόηχο της οποίας οι πολιτικές σκοπιμότητες κυριάρχησαν, κυβερνήσεις έπεσαν και ανέβηκαν, αλλά το αίσθημα απονομής δικαιοσύνης παρέμεινε ανικανοποίητο.


Η δημοσιοποίηση, ωστόσο, της λίστας ονομάτων πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται να τελούν υπό διερεύνηση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), δεν βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.


Πρώτον, επειδή είναι μια λίστα η οποία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τρόπο θεσμικό και τεκμηριωμένο, αλλά διέρρευσε, αρχικώς, σε έναν διαδικτυακό τόπο με 36 ονόματα, για να «εμπλουτιστεί» λίγο αργότερα κατά την αναδημοσίευσή της σε άλλο διαδικτυακό τόπο, με ακόμη 4 ονόματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ακριβές της περιεχόμενό και το εύρος της, το οποίο εμφανίζεται να αυξομειώνεται σχεδόν κατά το δοκούν…

Αφορά η υπόθεση αυτή μόνον τους 36 που εμφανίζονται στην αρχική λίστα, τους 40 της δεύτερης ή και περισσότερους, τα ονόματα των οποίων θα «παρελάσουν» από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα της χώρας, κηλιδώνοντας τις υπολήψεις όσων αναγράφονται σε αυτήν, ασχέτως εάν εμπλέκονται ή όχι σε τυχόν αξιόποινες πράξεις;

Δεύτερον, διότι εμφανίζεται ως μια λίστα ονομάτων ατάκτως ειρημένων, τα οποία τελούν γενικώς υπό διερεύνηση εκ μέρους του ΣΔΟΕ, δίχως να δίδονται λεπτομέρειες, είτε για τη βαρύτητα των πράξεων τις οποίες φέρονται ότι έχουν διαπράξει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, είτε εάν οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποτελούν το προϊόν επωνύμων ή ανωνύμων καταγγελιών, ή έχουν άλλη αφετηρία.

Τρίτον, επειδή πρόκειται για μια λίστα ανθρώπων, ανεξαρτήτως ιδιότητας, η οποία, στο βαθμό που αληθεύει η πατρότητά της, αφορά έρευνα και όχι απόδοση κατηγοριών.

Δεν κατηγορούνται, τουλάχιστον όχι ακόμη, αυτοί οι άνθρωποι, αλλά εμφανίζονται να τελούν υπό διερεύνηση και μάλιστα για υποθέσεις, το περιεχόμενο των οποίο παραμένει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, άγνωστο.

Το τεκμήριο της αθωότητάς τους πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων ;

Τέταρτον, διότι η χρονική συγκυρία κατά την οποία δημοσιοποιείται αυτή η λίστα, μόνον ως «ανύποπτη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Την ίδια ημέρα που οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση καταλήγουν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός νέου πακέτου κοινωνικά επώδυνων περικοπών, δημοσιοποιείται μια λίστα η οποία, αν μη τι άλλο, θα τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης…

Η πολιτική σκηνή της χώρας, όπως και ο τόπος ολόκληρος, έχουν ανάγκη από διαφάνεια.

Όμως, η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής, μάλλον θόλωσε παρά ξεδιάλυνε τα νερά και θύμισε... παραμύθια της Χαλιμάς.

Ν.Γ.Δρόσος
http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/728526/Article.aspx
…συνέχεια »

Ακριβότερα από τη Δευτέρα τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Αυξάνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τη Δευτέρα, τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Οι τιμές που θα ισχύσουν θα είναι: Για τα ΙΧ από τα 2 ευρώ στα 2.40 ευρώ, Για τα δίκυκλα από 1,40 σε 1,70,
Για τα φορτηγά 6 ευρώ από 5 και στις νταλίκες στα 8,40 από 7 ευρώ. Η εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνεται στο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων.
…συνέχεια »

Ενδείξεις νερού στο παρελθόν του Άρη εντόπισε το Curiosity

Το όχημα Curiosity της NASA, που βρίσκεται στον Αρη τις τελευταίες επτά εβδομάδες, βρήκε ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει προηγούμενες ανάλογες εκτιμήσεις. Οι φωτογραφίες του Curiosity δείχνουν καθαρά κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο.
Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα των πετρωμάτων , ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό.
Ετσι, πιστεύουν ότι ο ρομποτικός εξερευνητής εντόπισε ένα δίκτυο από αρχαία ρυάκια. Ακόμη, προσθέτουν ότι τα πετρώματα εναποτέθηκαν πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα ρυάκια του νερού μπορεί να έμειναν στην επιφάνεια του Αρη για πολύ χρόνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ερευνητή Μπιλ Ντίτριχ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, το νερό μπορεί να κυλούσε για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.

Ο εντοπισμός των αποξηραμένων πλέον ρυακιών δεν είναι κάτι νέο.

Οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη έχουν εδώ και καιρό τραβήξει φωτογραφίες από κανάλια στην επιφάνεια, που δημιουργήθηκαν από τη ροή κάποιου υγρού, πιθανότατα νερού όμως η ανακάλυψη του Curiosity στον κρατήρα Γκέιλ, όπου προσεδαφίστηκε, ενισχύει αυτή την πεποίθηση.

Οι ερευνητές μελετούν τώρα προσεκτικά τις εικόνες των χαλικιών μέσα στα πετρώματα (μεγέθους έως μια μπάλα του γκολφ) για να βάλουν συμπεράσματα, από τα μεγέθη και τα σχήματά τους, σχετικά με την ταχύτητα του τρεχούμενου νερού και την απόσταση που διάνυε.

Επίσης, προτίθενται να αναλύσουν χημικά αυτά τα πετρώματα για να βρουν ενδείξεις σχετικά με τη φύση του νερού (π.χ. την οξύτητά του), οπότε θα εξάγουν κάποια συμπεράσματα γενικότερα για το πώς ήταν τότε το ευρύτερο περιβάλλον του Άρη.

Το εξάτροχο όχημα κινείται προς το όρος Σαρπ στο κέντρο του κρατήρα, όπου αναμένεται να φθάσει προς το τέλος του 2012.

Καθ’ οδόν θα περάσει από την περιοχή Γκλενέλγκ, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν άλλα πετρώματα μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα ο Αρης είναι μια παγωμένη ξερή έρημος χωρίς καθόλου νερό και με κανένα ίχνος ζωής. Όμως κάποτε φαίνεται πως υπήρξε πιο ζεστός και υγρός, ενώ μερικοί αισιόδοξοι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι ακόμα και τώρα κάποιοι μικροοργανισμοί μπορεί να έχουν επιβιώσει στο υπέδαφός του.
…συνέχεια »

Υποχρεωτική καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Αρχίζει, από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες (ή στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, κατά περίπτωση) για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.
…συνέχεια »

Παράταση έως 31 Μαρτίου για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 70.000 αναξιοπαθούντες της τρίτης ηλικίας, αλλά και ΑμΕΑ.
Παράλληλα, σχεδιάζεται η νέα μορφή του προγράμματος που έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων».

Το πρόγραμμα - διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και Δήμους.
Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του προγράμματος αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης του α' τριμήνου του 2013 με 15 εκατ. ευρώ.
Γνωστοποίησε επίσης ότι καταβλήθηκαν 10 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων.
…συνέχεια »

Συλλήψεις για κλοπή στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δυο Ελληνίδων 32 και 23 ετών αντίστοιχα προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες μετέβησαν σε οικία 82χρονου Έλληνα στην Ηγουμενίτσα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙΑΣ που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν δύο περίπου ώρες αργότερα, να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και να τις συλλάβουν. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Λιμένων είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, παρουσία και του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Κοντόπουλου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τα αλιευτικά καταφύγια των Συβότων και της Πλαταριάς, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας.

Επίσης, τέθηκε το πρόβλημα που προκύπτει με τα κρατητήρια του Κ.Λ Ηγουμενίτσας και τις συνθήκες κράτησης σε αυτά εξαιτίας του περιορισμένου χώρου.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Μουτζούρη για το ενδιαφέρον του για την περιοχή, αφού είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα που την επισκέπτεται, ενώ ζήτησε την παρέμβασή του προς τον Οργανισμό Λιμένος, ώστε να συνδράμει το Κεντρικό Λιμεναρχείο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
…συνέχεια »

Μέτρα για την παράνομη υλοτομία

Τη συνεργασία όλων και την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προστασία των δασών από φαινόμενα λαθροϋλοτομίας ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης από τις δασικές υπηρεσίες και τους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.


Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά την Παρασκευή (28/9/12) παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, Δημάρχων και εκπροσώπων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, των αστυνομικών αρχών, του Σ.Δ.Ο.Ε και υπαλλήλων των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος της παράνομης υλοτομίας και οι τρόποι αντιμετώπισής του.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις τοποθετήσεις τους απέδωσαν την έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και η πλειοψηφία των πολιτών έχει στραφεί στην αγορά ξύλων για καύσιμη ύλη και κατήγγειλαν πως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα και υλοτομούν.
Ο Γενικός Γραμματέας στην τοποθέτησή του ζήτησε τον βέλτιστο συντονισμό και τη στενή συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με την αστυνομία και το Σ.Δ.Ο.Ε προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομες υλοτομίες και διακινήσεις δασικών προϊόντων.
«Οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά δασικών προϊόντων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης και του αναμενόμενου αυξημένου κόστους του πετρελαίου θέρμανσης», παρατήρησε ο κ. Θεοδωρίδης και απευθυνόμενος προς τους Διευθυντές των Δασικών Υπηρεσιών τους ζήτησε:
να εντατικοποιήσουν και να αυξήσουν τις περιπολίες στα δάση αλλά και στους χώρους συγκέντρωσης και εμπορίας καυσόξυλων ώστε να είναι εφικτός ο άμεσος έλεγχος καταγγελιών καθώς και ο εντοπισμός και η δίωξη των παραβατών
•να ζητούν όπου κρίνουν απαραίτητο τη συνδρομή της αστυνομίας για την αποφυγή επικίνδυνων περιστατικών μεταξύ των ίδιων και των παραβατών, άλλα και του Σ.Δ.Ο.Ε για τον εντοπισμό των εμπόρων που πουλούν προϊόντα παράνομης υλοτομίας.
Ο Γενικός Γραμματέας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτών με την οργάνωση όπου είναι εφικτό εθελοντικών ομάδων που θα ενισχύσουν τις περιπολίες των δασικών υπηρεσιών.
Να σημειωθεί πως ήδη οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πραγματοποιούν περιπολίες εντός των δασικών οικοσυστημάτων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και εκτός του ωραρίου λειτουργίας τους, ώστε να επιλαμβάνονται προληπτικά και κατασταλτικά για τον έλεγχο καταγγελιών, τη δίωξη των δασικών και αγρονομικών παραβάσεων, τις δασικές πυρκαγιές, τον έλεγχο λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας και καταπατήσεων. Οι περιπολίες διενεργούνται τόσο στα δάση, όσο και στους χώρους συγκέντρωσης και εμπορίας καυσόξυλων στα πλαίσια της εφαρμογής του Ειδικού Προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών και του προγράμματος δασοπροστασίας έτους 2012 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Τέλος επισημαίνεται, ότι με προϋποθέσεις επιτρέπεται η κοπή δασικών δέντρων εντός αγροτικών εκτάσεων και μετά από αδειοδότηση των κατά τόπους υπηρεσιών των Διευθύνσεων Δασών και των Δασαρχείων.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-09-2012 συνεδριάσεως.
1. Απόφαση επί της από 10-09-2012 ένστασης του Κωνσταντίνου Τσαγκογιάννη, κατά της με αριθμ. πρωτ. 73911/5532/21-08-2012 Διακήρυξης που αφορά τον ανοιχτό διαγωνισμό της Π.Ε. Ιωαννίνων, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών, για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το χρονικό διάστημα από 01-01-2013 μέχρι την 31-12-2013.

2. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης για την υλοποίηση του έργου της Λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων) για διάρκεια ενός (1) έτους από το πέρας του χρόνου δοκιμαστικής λειτουργίας του.
3. Κατακύρωση των αποτελεσμάτων των πρόχειρων διαγωνισμών για την ανάδειξη των αναδόχων για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού, για τις ανάγκες αποκατάστασης βατότητας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.
4. Απόφαση επί της από 10-09-2012 ένστασης της εταιρείας «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.» αναδόχου κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση του τμήματος: κόμβος Ανατολής – Α/Κ με Εγνατία Οδό της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας», κατά του σχεδίου του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.), το οποίο συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου και υπογράφηκε από την ανάδοχο εταιρεία με επιφύλαξη την 06-09-2012.
5. Απόφαση επί της από 10-09-2012 ένστασης της εταιρείας «ΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-09-2012 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών στην 43η Επαρχιακή Οδό Μεγάλη Γότιστα - Κράψη», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
6. Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων και έγκριση των σχετικών δαπανών.
7. Έγκριση μετακίνησης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Θεοδώρας Καλογιάννη στην Αθήνα από 26 έως 28-09-2012 με σκοπό την υποβολή φακέλου πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το έργο: «Ορεινό ενεργειακό χωριό» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
8. Έγκριση μετακίνησης του Χρήστου Τσιρογιάννη, υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Αθήνα, από 26 έως 28-09-2012, για να παρευρεθεί σε συνάντηση-σύσκεψη με ΚΑΠΕ και ΥΠΕΚΑ (ΕΠΕΡΑΑ) για την υποβολή πρότασης: “Ορεινό «ενεργειακό» χωριό στο Αθαμάνιο Άρτας” στο ΕΣΠΑ και έγκριση των σχετικών δαπανών.
9. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Θεσσαλονίκη, από 03 έως 04-10-2012, για την παρακολούθηση σεμιναρίου από την εταιρεία «Open Technology services – OTS», με θέμα «Οικονομική διαχείριση – κύκλωμα εσόδων – κύκλωμα εξόδων» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
10. Έγκριση μετακίνησης του Γεωργίου Μιχαηλίδη, υπαλλήλου του Τμήματος Εποικισμού Αναδασμού της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της εταιρίας SoftCalc Ltd (ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕ) για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από δυσλειτουργία λογισμικού και ηλεκτρονικού υπολογιστή και την εκπαίδευση του ανωτέρω υπαλλήλου, από 02-10-2012 έως 03-10-2012 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
11. Έγκριση μετακίνησης του Γεωργίου Μιχαηλίδη, υπαλλήλου του Τμήματος Εποικισμού Αναδασμού της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη συμμετοχή του στο σεμινάριο με θέμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ , ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS)» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη, από 15-10-2012 έως 19-10-2012 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
12. Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης στην Π.Ε. Άρτας, του Αθανάσιου Κούση του Νικολάου, σπουδαστή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13. Έγκριση μετακίνησης και σχετικές δαπάνες, για τη συμμετοχή της Ειδικής Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κας Ζήση Βασιλική, για τη συμμετοχή της στην δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG «Ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών για την προώθηση του βιοαερίου με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των αγροτικών και βιομηχανικών αποβλήτων» (BIOGAIA) που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 3 Οκτωβρίου 2012.
14. Έγκριση μετακίνησης του Κων/νου Τζουμάκα, Γεωπόνου της Π.Ε. Άρτας, στην Θεσσαλονίκη, από 2 έως 3 Οκτωβρίου 2012, και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του στην ημερίδα με θέμα «Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων».
15. Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
16. Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ημερίδων, συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων.
17. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπέρβασης) και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ, του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιών από κατολίσθηση πρανούς τμήματος της 5ης επαρχιακής οδού μεταξύ Αγιάς - Πέρδικας», αναδόχου εταιρείας «Στίβος – Μ. Παπανικολάου Ε.Ε.».
18. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-09-2012 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην περιοχή Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 290.000,00 με ΦΠΑ.
19. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Π.Ε. Πρέβεζας μελών της ομάδας έργου του συγχρηματοδοτούμενου έργου MED 2007/2013/CYCLO, στην περιφέρεια Marche (Chiarravalle-Ancona) στην Ιταλία από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2012, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και την τελική συνάντηση των εταίρων του έργου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
20. Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
21. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. 86326/3640/26-09-2012 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Θεσπρωτίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
22. Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά, στην Αθήνα, από 30-09-2012 έως 04-10-2012 προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένα ραντεβού στα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
…συνέχεια »

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητάει η κυβέρνηση. "Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών", τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ζητάει από τις δικαστικές αρχές να καταλήξουν «όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.» «
Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, έδωσε σήμερα κατεπείγουσα παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών, νυν και τέως βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Τέντες διαβίβασε στην Ράικου δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού, που αφορά «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις (υποθέσεις με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους, όπως βουλευτές, πρώην υπουργούς κ.λπ.), διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ».
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει στο έγγραφό του, ότι «με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία (αρχή της μυστικότητας)».
Η δημοσιοποίηση προκάλεσε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.
…συνέχεια »

Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, σε διάφορα περιστατικά και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, έξι (06) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, (τρία από τα έγγραφα ήταν κλεμμένα), με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
…συνέχεια »

Αυτοκτόνησε πέφτοντας στη λίμνη των Ιωαννίνων!

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, συμπολίτες που περπατούσαν στο παραλίμνιο, είδαν άνδρα να πέφτει στη λίμνη και να χάνεται στα νερά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας είναι οδηγός ΤΑΞΙ.

…συνέχεια »

Κλειδώνει το «ψαλίδι» κατά 30 ευρώ στις συντάξεις ΟΓΑ

Στα 420 ευρώ ετησίως κάθεται τελικά η μπίλια των απωλειών για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ. Μετά από ένα γαϊτανάκι διαρροών και σεναρίων στο οποίο –για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους- επιδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών και τα επιτελεία των κομμάτων, στο τελικό «πακέτο» μέτρων που θα υποβληθεί προς έγκριση στην τρόικα φαίνεται ότι περιλαμβάνεται η μείωση κατά 30 ευρώ (330 από 360 ευρώ) της κατώτατης αγροτικής σύνταξης.

Αντίθετα, μένουν εκτός –μέχρι …νεωτέρας τουλάχιστον- τα δώρα, δηλαδή η 13η και η 14η σύνταξη.
Με τον τρόπο αυτό και, προφανώς, στη λογική του …μη χείρον βέλτιστον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι περιόρισε τις απώλειες για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ κατά 300 ευρώ. Και αυτό γιατί ενδεχόμενη κατάργηση των δώρων –που μέχρι πρότινος ήταν το επικρατέστερο σενάριο- θα ισοδυναμούσε με αφαίρεση 720 ευρώ από το ετήσιο εισόδημα αντί για 420 ευρώ που θα προκύψει από το «ψαλίδι» των 30 ευρώ μηνιαίως.
Την ίδια στιγμή ανοιχτή παραμένει η διαπραγμάτευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν η απώλεια του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες αγρότες ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάει πίσω για ένα τουλάχιστον χρόνο η «εξίσωση» των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα σήμαινε την υποχρεωτική για τους δεύτερους τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων.
Έτσι, η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών δε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από το 2014 (για τα εισοδήματα του 2013).
http://www.agronews.gr/news/oikonomia/arthro/86512/
…συνέχεια »

Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία υπέγραψαν μνημόνιο για αγωγό φυσικού αερίου

"Ο αγωγός ΤΑΡ θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, στη διαφοροποίηση των διόδων μεταφοράς του αερίου και ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για τις οικονομίες μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη χθεσινοβραδινή υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας, σχετικά με τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline, με το οποίο οι τρεις χώρες εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν για την υλοποίηση του σχεδίου

Ο υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Αλβανίας, Τζούλιο Τέρζι και Εντμοντ Παναρίτι αντίστοιχα, "για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε", όπως ανέφερε, "και που μας επέτρεψε να υπογράψουμε το Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα σε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση ενός ενεργειακού ζωτικού έργου, όχι μόνο για τις χώρες μας, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά". Στο ίδιο πνεύμα αναφέρθησαν και οι κύριοι Τέρζι και Παναρίτι. Το μνημόνιο υπόγραψαν οι τρεις υπουργοί, σε σύντομη τελετή που έγινε στα γραφεία της ιταλικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, με γνώμονα να ακολουθήσει η υπογραφή σχετικής συμφωνίας σε μεταγενέστερη φάση και μετά τις σχετικές διεργασίες και διαβουλεύσεις
…συνέχεια »

Zoύγκλα με λίστες στον αέρα

Σύμφωνα με πηγή του ΣΔΟΕ, για την πλειοψηφία των ονομάτων που αναφέρονται δεν έχουν προκύψει στοιχεία
Φωτιές άναψε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η χτεσινοβραδινή δημοσίευση από δύο ειδησεογραφικές σελίδες στο Διαδίκτυο 40 ονομάτων πολιτικών που φέρεται ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Η ιστοσελίδα zougla.gr δημοσίευσε αρχικά 36 ονόματα πολιτικών προσώπων ισχυριζόμενη ότι η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.
Λίγο αργότερα το vima.gr δημοσιοποίησε επιπλέον 4 ονόματα πρώην υπουργών που φέρεται ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, επικαλούμενο έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του. Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτικών προσώπων που ενημερώθηκαν ότι συμπεριλαμβάνονται σε «λίστες» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη μεθόδευση και χαρακτήρισαν τις λίστες «μαϊμού».

Η «φιλολογία» για την ύπαρξη «λίστας 32 πολιτικών» που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται εάν έχουν επιβεβαιωθεί οι καταγγελίες που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ανώνυμες.
Το γαϊτανάκι με τις λίστες και τα ονόματα πολιτικών προσώπων που δημοσιεύτηκαν χθες το βράδυ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον χρόνο που επελέγη να κοινοποιηθούν, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του πακέτου των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ από τη Βουλή, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την πλειονότητα των υποθέσεων χωρίς να βρεθούν στοιχεία που να ενοχοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή του ΣΔΟΕ μάλιστα, που έχει γνώση της υπόθεσης, αναφέρει στο «Εθνος» ότι για την πλειονότητα των ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος -που στηρίχτηκε κυρίως σε ανώνυμες καταγγελίες- και έκλεισαν οι υποθέσεις καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μόνο 4 ή 5 υποθέσεις «ψάχνονται» ακόμα από το ΣΔΟΕ χωρίς όμως να είναι γνωστό το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας.

Ερωτηματικά προκαλούνται επιπλέον και από την ολιγωρία του ΣΔΟΕ να επισπεύσει τις έρευνες και να δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία στη Βουλή τη στιγμή που η «φιλολογία» περί ονομάτων έχει πάρει διαστάσεις στο Διαδίκτυο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63717025
…συνέχεια »

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη "λίστα του ΣΔΟΕ"

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε για αναφορές στο πρόσωπό του σχετικά με τις "λίστες του ΣΔΟΕ":
Σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, γίνεται αναφορά σε λίστα με ονόματα πολιτικών προσώπων, τα οποία, ύστερα από καταγγελίες, ελέγχονται για την περιουσιακή τους κατάσταση από το Σ.Δ.Ο.Ε..
Ορισμένα εκ των Μ.Μ.Ε. αναφέρουν και το όνομά μου. Για το θέμα αυτό δεν έχω καμία ενημέρωσηΕκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι πέρυσι και ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία» που έγινε την προεκλογική περίοδο του 2010, μου ζητήθηκαν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και λοιπών συγγενικών προσώπων, τα οποία προσκόμισα, ακολούθησε έρευνα από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς έκτοτε να έχω την παραμικρή όχληση..

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι έλεγχοι σε πολιτικά πρόσωπα είναι επιβεβλημένοι να γίνονται και να ολοκληρώνονται με ταχύτητα ώστε να μη διασύρονται άδικα όσοι κινούνται με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια στον πολιτικό τους βίο.
…συνέχεια »

Δήλωση Αντώνη Μπέζα για τις «λίστες του ΣΔΟΕ»

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας δήλωσε:
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται σε μία από τις υποτιθέμενες λίστες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες αρχές.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δε γνωρίζω το παραμικρό, ούτε για την υποτιθέμενη καταγγελία εναντίον μου, ούτε για τον έλεγχο που μου έγινε ή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως, αν υπήρξε καταγγελία, καλώς διενεργήθηκε ή διενεργείται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελέγχονται. Άλλωστε, καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Αυτό νομίζω το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.
Τα ελεγκτικά όργανα όμως, θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Όσο δεν το κάνουν, αφήνουν απλά τα χλωρά να καίγονται μαζί με τα ξερά».
…συνέχεια »

Φέιγ βολάν στο διαδίκτυο οι λίστες του ΣΔΟΕ --- Τι δηλώνουν Αλ. Καχριμάνης και Αντ. Μπέζας

Αντώνης Μπέζας: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται - Αλέκος Καχριμάνης: Περσινά ξινά σταφύλια...
Την ώρα που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση προς τους νυν και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκειμένου να ενημερώσουν για το ποιες περιπτώσεις βουλευτών απασχόλησαν ή απασχολούν το ΣΔΟΕ, το φως της δημοσιότητας είδε λίστα με τα ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να ελέγχει το ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα ονόματα αφορούν στη λίστα που έγινε γνωστή ως εκείνη των «32 πολιτικών προσώπων» που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.Στη λίστα, που δημοσίευσε η Zougla.gr περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, οι οποίοι φέρεται να ελέγχονται για μία υπόθεση ο καθένας.

Το Epiruspost.gr συνομίλησε τόσο με τον κ. Καχριμάνη όσο και με τον κ. Μπέζα. Και οι δύο εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι εμφανίζονται να ελέγχονται καθώς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε πως για την μοναδική καταγγελία για την οποία είναι γνώστης, είναι μία ανώνυμη που είχε γίνει στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου το 2010. Αμέσως μετά, όπως διευκρίνισε ελέγχθηκε το πόθεν έσχες και κάθε άλλο στοιχείο τόσο του ιδίου όσο και συγγενικών του προσώπων, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που θα άφηνε περιθώρια για περαιτέρω έρευνα. Πέραν αυτού...ουδέν!
Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για έλεγχο που μπορεί να διεξάγεται σε βάρος του.
Τονίζει με νόημα πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και υπογραμμίζει την ανάγκη δημοσιοποίησης των στοιχείων όλων των ελέγχων ώστε τα χλωρά να μην καίγονται μαζί με τα ξερά.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας αναφέρει:
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται σε μία από τις υποτιθέμενες λίστες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες αρχές.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω το παραμικρό, ούτε για την υποτιθέμενη καταγγελία εναντίον μου, ούτε για τον έλεγχο που μου έγινε ή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως, αν υπήρξε καταγγελία, καλώς διενεργήθηκε ή διενεργείται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελέγχονται. Άλλωστε, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Αυτό νομίζω το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.
Τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Όσο δεν το κάνουν, αφήνουν απλά τα χλωρά να καίγονται μαζί με τα ξερά».
…συνέχεια »

Πήγαν οι αντιεξουσιαστές αλλά όχι η Χρυσή Αυγή!

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγιναν τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης του Δήμου Άρτας. Η Αστυνομία βρέθηκε επί ποδός ώρες νωρίτερα προκειμένου να μην επιτρέψει το παραμικρό επεισόδιο.
Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε το υλικό που διανεμήθηκε από πυρήνες της Χρυσής Αυγής, η οποία ως αυτόκλητος προστάτης προανήγγειλε ότι αλλοδαποί και παράνομοι θα εκδιωχθούν.
Ο Δήμος της Άρτας, έσπευσε με μία ανακοίνωσή του να κάνει γνωστό ότι ο ίδιος εγγυάται την τάξη και τη νομιμότητα της εμποροπανήγυρης, αλλά ήταν μία ανακοίνωση περισσότερο για τις εντυπώσεις και λιγότερο για την ουσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή ετοίμαζε την δική της παράσταση στο παζάρι όμως ήθελε και...κάλυψη. Και επειδή τέτοια δεν υπήρξε έδωσε αναβολή.
Ωστόσο από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έκαναν έντονη την παρουσία τους στην Άρτα ομάδες αντιεξουσιαστών. Μετά από πορεία που πραγματοποίησαν στους δρόμους της πόλης κατέληξαν στο χώρο της εμποροπανήγυρης έτοιμοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραμικρή κίνηση στη Χρυσή Αυγή.
Μόνο που η τελευταία δεν εμφανίστηκε ποτέ....
http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/15349-2012-09-27-21-07-05.html
…συνέχεια »

Το έκανε "καλοκαιρινό"

Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν ο 45χρονος, πρώην ενοικιαστής του καταστήματος – καφέ, που ανήκει στην σύζυγο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη, μπήκε στο κατάστημα κρατώντας ένα σφυρί και άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του.
Οι καταστροφές που έχει υποστεί το κατάστημα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Αυτή την ώρα, η αστυνομία, αναζητάει τον 45χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να τον συλλάβει.
http://892fm.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1710.html
…συνέχεια »

186 κιλά χασίς και καταδίωξη στη Σαγιάδα

Μία ακόμη επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών κατέγραψε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν ύποπτα.
Στο αυτοκίνητο έγινε σήμα στάσης, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα θέλοντας έτσι να διαφύγει. Λίγο αργότερα εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σαγιάδας και ο οδηγός τράπηκε σε φυγή. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 186 κιλά χασίς τα οποία ήταν συσκευασμένα σε 196 δέματα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
…συνέχεια »

1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας

Στις 78 οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο νησί τον Οκτώβριο
Στις 78 ανέρχονται οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας τον Οκτώβριο, ενώ στα τέλη του μήνα (30/10) στο λιμάνι θα καταπλεύσει το νεότερο πλοίο της εταιρείας MSC CRUISES Fantasia, με μήκος 333,3 μέτρα και χωρητικότητα περίπου 4.500 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα.
Εν τω μεταξύ στο νησί πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα «Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία», στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας και τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και του ΟΛΚΕ, με στόχο να συζητηθούν τα οφέλη, τυχόν προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις, από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου της κρουαζιέρας.
Οι εισηγητές του συνεδρίου θα είναι οι κ.κ. Πίτερ Γουάιλντ διευθύνων σύμβουλος της G.P.Wild (International) και άμεσος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας και Λουίτζι Παστένα, Αρχιπλοίαρχος MSC Cruises. Ο κ. Γουάιλντ θα μιλήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή και πιο συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά και ο κ. Παστένα θα αναλύσει τη στρατηγική διαχείριση των δρομολογίων της MSC.

Στους ομιλητές των δύο συνεδριών περιλαμβάνονται οι κ.κ. Γ. Τελώνης πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Ι. Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Γ. Σταθόπουλος, διευθύνων σύμβουλος FTI Cruises, Γ. Καστελλάνος, εκτελεστικός διευθυντής ΕΛΙΜΕ, Μ. Λάμπρος, αντιπρόεδρος της ΕΚΕΦΝ και διευθύνων σύμβουλος της Majestic Cruises, Σ. Κάτσιος, αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Α. Στυλιανόπουλος, μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Navigator Travel & Tourist Services και Μ. Νομικός, πρόεδρος της Donomis Cruise Services, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι ενώσεων και φορέων του τουρισμού.
…συνέχεια »

Η δημοσιότητα και το «κόρακας κοράκου…»


Του Γρηγόρη Τζιοβάρα


Η ανακίνηση του ζητήματος με την εμπλοκή πολιτικών σε υποθέσεις διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού ορισμένων εξ αυτών, φέρνει στο προσκήνιο μια χρόνια παθογένεια της ελληνικής Δημοκρατίας που δεν είναι άλλη από την αδυναμία αποτελεσματικής λειτουργίας των ελεγκτικών θεσμικών της Πολιτείας.
Ο επί δεκαετίες προσχηματικός τρόπος υποβολής των ετήσιων δηλώσεων «πόθεν έσχες», σε συνδυασμό με τη διαχρονική ατιμωρησία, έχουν, δυστυχώς, προκαλέσει ένα αδιαπέραστο υπόστρωμα καχυποψίας στην ελληνική κοινωνία, η οποία, βοηθούσης και της οικονομικής κατάρρευσης, είναι έτοιμη να πιστέψει κάθε πιθανή και απίθανη καταγγελία που στρέφεται κατά οποιουδήποτε εκπροσώπου του πολιτικού κόσμου και κυρίως κατά όσων ανήκουν στα κόμματα που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια.
Το κλίμα επιβαρύνεται από μια σειρά «θεσμικά εμπόδια», όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το πλαίσιο της βουλευτικής ασυλίας, που επιβραδύνουν τις έρευνες, ενώ περιπλοκές και καθυστερήσεις προκαλεί και το πολυδαίδαλο «κουβάρι» των ελεγκτικών αρχών που εμπλέκονται στη διερεύνηση των υποθέσεων: ΣΔΟΕ, τακτική Δικαιοσύνη, οικονομικοί εισαγγελείς και Επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά βουλευτών και κομμάτων.

Μοιραία, λοιπόν, το ζήτημα μεγεθύνεται, οι υποψίες γενικεύονται και η οργή της κοινής γνώμης στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων, αφού, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, οι θεσμοί της Πολιτείας δεν λειτουργούν, οι ευθύνες δεν εξατομικεύονται για τους πραγματικά υπευθύνους και το πολιτικό σύστημα αποσταθεροποιείται στο σύνολό του.

Σε έναν «ουδέτερο» πολιτικό χρόνο όλα αυτά μπορεί να είχαν μικρότερη σημασία από αυτή που προσλαμβάνουν στην παρούσα συγκυρία, καθώς το πιθανότερο είναι ότι σύντομα αρκετές από τις φοβερές καταγγελίες θα… ξεχαστούν, είτε επειδή θα καταπέσουν, είτε γιατί θα αποδειχθεί ότι αφορούν μια μικρή μειοψηφία του πολιτικού κόσμου, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και, αν θέλετε, σε όλες τις κοινωνίες.

Η κατάσταση, όμως, διαφοροποιείται σε αυτή τη φάση, καθώς η βαριά σκιά της καχυποψίας που δημιουργείται πάνω από τη Βουλή, προκαλεί πολιτικό αναβρασμό σε μια οριακή στιγμή για την πολιτική σταθερότητα, πριν καν συμπληρωθούν 100 μέρες από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά και την παραμονή της λήψης των νέων επώδυνων μέτρων περικοπής μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

Η κίνηση εκτόνωσης από την πλευρά του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να απόσχει από τα καθήκοντα του μέχρις ότου διαλευκανθούν οι εις βάρος του καταγγελίες για εμπλοκή σε «ξέπλυμα χρήματος» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, δείχνει αίσθημα πολιτικής ευθιξίας, δεν λύνει, όμως, το πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται με την «στοχοποίηση» ενός ανώτατου πολιτικού παράγοντα.

Γι΄ αυτό και δικαίως κατά την άποψή μου ο πολύπειρος πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εγκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγγραφο που έστειλε στη Βουλή και το οποίο «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» με τη διατύπωση ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει 32 υποθέσεις εμπλοκής πολιτικών, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Ποια αξία θα έχει για τη χειραγωγούμενη κοινή γνώμη η ψήφος υπέρ των μέτρων οποιουδήποτε στιγματιζόμενου ανευθύνως βουλευτή, όταν οι απλοί πολίτες θα αμφιβάλλουν αν είναι καρπός πατριωτικής επιλογής και όχι συναλλαγής ή εκβίασης, όπως η 5η φάλαγγα θα διαρρέει και η κοινή γνώμη θα είναι πρόσφορη να πιστέψει;», είναι το εύλογο ερώτημα που έθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, και με δεδομένο ότι η απαίτηση για ταχεία διερεύνηση των επίμαχων υποθέσεων, μάλλον δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος, η μόνη λύση του «δράματος» για να διασωθεί, έστω, ένα μέρος από την χαμένη τιμή του πολιτικού κόσμου είναι η πλήρης διαφάνεια. Να δοθούν, δηλαδή, όλες οι λίστες των εκκρεμών υποθέσεων στη δημοσιότητα και να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων, όπως και το σύνολο των καταγγελιών που ερευνώνται και των στοιχείων που υπάρχουν.

Ό,τιδήποτε άλλο, καλώς ή κακώς, θα ρίξει «νερό στο μύλο» όσων αρέσκονται στις θεωρίες της συγκάλυψης των ισχυρών και ασπάζονται τη λογική του… «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Γρηγόρης Τζιοβάρας είναι δημοσιογράφος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσπρωτίας στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
…συνέχεια »

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θεσπρωτίας

Η Τοπική Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδικάζει την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της μαθητικής νεολαίας. Είναι αδιανόητο την ώρα που η κυβέρνηση της μνημονιακής τρόικας διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, να καταγγέλλονται μαθητές επειδή επιχειρούν να οργανώσουν (όπως αυτοί καταλαβαίνουν) την αντίστασή τους. Το δημόσιο σχολείο δεν κινδυνεύει από τους μαθητές του, αλλά καταστρέφεται από τις πολιτικές που υπηρετούν τους πλούσιους και τα συμφέροντά τους.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βοηθούν και να στηρίζουν τα παιδιά να γίνεται καλύτερη η κοινή προσπάθεια και ο κοινός αγώνας τους, κι όχι «να τα στέλνουν στον αστυνόμο».
Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οποιαδήποτε άλλη δήλωση ή τοποθέτηση δεν απηχεί την οργάνωση.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
…συνέχεια »

Φαρμακοποιός βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο φαρμακείο της στην Άρτα!

Νεκρή βρέθηκε, πριν από λίγο, μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην οδό Βασιλιά Πύρρου, πολύ γνωστή φαρμακοποιός της Άρτας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με θηλιά στο λαιμό και παρότι επίσημα είναι ακόμη μη εξακριβωμένα τα αίτια του θανάτου της, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το πιθανότερο σενάριο, είναι να πρόκειται για αυτοκτονία. Η σορός της θα μεταφερθεί στα Γιάννενα, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη
…συνέχεια »

Δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών

Οικονομικά αδυνάμων οικογενειών Ν. Θεσπρωτίας
Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Πρόνοιας της Περιεφερειακής Ενότητας, των Δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, και Σουλίου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Γηρομερίου και Πάργης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστών Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και την Πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρων Ξένων γλωσσών ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2012-2013.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.
Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2012, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω ΤΑΧΙS , ETAK 2008 ή 2009 και τελευταίο Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ για το 2012.
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας)
6. Επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας (αν υπάρχει).
7. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
8. Επικυρωμένη φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει).
9. Επικυρωμένη φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (αν υπάρχει).
10. Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 28/9/2012 έως και 08/10/2012 κατά τις ώρες 09.00 π.μ – 13.00 μ.μ στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 26653 60182 κα Αλεξάνδρου.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
…συνέχεια »

Αυτόκλητος προστάτης στην Άρτα η Χρυσή Αυγή

Προκαλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή στην Άρτα διαφημίζει εκ των προτέρων αυτά που ετοιμάζεται να πράξει τις επόμενες ημέρες. Αφορμή βέβαια δίνει η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, στην οποία προχωρά η Δημοτική Αρχή, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις του τοπικού εμπορικού κόσμου.
Με προκλητικό τρόπο και επίσημη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας Νικόλαος Γαλαζούλας, η Χρυσή Αυγή, δηλώνει ότι θα επέμβει στην εμποροπανήγυρη, για να «λύσει προβλήματα».

Στο κείμενο ευχαριστούν εκ των προτέρων τόσο την Αστυνομία, όσο και το Δήμο για τη βοήθεια και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται εκεί για τον έλεγχο νομιμότητας μεταναστών μικροπωλητών.
Είναι πρωτοφανές και σίγουρα χρίζει άμεσης απάντησης από το Δήμο το γεγονός ότι η οργάνωση Άρτας της Χρυσής Αυγής ευχαριστεί το Δήμο Αρταίων, για την βοήθεια που της παρέχει (ο Δήμος Αρταίων δηλαδή) και επιμένουν να υποκαθιστούν τους πάντες.
Να ορίζονται αυτοί οι εγγυητές της τάξης και της καλής διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης.
Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής θα παραβρεθεί σ' όλη την διάρκεια της υπαίθριας αγοράς για να επιβεβαιώσει ότι κανένας αλλοδαπός χωρίς την σχετική άδεια δεν θα μετέχει απ' την στιγμή που θα γίνουμε δέκτες παραπόνων».
Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από την παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής, η οποία με αφορμή το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Άρτα κάνει λόγο για αυτόκλητους προστάτες και επισημαίνει πως στη Δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί το Κράτος.
«Είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας η τήρηση της νομιμότητας και ο έλεγχος των παραβατών. Η Άρτα δεν έχει ανάγκη από σερίφηδες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/15322-2012-09-26-19-54-57.html
…συνέχεια »

Επιδοτήσεις τέλος στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό

Τέλος... στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό βάζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος. ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιδοτηθεί από τον ΕΛΓΑ το διάστημα 1994 - 2011 με 58,4 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν δώσει απολογιστικά στοιχεία.
Ειδικότερα ο κ. Χαρακόπουλος απέστειλε επείγον έγγραφο προς τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου, το οποίο κοινοποιείται στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ζητά τη διενέργεια ελέγχου στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ με αντικείμενο τη λειτουργία τους και τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν στις παραπάνω οργανώσεις με προηγούμενες αποφάσεις, έχουν εγκριθεί χωρίς ουδέποτε αυτές να έχουν ελεγχθεί απολογιστικά και διαχειριστικά. Γι' αυτούς τους λόγους ζητείται αναδρομικός έλεγχος, καταρχάς σε βάθος πενταετίας, για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν στο «Έθνος» ότι από το 1994 έως σήμερα η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει επιδοτηθεί με 38,1 εκατ. ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ με 12,7 εκατ. ευρώ και η ΣΥΔΑΣΕ με 7,5 εκατ. ευρώ.
Εισφορές ΕΛΓΑ
Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενισχύονται μέσα από την παρακράτηση μέρους των εισφορών που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΛΓΑ.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός προαναγγέλλει μέσα από την τροποποίηση του νόμου 4015/11 (περί συνεταιριστικών οργανώσεων) την κατάργηση της «παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ με ανακοίνωσή της, αφού κάνει γνωστό ότι έχει υποβάλει από τον Ιούλιο φάκελο με οικονομικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, σημειώνει πως «με ικανοποίηση» γίνεται δεκτός κάθε είδους οικονομικός έλεγχος από την πλευρά του υπουργείου και αυτό για δύο λόγους: «Πρώτο, για να αποδοθεί και με την επικύρωση του ίδιου του υπουργείου η χρηστή διαχείριση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και για να σταματήσει κάθε συζήτηση για το θέμα αυτό. Δεύτερο, για να καταγραφεί με απόλυτη σαφήνεια η ανταποδοτικότητα της εισφοράς που καταβάλλουν οι ίδιοι οι αγρότες για την οικονομική ενίσχυση της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία εισπράττεται και αποδίδεται από τον ΕΛΓΑ, αποτελώντας έτσι ένα πόρο που είναι απόλυτα ουδέτερος δημοσιονομικά. Υπογραμμίζεται ότι η ανταποδοτικότητα αυτή συνδέεται άμεσα και στενά με την παροχή υπηρεσιών προς όλους τους αγρότες, ζήτημα που έχει καταγραφεί εντός και εκτός της χώρας».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
…συνέχεια »

Ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είχε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με παραγωγικούς φορείςΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου συνοδευόμενος από τα μέλη της Διοικητικής επιτροπής Ιωάννη Μήτση, Ευθύμιο Χρυσοστόμου και Βασίλη Βασιλείου επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του τον ενημέρωσαν για τις δράσεις που αναπτύσσει το Επιμελητήριο και κατάθεσαν τους προβληματισμούς τους για το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ανάπτυξη και στήριξη του επιχειρηματικού κλάδου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης..

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε πως κατανοεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι τοπικές επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και επεσήμανε πως πρέπει σε συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εργαστούν με ένα κοινό στόχο προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ουσιαστικές μεταβολές που θα στηρίζουν τις υπάρχουσες επενδύσεις και θα ενισχύουν την προσέλκυση νέων.
«Θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας» είπε ο κ. Θεοδωρίδης, απευθυνόμενος στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και πρότεινε:
•να ενισχυθούν στην Ήπειρο οι υποδομές τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τομέα των επικοινωνιών (ηλεκτρονικό εμπόριο)
•να παταχθεί η χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων η οποία πολλές φορές αποθαρρύνει και ακυρώνει τις ίδιες τις επενδύσεις. Συγκεκριμένα, στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα η δημιουργία «οδικού χάρτη» με πρωταρχικό στόχο την ίδρυση και λειτουργία υπηρεσίας «μιας στάσης» για την αδειοδότηση επιχειρήσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των μικρομεσαίων που αφορούν στο 90% των επιχειρήσεων της χώρας.
•Να τεθεί σε νέες βάσεις η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Το σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να αντιμετωπίζει με ευνοϊκότερο τρόπο το ζήτημα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων καθώς και την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους και τους πάσης φύσεως εκβιασμούς που υφίστανται οι επιχειρηματίες από το τραπεζικό σύστημα της χώρας(για αύξηση επιτοκίων και αλλαγές στους όρους των δανείων).
«Να εργαστούμε λοιπόν, όλοι μαζί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας» κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Τοπικής Διοίκησης του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Ο.Ε.Ε. Δημήτρη Φίλη και Ιωάννη Μούλια και συζήτησε μαζί τους τους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής προκειμένου να βγει από την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.
«Η Ήπειρος μπορεί. Έχει τις δυνατότητες λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του φυσικού της τοπίου, των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού της να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της εποχής» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης και πρότεινε τη διοργάνωση μιας ημερίδας με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη όπου θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα της Ηπείρου.
…συνέχεια »

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Κυραική στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων κα. Μαρούλα Παπαευσταθίου – Τσάγκα.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία.

…συνέχεια »

Ιδιοκτήτης μπαρ προστατεύει διαδηλωτές

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το ισπανικό Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των "αγανακτισμένων" και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, κραυγάζοντας "παραιτηθείτε", και καταγγέλλοντας μια δημοκρατία "που έχει δημευτεί και έχει υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Σύμφωνα με τα διεθνή media, η καταστολή ήταν γενικευμένη. Ρεπορτάζ του ΒΒC επικαλείται πληροφορίες από ισπανικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για 20 συλλήψεις διαδηλωτών και 32 τραυματίες από τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας.
Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
Σε μία από αυτές που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, απεικονίζεται ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ που προστατεύει τους διαδηλωτές που έχουν καταφύγει στο μαγαζί του έναντι των αστυνομικών δυνάμεων, παρέχοντας τους "άσυλο". Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει:
"El dueño de un restaurante intenta proteger a los manifestantes que se encuentran dentro de su establecimiento" (A bar owner in Madrid protects the protestors in his store).
…συνέχεια »

Επίδομα παραμεθόριων περιοχών στους συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου

Δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών έχουν και οι υπάλληλοι που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Αυτό εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, σημειώνοντας πως η εξαίρεση των συγκεκριμένων υπαλλήλων από την καταβολή του επιδόματος, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας.

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου που εργάζονται στους παραπάνω φορείς. Η καταβολή του επιδόματος κατοχυρώθηκε με τον Ν. 2470/1997 και δόθηκε ως κίνητρο για την παραμονή των υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή εργαζομένων στο «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής-Σισμανόγλειο» (ΝΠΔΔ) οι οποίοι προσεληφθήκαν κατά την τετραετία 1980-1984 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αλλά δεν ελάμβαναν το επίμαχο επίδομα για την διετία 1999-2001.

Αρχικά δικαιώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο αλλά η υπόθεση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο μετά από αναίρεση που άσκησε το νοσοκομείο. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το εργατικό

Στην εισήγηση του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκε η υπόθεση από το Εργατικό Τμήμα) ο κ. Τέντες ζήτησε να απορριφθεί η αναίρεση του νοσοκομείου) επικαλούμενος την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος που καθιερώνει την αρχή της ισότητας.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

…συνέχεια »

Ανάβαση στην κορυφή Γκορίλα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο ορειβατικός σύλλογός Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Γκορίλα (υψόμ. 1658μ.).
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Αγ. Κυριακή Παραμυθιάς.
Ώρες πορείας 8. Βαθμός δυσκολίας 2.
Θα υπάρχει δυνατότητα μικρότερης πορείας, έως 4 ωρών μέχρι τον αυχένα του χωριού και επιστροφή στην Αγ. Κυριακή, εφόσον δημιουργηθεί αντίστοιχη ομάδα. Αναχώρηση την Κυριακή πρωί ώρα 07:00΄ από την πλατεία Ανδρούτσου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από Ω/20:30΄ μέχρι 22:00΄. Δηλώσεις συμμετοχής στον Ζέρβα Γιάννη στο τηλ. 6937 390 580 και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ. 2682102004))
http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/56860/Default.aspx
…συνέχεια »

Γερμανικά ΜΜΕ για τη γενική απεργία στην Ελλάδα

Εκτενείς αναφορές στη σημερινή γενική απεργία κάνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα», γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Εκατομμύρια Έλληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις απηύθυναν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Η FAZ σημειώνει ότι «η απεργία αυτή είναι η μαζικότερη από το Φεβρουάριο και η πρώτη πανελλαδική γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά».

«Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα» παρατηρεί το der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη γενική απεργία των τελευταίων μηνών. Οδηγοί λεωφορείων, ναυτικοί, υπάλληλοι των ταχυδρομείων απέχουν από το πρωί από την εργασία τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες εργαζομένων. Εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν έτσι για το νέο πρόγραμμα λιτότητας δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης», συμπληρώνεται.
Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus αναφέρεται ότι «οι Έλληνες απέχουν μαζικά από την εργασία τους». Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της στασιμότητας. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε απεργία εναντίον των όρων λιτότητας δισεκατομμυρίων. Από τις 9 το πρωί προβλέπεται να παραλύσει η Ελλάδα».
…συνέχεια »

Δ. Αβραμόπουλος: Στηρίζουν την Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες

Έκφραση συμπαράστασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, διαπιστώθηκε από αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
Κατά την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση...

Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την 30λεπτη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον κ. Αβραμόπουλο, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), μίλησε για τις "άριστες σχέσεις" μεταξύ των δυο χωρών, ευχόμενη να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα των Ελλήνων.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο "μαραθώνιος των επαφών" στη Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε με συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, και με την οποία "είχαμε μια ουσιαστική, ειλικρινή και εγκάρδια συζήτηση που κράτησε αρκετά και κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.
…συνέχεια »

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Εκδηλώσεις και στην Ήπειρο
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!
Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.
«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ήπειρο έχει ως εξής:

ΘεσπρωτίαΜακρυγιάλι, Δρέπανο Ηγουμενίτσας• • Ημέρα: Τρίτη 9/10
• • Ώρα: 9:30 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική , χειροτεχνίες , περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650 21319, e mail: info@kalamas-acherontas.gr

ΠρέβεζαΑμμουδιά • • Ημέρα: Τετάρτη 10/10
• • Ώρα: 9:30 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική , χειροτεχνίες , περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650 21319, e mail: info@kalamas-acherontas.gr

ΙωάννιναΚέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Ασπράγγελοι Ζαγορίου

• • Ημέρα: Κυριακή 14/10
• • Ώρα: 10:.00 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ενημερωτικές παρουσιάσεις , κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού - θεατρικά δρώμενα (από το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών), περιβαλλοντικά παιχνίδια
…συνέχεια »